Yorumları: 1,077
Konuları: 122
evet arkadaşlar pazar günü istavrit kumkapı balık halinde taşta kaldı istavritin neslini tüketiyorlar buna bir dur demek lazım yoksa gecen her gün bizlerin aleyhine .......
geçen sene yaprak çinekop kırıldı evelki sene palamut busene ne çinekop yiye bildik nede palamut şimdilerde ise tekir ve istavrit marmara ve karadeniz kurumaya başladı benderim ki nasıl bir organizasyon düzenliyorsak bunun için bir yürüyüş düzenlesek hafta sonu yetkilere sesimizi duyursak nedersiniz emin önünden kumkapıya yürüsek bizi destekleyen olurmu acaba tabi ( İZİN ) almak şartıyla
Yorumları: 239
Konuları: 58
Size katılıyorum Yücel bey, biran önce bazı önlemler almazsak veya bu konuda birşeyler yapmazsak ileride değil yemek için resmini bile zor göreceğiz bazı balıkların. Ben geçen sene bu konu ile ilgili bir öneride bulunmuştum. Aslında çok güzel cevaplar ve başka önerilerde gelmişti.
"
1 Yıl Balık Tutmak Yasaklansın" demiştim.
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=3048
Hala aynı fikrimi destekliyorum. Bazı yasaklar olmadan bizler hiçbirşey yapmıyoruz. Örneğin amatör balıkçıların bir kotası var 5 kg üzeri tutmak yasak. Peki Profösyonellerin neden böyle bir kotası yok ! Biraz araştırınca başka ülkelerdede bu tip yasaklar uygulanmış ve çok başarılı sonuçlar alınmış. Balık neslinde çoğalma görülmüştür. Tabi burada kimseyi mağdur etmemek çok önemli bir konu. Yürüyüş için çok büyük bir kitle ve izin prosedürleri gerekiyor. Ayrıca bir organizasyon için bile 20-30 kişi toplanamazken yürüyüş için bu sayı 5-10 u geçmez tahmin ediyorum. Bunun yerine basın ve mail yağmurlarıyla ilgileriri uyarıp birilerinin dikkatini çekmek çok daha kolay ve etkili bir metod olur sanıyorum.
Öyle yada böyle bir şekilde denizlerimizdeki kirliliği ve balık neslini korumak için mutlaka birşeyler yapmalıyız. Belki bu konudan çıkar birşeyler. Ben hep umutla bakıyorum yarınlara, hiçbirşey için geç kalınmış sayılmaz.
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
evet arkadaşlar buna katılmamak eldedeğil çünki pazar günkü rezalete bende şahit oldum çok yazık haldeki istavrit balıklarının çoğu denize dökülmüştür.biryerleri harekete geçirmemiz lazım ilk baştan fax yoluyla olusa daha iyi olur.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Öncelikle cezalar AB ile uyumlu düzeye getirilmesi gerekiyor.ABye gıda alanında uyumda balık varlığının ve balıkcılığın durumu en önemli konularından biri balık avlarına sınır geleceği kesin ayrıca seyyar balık tezgahları tarihe karışacakdır.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
bu heryerde herzaman konuşuluyor 1 yıl balık tutulmasa herşey düzelecekdee zor gibi gözüküyor
Yorumları: 266
Konuları: 16
erdekli yücel yazdı:evet arkadaşlar pazar günü istavrit kumkapı balık halinde taşta kaldı istavritin neslini tüketiyorlar buna bir dur demek lazım yoksa gecen her gün bizlerin lehine .......
geçen sene yaprak çinekop kırıldı evelki sene palamut busene ne çinekop yiye bildik nede palamut şimdilerde ise tekir ve istavrit marmara ve karadeniz kurumaya başladı benderim ki nasıl bir organizasyon düzenliyorsak bunun için bir yürüyüş düzenlesek hafta sonu yetkilere sesimizi duyursak nedersiniz emin önünden kumkapıya yürüsek bizi destekleyen olurmu acaba tabi ( İZİN ) almak şartıyla
Yücel fikrini bizim emniyet amiri ile paylaştım. "Tamam ,Bizde destek veririz. Çocuklara söyleyeyim coplarını hazırlasınlar, Avucumuz kaşınıyordu uzun zamandır " dedi.
1 sene yetmez bence. 5 seneliğine hangi yöntem olursa olsun balık tutmayı yasaklayacaksın. sofralardaki balık açığı sadece çiftlik balıkları ile kapatılacak bu süre içinde. arıtma sistemlerini güncelleyeceksin. denizi pisletenlerinde anasını ağlatacaksın!!!!
5 sene sonra ne balıklar yakalarız
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Tamam arkadaşlar önerinizi dikkate alıp mecliste yasa tasarısı hazırlatıyorum en kısa zamanda meclisten geçer
Biz önerip dururuzda kim dikkate alacak bunu yada varsa bildiğiniz etki yapacak bir mercii toplanıp gidelim yada ne lazımsa yapalım yapılacak işlemlerin önerilerini getirseniz???
Yorumları: 2,512
Konuları: 82
üç tarafı deniz olan bir ülkeye hala norveç uskumrusu giriyorsa bence biryıl balık tutulmasın uskumruya devam denilsin zaten var.
Yorumları: 678
Konuları: 38
valla yürüyelim yollar yürümekle aşınmaz aşınmazda önce bunla ilgili makamı bulup fax yağmuru yapalım sonra medyadan destek isteyelim bakalım neler çıkacak sonra yürürüz hepberaber
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Bir filimde görmüştüm adam hapisaneden meclise hergün mektup gönderiyordu hapisaneye kütüphane yapılması içinuzunca bir zaman sonra bıktırdı meclisiki artık okuma ihtiyacı hissettiler ve hapisaneye kütüphane yapmışlardı adamıda başına geçirmişlerdi ve adam bundan faydalanıp kaçmıştı
2 sene yasak gelse gerçekte acaba bizim millet bundanda bir hinlik çıkarırmı yoksa amacı yerine gelsin diye dürüstçe dururmu bence hayır