05-11-2012, 12:56
cumartesi günü kafamda birsürü tilki dolaşıyor,boğaza gideyim lüfere bakayım,adaşı arayıp onamı takılsam müsaitmidir,karadeniz gidip dalış yapayım..
komşumu arıyorum,
-yusuf abi tekneleri ne zaman karaya alıyoruz,
-nihatçım ben aldım ama şimdi tekirdağa giderken baktım deniz harika bende serkanı aradım levrek başlamış,lüfer çok bolmuş,1 büyük kalkan 1 büyük kırlangıç tutan olmuş,ben tekneyi indiriyorum..
-ya abi al benim tekneyi dememi hiç duymuyor bile
tabii benim plan belli oluyor tekirdağa gidilecek balık tutulacak.
sabah 07:00 de teknemin başındayım,07:30 da herşey hazır motorun kolunu çekiyorum motor çalışmıyor,uğraş uğraş yok motorda tık yok çalışmıyor.kapağı açtım buji kablosu nasıl olduysa diğer uçtan çıkmış.
motor çalışıyor açılıyorum.
zargana çok bol,tanan diyoru bugün balık alacağım.
yusuf abi fenerden dönüyor,
-hayırdır abi?
-nihat 1 saattir lüfere geziyorum tık yok,limanın orada bir gemi var onun arkasında lüfer alıyorlar orayı deneyeceğim.
-ben limanda balık tutmuyorum abi,hem ses,hem kirllik,hem diğer tekneler ufak alan ben fenere gidiyorum.
fenere gidiyorum ama balık gerçekten yok,hava poyraz oldumu balık gidiyor sanki.
akşam üstü bir ara balık başlıyor üst üste 5 balık alıyorum.
dalış yapan kuzenlerim bana livarda yaşasın taşıyamam bunu diyor ve bir misafir bırakıyor,kocaman bir istakoz,ben ve tüm tekneler şaşırıyoruz.sonrasında dalış yapanlar 2 kg kadar bir sinarit vuruyorlar.
tekneyi dünde kenara almadım,son bir kez daha gideceğim kısmetime ne varsa artık.
yer:tekirdağ.
takım:mustad 2\0 uzun pala arkası halkalı.uzun olta.0.30 rodex misina.
zarganalar turuncu ipekle tutuldu.
kurşun:150gram
not:geceleri kıyıdan çok güzel mırmır,levrek,minekop alınıyor,istanbuldan tekirdağa tüm sahillerde balık almak mümkün.değerlendirmek lazım.
herkese rastgele.
komşumu arıyorum,
-yusuf abi tekneleri ne zaman karaya alıyoruz,
-nihatçım ben aldım ama şimdi tekirdağa giderken baktım deniz harika bende serkanı aradım levrek başlamış,lüfer çok bolmuş,1 büyük kalkan 1 büyük kırlangıç tutan olmuş,ben tekneyi indiriyorum..
-ya abi al benim tekneyi dememi hiç duymuyor bile

tabii benim plan belli oluyor tekirdağa gidilecek balık tutulacak.
sabah 07:00 de teknemin başındayım,07:30 da herşey hazır motorun kolunu çekiyorum motor çalışmıyor,uğraş uğraş yok motorda tık yok çalışmıyor.kapağı açtım buji kablosu nasıl olduysa diğer uçtan çıkmış.
motor çalışıyor açılıyorum.
zargana çok bol,tanan diyoru bugün balık alacağım.
yusuf abi fenerden dönüyor,
-hayırdır abi?
-nihat 1 saattir lüfere geziyorum tık yok,limanın orada bir gemi var onun arkasında lüfer alıyorlar orayı deneyeceğim.
-ben limanda balık tutmuyorum abi,hem ses,hem kirllik,hem diğer tekneler ufak alan ben fenere gidiyorum.
fenere gidiyorum ama balık gerçekten yok,hava poyraz oldumu balık gidiyor sanki.
akşam üstü bir ara balık başlıyor üst üste 5 balık alıyorum.
dalış yapan kuzenlerim bana livarda yaşasın taşıyamam bunu diyor ve bir misafir bırakıyor,kocaman bir istakoz,ben ve tüm tekneler şaşırıyoruz.sonrasında dalış yapanlar 2 kg kadar bir sinarit vuruyorlar.
tekneyi dünde kenara almadım,son bir kez daha gideceğim kısmetime ne varsa artık.
yer:tekirdağ.
takım:mustad 2\0 uzun pala arkası halkalı.uzun olta.0.30 rodex misina.
zarganalar turuncu ipekle tutuldu.
kurşun:150gram
not:geceleri kıyıdan çok güzel mırmır,levrek,minekop alınıyor,istanbuldan tekirdağa tüm sahillerde balık almak mümkün.değerlendirmek lazım.
herkese rastgele.