Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2\9\2012 levrekci harbi lüfer raporu..
yok arkadaş bu hayatın stresini atmak için benim balık tutmam lazım dedim ve gittim tuttum...Gulumse
dün sabah saat 05:30 da kalktım ve yola koyuldum,
07:30 gibi tekirdağda 08:00 gibi teknedeyim.
motor,yiyecek dolabı,giysi çantası,zıpkın,zıpkın çantası,kamış ve makineler yüklendi su boşaltma ve temizlikten sonra şükür 08:30 da açıldım.
2 adet ince spin kamıştaki sarılı misinalara 3 er kulaç 0.20 misina ucuna turuncu ipekleri takıp başladım turlamaya...1,5 saat tık yok...
teknedeki diğer dandik kamışa ince çapariyi takıp bari izmarit arayayım dedim,kıyıdaki bir kayanın üstünden 5-6 midye almıştım ama izmaritdede tık yok....
istavrit arayayım derken 8-10 tane istavritim livarda ama oda çok zorla buldum.en azından kırlangıça bakabileceğim bunada şükür.
meraya doğru tekrar ipekler suda ve 1 zarganayla meradayım..baktım kimsede balık yok bari kırlangıça bakayım oda yok Siyirdim..
zarganayı oltama takıp indirmemle lüferin zarganayı 2 parçaya ayırması 5 dakika sürmedi,taam dedim millet üstten geziyor balık kumda Wink
zarganaya dolaş dolaş dolaş yok arkadaş delirecem zargana yok..bi ara üst üste 3 zargana alıyorum 3 üde büyük fletoluk,sonra 2 de küçük alıyorum ve doğru lüfer merasına.
indir bindir yapıyorum ve 5 lüfer alıyorum.lüferler güzel büyük kaba lüfer,o ara 2 kez üstüste balık geliyor komple gagalığın dibnden yani zarganayı tam yutup komple alıyor bana sadece gagalık kalıyor,düşünün kofananın boyutlarını ki bir komşum 1 tane tuttu ciddi güzel boy kofanaydı.
sonrasında akşama kadar dolaş dolaş 1 zargana tutamıyorum.
sabah 08:30-19:00 arası denizden karaya hiç gelmedim bukadar saatin toplamda lüfer tutma sürem 1 saat Siyirdim gerisi zargana aramakla geçti.zargana olsa balıkları 6 zaganayla tuttum yani 6 zagana 8 lüfer,
1 zarganamı direk parçaladılar,2 canlıyla 2 aldım,3 zarganayı fleto yapıp 6 daha aldım,fletolar sağlam kalınca ve büyük olunca tekrar kulalnılabiliyor ki videosuda var orada görürsünüz,tekrar kullanımlarla 2 de kofana takım koparttı,yani normalde 6 zargana ile kaçırdıklarım kaçmasa 11 balık olabilecekmiş.
lüfer tutmaya doymuş,dünya streslerinden arınmış,tüm eklemlerim ağırıyor yataktan zor kalmış ama bir o kadar dinlenmiş olarak buradayım Seerf

mera:tekirdağ.
hava:19-25 derece arası 2-4 poyraz bi ara lodos dalga yapsada sıkıntısız geçti.
dalış:lüfeler varken dalışla zaman geçirilemedi.
zarganalar:turuncu ipekle tutuldu.
lüfer:uzun olta hem canlı hem fleto yem kullanıldı.
uzunolta:çizimde görüeceği gibi 2.0 mustad uzun pala arkası halkalı kancalar birbirine geçirilerek ucuna çelik takılarak kullanıldı,kancalar normalde ufak fırdöndülerle birbirine takılırlar,fırdöndünün bir deliği kancanın arka halkası ısıtılıp pense yardımıyla açılır fırdöndüden geçirilir sonra ısıtılarak sıkıştırılır,diğer halkasına diğer kancanın iğne ucu geçirilik halka hafifce sıkıştırılır,tekneden bunu yapmak mümkün olmadıgından ben direk halkadan geçiriyorum,balık büyük olunca 3 kanca arka arkaya takılarakda kullanılabilinir.
not:lüfere fleto yem attıgınızda yem dönerek geliyorsa mümkün değil balık vurmaz,bunu önce test edip emin olduktan sonra yemi bırakın yem dalgalanarak gelmelidir.
su altı kamerasıyla lüferi çekerken çekim yaptım aynı çekimde kofananın kesiş anı ve takımın halide var fakat kamera su altı için oldugundan mercekli çekim yapınca görüntü biraz kayık çıkmış,yinede birara yükleyeceğim.videoyu hazırlyıp daha sonra yükleyeceğim.
herkese bol balıklı özellikle lüferli avlar dilerim.
[SIZE="3"]tutulan tüm çinekoplar birgün bukadar olacaklar lütfen geleceğimizi hiç olmazsa biz amatörbalıkçılar koruyalım.Seerf[/SIZE]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Harika bir av olmuş Nihat abi, tebrikler afiyet olsun AlkisAlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
Bereketli olsun Nihat,gittiğine değmiş maşallahAlkisafiyetleSeerf
Bornova - izmir
Bul
Tebrikler Nihat, zamanının büyük çoğunluğunu canlı yem peşinde koşuşturarak yapılan av bundan daha iyi olamazdı herhalde.Lüferler harika bereketli ve afiyet olsun.
Bir sorum olacak ; anlaşılan takımı dipte gezdirmişsin, kurşun kuma sürtünerek mi geliyor ? eğer öyle ise kalkan kum bulutu balığı ürkütmüyor mu ? (Takım şemasında takılmalara karşı kurşun misinasını özellikle ince kullandığını belirtmişsin o nedenle sordum)
Bul
Nihat abi on numara iş yapmışsın AlkisSeerfAlkis Böyle şeyleri ihmal etmeden yapmak lazım çünki bizim gibi hayatın stresini çekenler ancak bu gibi şeylerle ayakta kalabilirler SmileSeerf

Balıklar muhteşem rapor süper Alkis ellerin dert oltan bundan az balık görmesin Seerf
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Hey maşallah be ne güzel balıklar bir gün inşallah bende tutarım şu balıktan tebrikler Nihat abi emek veren ve doğaya saygı duyan herkese rastgelsin.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul
dostum tebrik ederim harbiden güzel av olmuş maşallahın varAlkis

afiyet şeker olsun.

Nihat merakımdan soruyorum ,dayımlar karadeniz 'e (kıyıköy tarafı) gittiklerinde kaşık ile sarı kanat lüfer alıyorlarmış, sizin oralarda kaşık iş yapmıyormu bu aralar ?
Bul
Lakerda yazdı:Tebrikler Nihat, zamanının büyük çoğunluğunu canlı yem peşinde koşuşturarak yapılan av bundan daha iyi olamazdı herhalde.Lüferler harika bereketli ve afiyet olsun.
Bir sorum olacak ; anlaşılan takımı dipte gezdirmişsin, kurşun kuma sürtünerek mi geliyor ? eğer öyle ise kalkan kum bulutu balığı ürkütmüyor mu ? (Takım şemasında takılmalara karşı kurşun misinasını özellikle ince kullandığını belirtmişsin o nedenle sordum)

tam tersi mehmet abi,kumda sürten kurşunun çıkarttığı sese meraklanıp balık geliyor,özellikle levrek avında kurşunun kumdaki sesini merak eden balık gelip yemi görünce yemi yutuyor.bu kurşun olayını zıpkıncıların dipte bıçaklarını kuma sürterek ses çıkartmalarından dolayı kendim düşünerek çözdüm ve herzaman işe yaradı.sizin orada eminim çok güzel lüfer var,narlıdada insanlar güzelim kofanalardan habersiz yaşıyorlardı gittik kofanayla tanıştırdık insanları,eminimki sizin oradada uzun olta canlı veya fleto zarganayla lüfer almanız mümkün.
teşekkürler abi Seerf
Bul
meteor yazdı:dostum tebrik ederim harbiden güzel av olmuş maşallahın varAlkis

afiyet şeker olsun.

Nihat merakımdan soruyorum ,dayımlar karadeniz 'e (kıyıköy tarafı) gittiklerinde kaşık ile sarı kanat lüfer alıyorlarmış, sizin oralarda kaşık iş yapmıyormu bu aralar ?

orhan onu bende düşündüm herkeyde hatta boğazda bile kaşıkla rapalayla lüfer alıyorlar ama bizim orada dün rapalada gezdirdim hemde dipten ağır kurşunlada gezdim kayalara yakında gezdim ama yok balık gelmiyor rapalaya.
ben onu çok canlı yem oluşuna bağlıyorum,bizim orada herzaman kefaller,gümüşler,istavritler çok sanırım ondan gelmiyor sahteye..
aslında iyikide gelmiyor be orhan,rapalaya gelse katliam yapar millet orada..dün 10 tekne akşama kadar dolaştık benden başka 3 lüferi geçen olmadı,balığın kumda oldugunu çözemediler sırtı yapar gibi üstten gezdiler ben 150 gram kurşunu saldım aldım lüferleri.rapala olsa düşün milletin halini Seerf
Bul
rusan yazdı:Harika bir av olmuş Nihat abi, tebrikler afiyet olsun
teşekkür ederim rusanım Seerf
orhanekmekci yazdı:Bereketli olsun Nihat,gittiğine değmiş maşallah
teşekkür ederim orhan abi değdi gerçekten Seerf
MaVrUşGiL yazdı:Nihat abi on numara iş yapmışsın : Böyle şeyleri ihmal etmeden yapmak lazım çünki bizim gibi hayatın stresini çekenler ancak bu gibi şeylerle ayakta kalabilirler SmileSeerf

Balıklar muhteşem rapor süper Alkis ellerin dert oltan bundan az balık görmesin Seerf
serkan biliyorsun yazın balığa gidemedim,yanımıza birini aldık biraz rahatladık hafta içi kaçabiliyoruz,pazar günü hanım beni kandırdı gitmedim içimde kaldı ve pazartesi aşırı sinirli gergin geçti,aslında bugün gidecektim son dakika kararıyla dün kaçtım ve çokda iyi oldu.tek sorun akşam dönüşte tekneyi kaldırdıktan sonra hava kararmasına aldırmadan denize atladım şimdi boğazda kıh kıh öksürük başladı bile ama umrumda değil Gulumse
bucalı yazdı:Hey maşallah be ne güzel balıklar bir gün inşallah bende tutarım şu balıktan tebrikler Nihat abi emek veren ve doğaya saygı duyan herkese rastgelsin.
maşallah için extra teşekkür ederim barış Gulumseteşekkür ederim Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,147 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,094 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,776 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,129 16-10-2014, 10:56
Son Yorum: LeVrEkCi