Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamut Hangi Tüye daha çok geliyor-Yardım..
arkadaşlar bildiğiniz gibi deniz balıkçılığna adım attık,geçen gittiğim çinekop avını sizlerle paylaşmıştım,şimdi benim soracağım konu şu,palamutun bolca geldiği bir tüy çeşidi varmı,yani çaparide hangi tüy olmalıdır,siyahmı beyazmı simli mi buna benzer bir öneriiz varmı,çünkü çinekop yakaladığımız o gün bol miktarda palamut vardı,biz arkadaşla palamut'ların önüne geçip çaparileri sürülerin içine soktuk tık yok abi,kullandığımız tüyler alaca bulaca tüylerdi arkadaş nerden almışsa bilmiyorum,ya adamlar palamutu kırdı ogün arkadaşlar biz az tuttuk,utanmasam gidip adamların çaparisine bakacaktım,özellikle Ali bu konu senin uzmanlık alanına giriyor,yardımını beklkiyorum,bu konudan anlayan arkadaşlar varsa buraya yazarlarsa memnun olurum..teşekkürler ..rastgele..76
Bul
beyaz kaz tüyü kullanıyorum ben iyi iş yapıyor sırtıda.çapari yapacaksam arasına yeşil ve turuncu simli ipliklerden koyuyorum.
Bul
palamut en güzel beyaz martı tüyüne vurur ama aralara kırcıllı tüy koyarsan daha iyi verim alırsın.aslında yiyecek balık ne renk kullanırsan kullan vurur..bide balıga giris sekli cok önemlidir..yol balıgına giris ayrıdır yağıntıya girmek ayrı...bide motorun hızı cok önemlidir.ç.eger bunların hepsi tamsa ve balık gene vurmuyosa balık yemlidir cok fazla yapacak bisey yok.....
Bul
bgu arada o fazla renk kullanan arkadaslara sunu da söliyeyim baklıklar renk körüdür... bunuda bilmenizde fayda var die düsünüyorum....
Bul
renk körü olabilir ama her rengin de ışığı yansıtması farklıdır.zaten balıkta ışığı yansıtmasından dolayı geliyor tüye.suyun farklı derinliklerinde ve bulanıklığında değişik renk kullanmak gerekiyor.ben garanti olsun diye karıştırıyorum.balık hangi derinlikte akıyor belli olmuyor.
Bul
Arkadaşlar,

Ali' nun çaparisine martıda vuruyor zaman zaman. Sadece balık avlamak isteyenlere önemle duyurulur:0523: Çaparinizi ona göre seçin! :0507:

Saygılar,

Cüneyt
Bul
bence şeytan tüyü daha iyidir.Şaka bir yana bilgi sahibi değilim ancak yaza yaza bunu yazdım.Arkadaşlar palamuttan zaten anlamam.renk körlüğü ise tartışmalı bir konu.Bu konuyu araştırmak lazım.
saygılar
Bul
palamut çaparim var beyaz tüylü 1 kere denedim bişey gelmedi ama en istedigim avcılık türlerinden biri palamutçuluktur ali yla bigün palamuta çıkarım inşallah gerçi son olaylardan sonra saglıgım için pek yararlı olacagını düşünmüyorum her an atabilir beni denize Smile)
Bul
renk körlügüne bende katılmıyorum o zaman zargana turuncu sarı ipek nasıl ayırt etsin veya istavrit yeşil beyaz nasıl ayırt etsin belki renk körü olabilirler ama özgürün dedigi gibi yansıma gibi nedenlerle se.iyor sonuçta balık
Bul
aslında bunu arastırıp bilgilenmek lazım önemli bi konu en azından biri sorarsa mantıklı acıklayabilmek bile önemli bende bi bakınıyım bakiim bişe bulabilecekmiyim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tavsiye : Hangi Motor Yağı Lapsetur 35 6,176 27-09-2011, 15:43
Son Yorum: Uzun_ahmet
  marmaris yardım HIDIR 13 2,684 19-04-2009, 22:25
Son Yorum: ufuktan26
  Shİmano ÜrÜnlerİ satiŞi yapan en ucuz almanyada hangİ sİteden alinir.. vuralturkmen 5 2,089 09-02-2009, 19:24
Son Yorum: araphüso26
  Palamut tutarmi? Albatros-gr 38 5,420 17-01-2009, 22:45
Son Yorum: Albatros-gr
  Palamut ve Akasya Tohumu Ektik Uzun_ahmet 36 5,122 26-11-2008, 19:23
Son Yorum: GALAPAGOS
  kalender ve tarabyada lüfer palamut LeVrEkCi 24 5,008 17-10-2008, 16:45
Son Yorum: fotokopici
  (Yardım) MArmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Lapsetur 5 2,228 19-08-2008, 20:25
Son Yorum: meteor
  levrekler geliyor beyler :) boranmursel 36 4,686 02-05-2008, 22:06
Son Yorum: turna
  size de tanıdık geliyor mu? orhanekmekci 14 3,096 14-04-2008, 22:35
Son Yorum: aahmet
  böyle bir şeye daha önce rastlamadım. MaVrUşGiL 19 3,008 17-10-2007, 19:04
Son Yorum: Ege

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi