27-11-2016, 22:41
Fabrikadaki vardiya arkadaşlarımla Karaburun da mercan avına gitmeye karar verdik.Kaptanı arayıp cuma ya randevumuzu aldık.cuma sabah 04 te manisadaki gurup toplanıp yola çıktı,bizde 04:30 da yola çıktık.narlıdere de yemcide durup malzemeler tedarik edildi.sonra Güzelbahçe ye geçtik,sabah kahvaltısı yaptık,nevaleleri alıp yola koyulduk.eşyalarımızı tekneye yükleyip açıldığımızda saat 7 buçuk olmuştu.1 saatlik tekne yolculuğundan sonra meraya çapayı attık.balık kendini bir gösteriyor-bir saklıyor.bir kaç yer değiştirmeden sonra en son ilk merada avı sonlandırıyoruz.günün sürpriz avı ise bana gelen yavru köpek balığı oluyor.biraz sevip şakalaştıktan sonra dalmaçyalı bu yavru köpekçiği salıyorum.kaptanımız mera konusunda olduğu gibi yemek yapmaktada hünerli.bize karidesli melemen yapıp getiriyor.kaptanımızın ellerine sağlık.16:30 da avımızın yeterli olduğuna kanaat getirip kaptana çapa aldırıyoruz.limana vardığımızda da çaylarımızı içip hesaplarımızı görüp eve dönüşe geçiyoruz.herkese böyle keyifli avlar diliyorum,saygı ve sevgilerimle.
yem: sardalya ve karides
takım: klasik 3lü mercan takımı
200-250 gr.lık kurşun.
derinlik:76-85 m. arası
yem: sardalya ve karides
takım: klasik 3lü mercan takımı
200-250 gr.lık kurşun.
derinlik:76-85 m. arası