Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
04\11\2012 levrekci lüfer raporu
cumartesi günü kafamda birsürü tilki dolaşıyor,boğaza gideyim lüfere bakayım,adaşı arayıp onamı takılsam müsaitmidir,karadeniz gidip dalış yapayım..
komşumu arıyorum,
-yusuf abi tekneleri ne zaman karaya alıyoruz,
-nihatçım ben aldım ama şimdi tekirdağa giderken baktım deniz harika bende serkanı aradım levrek başlamış,lüfer çok bolmuş,1 büyük kalkan 1 büyük kırlangıç tutan olmuş,ben tekneyi indiriyorum..
-ya abi al benim tekneyi dememi hiç duymuyor bile Siyirdim
tabii benim plan belli oluyor tekirdağa gidilecek balık tutulacak.
sabah 07:00 de teknemin başındayım,07:30 da herşey hazır motorun kolunu çekiyorum motor çalışmıyor,uğraş uğraş yok motorda tık yok çalışmıyor.kapağı açtım buji kablosu nasıl olduysa diğer uçtan çıkmış.
motor çalışıyor açılıyorum.
zargana çok bol,tanan diyoru bugün balık alacağım.
yusuf abi fenerden dönüyor,
-hayırdır abi?
-nihat 1 saattir lüfere geziyorum tık yok,limanın orada bir gemi var onun arkasında lüfer alıyorlar orayı deneyeceğim.
-ben limanda balık tutmuyorum abi,hem ses,hem kirllik,hem diğer tekneler ufak alan ben fenere gidiyorum.
fenere gidiyorum ama balık gerçekten yok,hava poyraz oldumu balık gidiyor sanki.
akşam üstü bir ara balık başlıyor üst üste 5 balık alıyorum.
dalış yapan kuzenlerim bana livarda yaşasın taşıyamam bunu diyor ve bir misafir bırakıyor,kocaman bir istakoz,ben ve tüm tekneler şaşırıyoruz.sonrasında dalış yapanlar 2 kg kadar bir sinarit vuruyorlar.
tekneyi dünde kenara almadım,son bir kez daha gideceğim kısmetime ne varsa artık.
yer:tekirdağ.
takım:mustad 2\0 uzun pala arkası halkalı.uzun olta.0.30 rodex misina.
zarganalar turuncu ipekle tutuldu.
kurşun:150gram
not:geceleri kıyıdan çok güzel mırmır,levrek,minekop alınıyor,istanbuldan tekirdağa tüm sahillerde balık almak mümkün.değerlendirmek lazım.
herkese rastgele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Of be abi yarasın nediyim Seerf Lüferin yanında zarganalarda muhteşemler AlkisSeerfAlkis avının keyfini tahmin edebiliyor daha güzellerini tutmanı diliyorum Seerf.

Balık bu sene seninde dediğin gibi çok güzel yapıyor ve bence dahada devam edecek Wink
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
bu sene seni anlıyamadım,lüfercimisin,levrekçimisin karıştırdım.Siyirdim
ağlıyarak rapor yazıyon,resimlere bakıncada 5 tane lüferi ağlatmışsın.Gulumse
daha ne olsun.
sarıkanat olsun fazla olsun dersen sana benden tüyo boğaza git.Happy
neyse kardeşim av gerçekten güzel olmuş,ellerine sağlık.
meradan daha ümidini kesmediğin tekneyi kaldırmadığından belli.
haftaya son tur atarsın artık.rast gelsin.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
nihat abi raporların bir harika.vay gözüü sevdiğim ereğlisi.dur sana özelden bir mesaj atam..
Bul
Adaş balıklar şahane eline sağlık. O zarganalar bende olacaktıki üff. Taze taze lüferler cukka.

Keşke arasaymışın adaş, bu hafta sonu ben hep yalnızdım. Hanım bursadaydı, seninle deniz daha keyifli olurdu. Resimlerde de görüyorsun, lüfer çok bol, hele tuzla tarafında dönüşlerde gelen kırlangıçları görsen kırlangıç azmanları.

Dalış yapanlar yapraklar ayrı, çinekoplar ayrı, sarıkanatlar ayrı, lüferler ayrı ve hiç tutan görmesemde kofanalar ayrı sürüler halinde peş peşe geziyor diyorlar. Pendik tarafında millet istavrit tutar gibi sarıkanat-(ne yazıkki) çinekop tutuyorlar kıyıdan. Hava soğuyunca sanırım kofana tutacaz busene.

Birlikte balığa çıkalım lüfer kaçmadan, malum EGE de görülmeye başlamış buralarda bu yoğunlukta en fazla 20-25 gün sonrada 1 ay daha görülür, ki mesela bugün çıkanlar hiç balık alamamış desek yeridir.

bende mırmır tutmak istiyorum ama bizim buralarda da mırmır yok Sad
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
nihatkr yazdı:Adaş balıklar şahane eline sağlık. O zarganalar bende olacaktıki üff. Taze taze lüferler cukka.

Keşke arasaymışın adaş, bu hafta sonu ben hep yalnızdım. Hanım bursadaydı, seninle deniz daha keyifli olurdu. Resimlerde de görüyorsun, lüfer çok bol, hele tuzla tarafında dönüşlerde gelen kırlangıçları görsen kırlangıç azmanları.

Dalış yapanlar yapraklar ayrı, çinekoplar ayrı, sarıkanatlar ayrı, lüferler ayrı ve hiç tutan görmesemde kofanalar ayrı sürüler halinde peş peşe geziyor diyorlar. Pendik tarafında millet istavrit tutar gibi sarıkanat-(ne yazıkki) çinekop tutuyorlar kıyıdan. Hava soğuyunca sanırım kofana tutacaz busene.

Birlikte balığa çıkalım lüfer kaçmadan, malum EGE de görülmeye başlamış buralarda bu yoğunlukta en fazla 20-25 gün sonrada 1 ay daha görülür, ki mesela bugün çıkanlar hiç balık alamamış desek yeridir.

bende mırmır tutmak istiyorum ama bizim buralarda da mırmır yok Sad
adaş benim tekne kofanalara kalmaz kıyıya alırım gibi görünüyor,tırsıyorum sağlam bir lodosta tekne iner kaldıraçtan aşağıya diye,
sadece mırmır değil her türlü balık gelir kıyıdan,o işe ayrı bi plan yapalım yem olarak hazırlıklı gidelim ne gelirse kısmetimize artık atıp bekleyelim.
teşekkürler adaş,bu arada zarganalar dolaptadır bu tarafa gelen biri olursa söyle alsın benden,dün akşama kadar lüfer değilde zargana tutsam 5 kg limiti rahat yakalardım o kadar boldu zargana.Seerf
Bul
Nihat abi son heralde bu sene lüferin en bol olduğu zamanlar artık levrek raporu atıver abim
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Of be abi yarasın nediyim Seerf Lüferin yanında zarganalarda muhteşemler avının keyfini tahmin edebiliyor daha güzellerini tutmanı diliyorum Seerf.

Balık bu sene seninde dediğin gibi çok güzel yapıyor ve bence dahada devam edecek
bu sene lüfere tam doyurmadı serkan,tutuyoruz ama şöyle doya doya limiti yakalıyıp gelemedim,bu sene kasım ayı içinde sanıyorum balık baya bi bol yapacak,lüfer tane 7.5 tl ye indiği gün vayy dedim inanamadım,şimdi gene tane 20 ye çıktı ama düşecek gibi.yani balık bol ve tutmaya devam Seerf
tahsinmersin yazdı:bu sene seni anlıyamadım,lüfercimisin,levrekçimisin karıştırdım.Siyirdim
ağlıyarak rapor yazıyon,resimlere bakıncada 5 tane lüferi ağlatmışsın.Gulumse
daha ne olsun.
sarıkanat olsun fazla olsun dersen sana benden tüyo boğaza git.Happy
neyse kardeşim av gerçekten güzel olmuş,ellerine sağlık.
meradan daha ümidini kesmediğin tekneyi kaldırmadığından belli.
haftaya son tur atarsın artık.rast gelsin.
levrekciliğe ara verdim abi,levrekleri bekliyorum Gulumseteşekkürler.

maceratorr yazdı:nihat abi raporların bir harika.vay gözüü sevdiğim ereğlisi.dur sana özelden bir mesaj atam..
teşekkürler rıfat.
Bul
LeVrEkCi yazdı:adaş benim tekne kofanalara kalmaz kıyıya alırım gibi görünüyor,tırsıyorum sağlam bir lodosta tekne iner kaldıraçtan aşağıya diye,
sadece mırmır değil her türlü balık gelir kıyıdan,o işe ayrı bi plan yapalım yem olarak hazırlıklı gidelim ne gelirse kısmetimize artık atıp bekleyelim.
teşekkürler adaş,bu arada zarganalar dolaptadır bu tarafa gelen biri olursa söyle alsın benden,dün akşama kadar lüfer değilde zargana tutsam 5 kg limiti rahat yakalardım o kadar boldu zargana.Seerf

Adaş sen tekneyi al kenara. Ben alana kadar kofanalar kalır zaten ben tek gitmiyorum ama yanımda bir kişi daha olursa adaların arasında müthiş balık varmış. Gerçi gitsem ne olacak okadar blığı ne yapacam Smile Bugün balıkçı hasan abi sen lüfer ver ben sana zargana vereyim diyor. (3 lüfere 1 Kg zargana) Buralarda hiç zargana yok adaş, cumrtesi kilosu 60 liraya gördüm. allahtan benim balıkçım var o ayırıyor sabah volisinden bana.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
Tebrikler Nihat abi yine güzel bir av olmuş, afiyet olsunAlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,295 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,274 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,955 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi