Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
31\07\2014 levrekci
Avların daim olsun Nihat abi sıkıntın için üzüldüm bir çare bulunur elbet..Smile
Bul
Kötü olmuş nihat abi, 2-3 hafta önce özelinden yazmıştım. Yeniçiftlik belediyesi hoparlör sisteminden yayın geçiyordu. Atıl durumdaki tekneler ve sudaki tekne kaldıraçları kaldırılaçak kaldırmayanlara cezai işlem uygulayacak diye. Genel bir uygulama sanırım. Senin otel ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Çünkü geçen senede bu söylenti çıkmıştı yaz sonuna doğru çoğu kimse apar topar çıkarmışlardı denizden kaldıraçları.
Bul
Bu teknelerin kıyıya nasıl atıldığını en iyi bilenlerdenimSiyirdim
Lüfer bu yorgunluğuna değmişdir Nihat,afiyetleSeerf
Bornova - izmir
Bul
Adaş bu zamanda lüferi kapmışın afiyet olsun.
Kaldıraç meselesi kötü. kıyıya almaya çare bulursun da denize indirmek sıkıntı olabilir.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
lufer guzel Nihat
devami bol olsun rastgele

kaldıraçların yerine hepimiz çareler arıyoruz

kaldiraclarin kaldirilmasi cok ama cok kou olmus
anlattigin sekilde baliga cikmak cok yorgunluk
bizim burada uygulanan sistemi yapsaniz..
A....kiyiya baglnati
B ..denize capa ile baglanti
on tarafa saglam bir demir kazik(eger belediye buna musade etmez ise birsaglam capa..capanin onunede uzun zincir..arkadan kumu kazip yere denize paralel sekilde bir kadron..asagida foto koydum..galiba az bir sekilde anlasilmistir..hic olmaz ise teknenin icindekileri tasirsiniz sadece ...guvence icin..biizm burada tekneler boyle.

one atilan capa icin..asagida fotosunu koydum bak..bu 2 fabrikasyon capa..arkasina 4-5 metre kadar zincir konuldugunda...yerinden kimildamiyor

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
faruk abi kaldıraçlar yokken eskiden bizde bu sistemle bağlıyorduk tekneleri,şimdi gene o sisteme döndük,açığa lastik içine beton döküp zincirle şamandıra bağladık,kıyıya yakın biryere 2. bir lastik bıraktık,araya ip çektik o ipe bağlıyoruz.takımları kilitli dolaplarda bırakıyoruz.sadece motor tak çıkart oluyor.sorun şurada ki lodos patlarsa teknelerde patlıyor,hadi bunu hava durumundan kontrol edebiliriz ama poyrazda bile bazen bizim orası çok dalga alır.orada kalırken yapacak birşey yok bağlayıp bırakacağım ama kışın eylülde ne yapacağım onu düşünüyorum.sanırım bi römork almam gerekecek.römorkla tekneyi kenarda duvara takılı olan motorla çekebiliyoruz,indirikende römorkla beraber tek başıma rahatça indiririm.ne rahatlıkmış şu kaldıraçlar onu anladım.
Bul
LeVrEkCi yazdı:faruk abi kaldıraçlar yokken eskiden bizde bu sistemle bağlıyorduk tekneleri,şimdi gene o sisteme döndük,açığa lastik içine beton döküp zincirle şamandıra bağladık,kıyıya yakın biryere 2. bir lastik bıraktık,araya ip çektik o ipe bağlıyoruz.takımları kilitli dolaplarda bırakıyoruz.sadece motor tak çıkart oluyor.sorun şurada ki lodos patlarsa teknelerde patlıyor,hadi bunu hava durumundan kontrol edebiliriz ama poyrazda bile bazen bizim orası çok dalga alır.orada kalırken yapacak birşey yok bağlayıp bırakacağım ama kışın eylülde ne yapacağım onu düşünüyorum.sanırım bi römork almam gerekecek.römorkla tekneyi kenarda duvara takılı olan motorla çekebiliyoruz,indirikende römorkla beraber tek başıma rahatça indiririm.ne rahatlıkmış şu kaldıraçlar onu anladım.

ya..hep boyle oluyor..birseyin degerini yoklugunda farkediyor insan..

ruzgar durumunu dusunmemistim Nihat,ne diyebilirmki..Allah kolaylik versin isiniz zor
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Artık avlar eskisi gibi verimli değil,her geçen sezonu arar olduk.
artık seçici değilde eli boş dönmemek önemli oldu.
bu avındada lüferi yakalaman süper olmuş.
ellerine sağlık.
kaldıraçları kaldıran zihniyet bu kadar tekne için barınak yapmayı düşünmez mi?
duble yollar yapan hükümetiz,birazda duble barınak yapsalarya.
sahiller hep yazlıklarla dolup taşıyor.yeni barınak ihtiyacı fazlasıyla duyuluyor.etrafımıza baktığımızda en yeni barınak 20-30 senelik.pek fazla yeni yapılan yok.zaten büyük olanlarda yat bağlanarak marina görevi görüyor,orta direğin 5 metrelik teknesine yer kalmıyor.zaten limanlar desen özelleşti.balıkçı olanlara kenarından yer ayırıp diğer alanı telle çevreliyorlar.
kaldıraç için mail atacağımıza yeni barınak talebi için mail atmak daha iyi olur.tekneler daha korunaklı olur.seni bu konuda bir şeyler yapılıcaksa desteklerim.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Tahsin abi bizim orada bırak barınak yapmayı tekneleri kumada bırakmanız yadaklanabilir söylentisi başladı.tekneler site içine alınacak deniliyor.acaip sıkıntılı bu işler.bakalım neler olacak.herkes belefoyeyle konuşuyor her kafadan bir ses çıkıyor.
Bul
Sirti için tebrikler Nihat Alkis ama sandallarlan aynı broblemi bizde burada yaşıyoruz Snifsinf Rastgele 76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,146 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,094 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,775 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,129 16-10-2014, 10:56
Son Yorum: LeVrEkCi
  14\08\2014 levrekci avları LeVrEkCi 25 4,537 16-10-2014, 10:53