Yorumları: 3
Konuları: 1
Selamlar;
Ben endüstri ürünleri tasarımı öğrenciyim, sizlerden benim icin cok onemli yardımlara ihtiyacım var. Dönem projem sebebiyle kiyida avlananlar için bir aydınlatma elemani yapmam gerekiyor. Bu yüzden bana en çok yardım edebilecek kişiler sizlersiniz. Balıkçılık sırasında karşılaştığınız isik problemlerinizden ya da aydınlatma elemanları şu şekilde olsa çok daha verimli olur dediğiniz şeyler varsa, lutfen benimle paylaşın. Sizin yardimlariniz benim için çok ama çok değerli.Balıklar ve balıkçılıkta ışık ile ilgili her kaynak ve bilgi benim için çok değerli.
Umarım bana yardım edebilirsiniz.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
esra hoşgeldin,
balıkçılıkta kullanılan kafa lambaları ve lüx dediğimiz tüp üstü fitilli lüxler kullanılır.
ben pek kullanılmayan bir sistem kullanmaya başladım,şerit led i balık bulucu aküsüne bağlayıp kullanıyorum hem teknede hem kıyıda gündüz gibi aydınlanıyor.
bu bilgileri veriyorum ki belki içlerinden birşeyler alabilirsin.
birde oğlumun proje ödevini yaparken oğlumla beraber bir tasarım yapmıştık,kafa lambalarının şapka tereğine takılanları vardır onu terliklerine iğne iplikle dikmiştik,açıklamasınada gece lavaboya kalktıgımızda diğer aile bireylerini rahatsız ermemek için terlikten ışık yaptık demişti.belki buradan birşeyler çıkartabilirsin.
dahada bilgiler gelecektir.kolay gelsin.başarılar.
LeVrEkCi yazdı:esra hoşgeldin,
balıkçılıkta kullanılan kafa lambaları ve lüx dediğimiz tüp üstü fitilli lüxler kullanılır.
ben pek kullanılmayan bir sistem kullanmaya başladım,şerit led i balık bulucu aküsüne bağlayıp kullanıyorum hem teknede hem kıyıda gündüz gibi aydınlanıyor.
birde oğlumun proje ödevini yaparken oğlumla beraber bir tasarım yapmıştık,kafa lambalarının şapka tereğine takılanları vardır onu terliklerine iğne iplikle dikmiştik,açıklamasınada gece lavaboya kalktıgımızda diğer aile bireylerini rahatsız ermemek için terlikten ışık yaptık demişti.belki buradan birşeyler çıkartabilirsin.
Yardımınız için çok teşekkürler. Çok değerli bilgiler benim için.
Yorumları: 1,219
Konuları: 16
Nihat abinin kullandığı sistemlerin dışında bildiğim kadarıyla başka aydınlatma yok
Bende aküye 2 metre şerit led bağlayıp kullanıyorum çokta yararlı oluyor
Kullandığım akü 12 V 7 A aküdür
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
nihat abi nereden temin edebiliriz.şerit ledleri.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Murat elektronik malzeme satanlarda var
Dış mekan alırsan iyi olur
Ben bilecikte pahalı aldım metresi 7 lira daha ucuza var
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim,
bana kullanılanlardan ziyade sizin gece avlanmada yaşadığınız sorunlardan bahsedebilirsiniz. Özellikle kıyı avlanmaları için. Bende kıyı bölgeleri için balık avlanma amaçlı bir aydınlatma elemanı yapabilirim.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
esra hoşgeldin kıyı geceleri kıyı avında ışık pek kullanılmaz çünkü balık ışığı görünce gelmez ve kaçar bundan dolayı tepe lambaları kullanırız .sadece balık geldiği zaman rahat görerek kıyıya almak için. kolay gelsin .
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
LeVrEkCi yazdı:esra hoşgeldin,
Adaşım aynı şeyi yapıyormuşuz. Bende bir kavanoza silikonlu şerit ledden biraz attım. kapaktan bir delik açıp kabloyu geçirip silikonladım. kapağı da kapatıp su geçirmez hale getirdim.
tek problemi var yakmadan önce biraz suda bekletmek gerekiyor yoksa buhar yapıyor.) ucuna 5 kg bir ağırlık teknenin yanından sallandırıp suyun içinde yakıyorum. al sana su altı feneri. gece zokalı avda muhteşem.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]