Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrekçi eşkina ve istavrit raporu
geçen hafta 1 haftalığına ev boya tamirat tadilat vs işleri için ereğliye gittim,iş piyasasından bir dostum bayadır balığa gidelim diyordu,trabzonda eşkina avıyla baya bir haşır neşir olan dostum boru kurtlarını izmirden getirtmiş,önce istavrite açıldık,istavrit çok bol ve bizde bol bol tuttuk.
kenara gelip hazırlanıp çıkmamız biraz geç oldu,fenerdeki meramı tam olarak bulamadım,zıpkıncı akrabalarımın eşkina deposu diye belirlediği kayayı bir türlü bulamıyordum.
gözle göremeyince boş bir misinaya kurşun takarak derinliği tespit ederek tahminen bir yere önden arkadan tekneden uzak kalacak şekilde çapaları atıp tekneyi sabitledik.
eşkinacı dostum direk 3 köstekli dip takımını yemleyip salladı,aradan 5 dakika geçmeden ilk eşkina gelince keyif tavandaydı.
tek sıkıntımız önceden temizleyip mısır unuyla unladığımız balıkları pişirecek tüp tava herşey var ama sıvı yağı unutmuştuk Siyirdim
mecburen yağsız tavada oldugu kadar diyerek balıkları pişirdik.iyiki bol meze,beyaz peynir ve salatamız vardı Gulumse
yemeği yiyip demlendikten sonra denizin dalga kaldırmasıyla limana girelim dedik.liman içinde daha önce benim kuzenler video çekimi yapmıştı,dip eşkina kaynıyordu.tahmini yere gidip çapayı attık ve oltaları yemleyip salladık.
gelincik,ispari,iskorpit kaya balığı geldi ve aynen suya iade.
sohpet muhabbet ye iç derken 2 eşkina bana denk geldi.sonrasında neler denediysek olmadı.
ertesi akşam serkanım (mavruşgil) ve babası geldiler,bir gün önce ve sabah çok bol olan istavritleri araya araya baya dolaştık derken yiyecek kadar istavritle kenara dönüp masamızı kurup tatlı bir sohpete daldık.balık az olsada muhabbet güzeldi.Seerf
eşkina takımı:ben 3 köstekli gamagatsu çeltikli kanca kullandım,trabzondan eşkinacı olan dostum ise baya büyük kancalar kullandı,orada öyle kullanılırmış.
eşkinaların tutma zevki başkaymış,bundan sonra izmirden yem getirtip daha sık deneyeceğim.
daha büyükleri tüm dostlarıma denk gelsin inşallah.
perşembe günü hava bir patladı bir daha tekneyle açılmak kısmet olmadı.tekne neredeyse kaldıraçtan düşecekti,3 tekne kaldıraçtan yarım düştü ve az hasarla kurtuldular.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
resimlere devam

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Denizin bu hırçınlığında ustalık son derece gösterilmiş, ellerinize sağlık, afiyet olsun.Seerf
Bul
abi deniz ne coşmuş öyle,geçmiş ola valla,bu eşkinacı arkadaşı hafta sonu emanet istiyorum,maşallah pek hamarat görünüyor,SiyirdimAlkis
Bul
boya-tamirat derken balık avı olmadan olmazdı.
hava bozmadan zamanı iyi değerlendirmişsiniz.
tutanından pişirenine kadar herkesin ellerine sağlık Nihat.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Ohh yarasın sevgili Nihat.
Kafayı boşaltmışsın. Levrekten de geri durmamışsın.
E daha ne olsun. Herdaim keyifli avlara rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
AlkisTebrikler Nihat Alkis güzel av yapmışsınız Alkis en güzelide sandalda çilingir sofrası balıkları yağsız da yapmış olsanız en lüks otellerde o keyfi yapamassınız Seerf bravo hepinize , rastgeleyin Seerf
Bul
O dalgalar umarım teknelere zarar vermemiştir. Eşkinalar da istavritler de çok güzelmiş Nihat abi, tebrikler AlkisAlkis
Sazanları özledim...
Bul
abi güzel zaman geçirmişsiniz..hava patlamasaydıda br kaç gün daha av yapsaydın..Allah sağlık versin daha çok avlar yaparsın inşallah..serkanımın salatasıda çok güzel görünüyor..saygılar abicim..AlkisSeerf
Seerf
Bul
nihat elinize emeğinize sağlık tavalık balıkları almışsınız en güzelide teknede yapılan sofra bunun tarifi yoktur Alkis kaldıraçlar olmazsa olmazlardan şimdi resimleri görünce fark ettim.umarım teknelerde fazla bir zarar yoktur.76AlkisAlkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,247 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,212 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,915 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,239 16-10-2014, 10:56
Son Yorum: LeVrEkCi
  14\08\2014 levrekci avları LeVrEkCi 25 4,648 16-10-2014, 10:53