Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrekci lüfer avı
son 2 haftadır balık yavaş yavaş gelmeye başladı,hemen hemen yazlıkta oldugum hergün balığa çıktım,istavrit çok bol yaz başından beri hiç kesmedi,zargana son 2 haftadır istavrit çaparisine bile 2-3 geliyor,bacanağım bir ipek getirtmiş o ipekten 10 paket aldım ipeklerin özelliği hem balık vurdumu direk takılıyor hemde renkleri açılacağına koyulaşıyor ve böylelikle her balığa çıkışta ipek değiştirmek zorunda kalmıyorum.
lüfer çok bol değil,her çıkışımda en az 2 tane geliyor,2 gün bol yaptı birinde 7 birinde 8 tane tuttum.balıklar karışık,içinde ufak lüferde çıkıyor kofanaya yakın balıkta geliyor.büyük balık geldimi direk teknede ama ufak balık geldimi yemi kesip bırakıyor.tuttugum kadada yem kestirdiğim vardır.
takım olarak chanalle kancalardan çok memnun kaldım,çelikle birbirine bağlayıp gagalığı takıp kullanıyorum,misina 30 numara rodex,el oltam 70 numara krokodil.
rolantide gezerek 4-5 metre derinliklerde aldım balıkları.
Balık başka birşey lüfer bambaşka birşey,her zaman demişimdir levrek tamam tutması çok zevklidir hele 5 kg üstü levreği çekmek çok güzeldir ama lüfer gerçekten özel bir durumdur,hele el oltasıyla sudan sıçradığında kafa atarak kancadan çıkma mücadelesini engellemek için yapılan haraketler ve tekneye aldıktan sonrakı hırçınlığı bambaşkadır.lezzetine gelince bu balığın üstüne balık kesinlikle ama kesinlikle tanımam.
bu arada lüfer gelmediği zamanlarda kırlangıça yatıyorum ve kırlangıçlar gelmeye devam ediyor.
herkese rastgele.
(daha yeni başlıyoruz sezon başladı lüferler çok bollaştı)

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Resimlere devam.....

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Nihat,kutluyorum seni,bu güzel avın için.Denizlerin kralını avlamak bence başka bir keyif.Avların her zaman böyle bereketli olsun.Sevgiler...AlkisAlkis
Bul
Yemek saatinde böyle avlara bakmak ağzımı sulandırdı.Siyirdim (bakmasaydım keşke)

Tebrik ederim Nihat.Bu sene erken başladı.Avlarınız daim olsun.Alkis
[COLOR="#0000CD"]YOLA ÇIKIP VARMAYAN,YOLDAN ÇIKIP VARAN YOKTUR.
[/COLOR]
Bul
Tebrikler Nihat hem çorbalığın kıralları hem de ızgaranın kıralları avını şenlendirmiş, lezzet konusundaki düşüncene birebir katılıyorum..
Bereketli olsun daha bolları için; Rastgele ! Seerf
Bul
Nihat'cım tebrik ederim lüfer avın güzel geçmiş. Bende ızgara lüferi balık yemekleri arasında tek geçerim. Selam ve sevgiler.
Bul
Cahit Acun yazdı:Nihat,kutluyorum seni,bu güzel avın için.Denizlerin kralını avlamak bence başka bir keyif.Avların her zaman böyle bereketli olsun.Sevgiler...AlkisAlkis
sezon geldi bugünleri değerlendirmemiz lazım cahit abi,her tutulan balık hayata büyük zevk ve heyecan katıyor bu heyecanı seni tanıdıktan sonra çok daha içten yaşıyorum Gulumseteşekkür ederim Seerf
Mustafa DEDEMLİ yazdı:Yemek saatinde böyle avlara bakmak ağzımı sulandırdı.Siyirdim (bakmasaydım keşke)

Tebrik ederim Nihat.Bu sene erken başladı.Avlarınız daim olsun.Alkis
pekde erken başladı sayılmaz mustafa abi,eskiden ağustos 20 tek tük gelirdi bu senede aynısı oldu ve benim nacizane tecrübelerime göre bu sene çok lüfer olacak.teşekkür ederim Gulumse

Lakerda yazdı:Tebrikler Nihat hem çorbalığın kıralları hem de ızgaranın kıralları avını şenlendirmiş, lezzet konusundaki düşüncene birebir katılıyorum..
Bereketli olsun daha bolları için; Rastgele ! Seerf
çorbalıklar baya birikti mehmet abi,kışın bol bol çorba olacak inşallah,geçende kayınvalideme söyledim banada öğret çorbayı dedim,kayınvalidein yaptıgı balık çorbasını hiçbiryerde içemedim.tarifi buradada paylaşacağım.teşekkür ederim.Seerf

Burak Karadeniz yazdı:Nihat'cım tebrik ederim lüfer avın güzel geçmiş. Bende ızgara lüferi balık yemekleri arasında tek geçerim. Selam ve sevgiler.
teşekkür ederim burak abi inşallah hepimizin lüfer avları bereketli geçer.rastgele,selamlar,sevgiler.Gulumse
Bul
sizde balik bollasirsa..ins bizde de bollasir..Alkis
baliklar cok guzel Nihat..afiyetleSeerf
nasil dedin..balik baska lufer baska...AynenSeerf
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
bu resimlerden sonra hafta sonu umarım hava yatarda kurtları dökerim. yoksa kafayı yiyeceğim Siyirdim

sezon çok güzel açıldı umarım çok daha irilerini de görmek nasip olur Nihatçım, tebrikler, güzel paylaşımın için de teşekkürler Alkis
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Nihat abi eline emeğine sağlık daha iyi avların olsun AlkisAlkisAlkis
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,294 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,272 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,954 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,284 16-10-2014, 10:56