Yorumları: 4
Konuları: 2
ARKADAŞLAR İZMİRDE KIYIDAN ÇİPURA İÇİN(KAMIŞ-MAKİNA İLE)BALIKLI OVAYI ÖNERDİLER SAĞOLSUN ARKADAŞLAR.BUGÜN BALIKLI OVAYA GİTTİK.KIYIDAN CANLI SÜLÜNESLE OLTALARIMIZI ATTIK.OLTAYI ATAR ATMAZ BALIK SERT BİR SEKİLDE VURUYOR.AMA NE YAZIKKİ GENELDE HEP YEM YEDİRDİK.SADECE 4 PARÇA ALABİLDİK.BU KONUDA İĞNE,YEM,YÖNTEM HER TÜRLÜ YARDIMLARINIZI MERAKLA BEKLİYORUZ.NE YAPMAMIZ GEREKİR.NEDEN BU KADAR ÇOK YEM YEDİRDİK SİZCE. TEŞEKKÜRLER
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
ben çipura için 7 no dövme iğne kullanırım yarım kiloya kadar.sübye kullanırım ama canlı değil taze.senin avlandığın yerlerde muhtemelen küçük çipura yada karagöz vb. küçük balıklar boldur.onlar yemi tırtıklarlar.ben sübye kullandığım için küçük balıklar sübyenin sert yerlerini bitiremezler.oltaya hiç dokunmam.büyük çipuralar yeme hemen atlamıyorlar.oltayı hareket ettirirsen yemi almıyor.sabırla bekle.iğne küçük olduğu için zaten görmüyor.büyük çipura tek bir vuruşta alır.iğnede geçer ağzına.
ama küçük çipura ve karagözleri de yakalamak istiyorum diyorsan(ben önermem) oltayı elinde tutman gerekiyor.yeme ilk vuruşunda tek bir tıklama yapar sonrakilerde daha fazla tırtıklar.bu sırada oltayı hafif sert çekersen iğne ağzına geçer.
2 ayrı takım kullanırım.birincisi 3 iğneli dip takımı.kurşun altta.dalga varsa 35 gr. yoksa 25 gr.ikinci takımım 50 gr gezer kurşun sonra fırdöndü,40 cm misina 25 lik.sonuna çatal şeklinde iki kol (kollarda yine aynı iğne)
Yorumları: 1,729
Konuları: 105
yem olarak madya ve yengeç'i öneririm.
onları bulamazsan sübye,
iğne olarak mustad 496 - 4 no balık büyük ise 3 ya da 2 no
misina 0,35
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
ozoca51 katılıyorum çok güzel bir taktik vermiş zaten bende bu taktiği kullanıyorum 1.nci taktik 3 iğneli kurşun altta , kanca olarak 7-6 dövme iyne iyi kaliteli olursa kanca iri sinide çeker rastgele
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
ozaca nın tarifleri güzeldir hemen dene
Yorumları: 1
Konuları: 0
Kıyıdan çipura avı için kumluk plajları tercihlemende fayda var OZOCA 51 'şn dediği gibi en iyi yem sübye sonra da Mamundur çipura için Gezer kurşunlu 50 cm. kalamaya 7 numara iğne takıp sahilden 1 metre üzerindeki derinlikte yakalayabilirsin. Çok derine lüzum yok atıp beklemen lazım irisi için. Bu arada dipten kurşunlu ufak iğneli bir başka bedenle de küçüklerini avlayabilirsin. Rastgelsin...
Yorumları: 32
Konuları: 3
...Peki arkadaşlar Çipura yılın her zaman ı
çıkıyormu yani av veriyormu??
Yorumları: 51
Konuları: 10
bu taktiğide deneyin mamun borukurdu yavru yengeç salyangoz midye
kullanabilirsiniz
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
serhan ben çupra avlamadım ama araştırmalarıma göre daha çok tırnak yengeç denilen boydaki yengeci canlı olarak iğneye takabilirsen %90 şansın varmış........iğne ve misina önerim ise....bence 4 yada 5 numara mustad çelik iğne,birde favorim olan asso ultra 0,28mm lik işini görür bence birde sonuçtan bizide haberdar edersen sevinirim.....buralarda çupra olmadığı için deneyemiyoruz
Yorumları: 719
Konuları: 31
20-11-2006, 11:51
(Son Düzenleme: 03-09-2010, 14:47, Düzenleyen: Lakerda.)
kıyıdan çupra avlamak zor zanaat tekneden avladığın yemleri(karides ,sardalya , midye) tavsiye etmem . biraz daha dayanıklı, en azından 2-3 vurmaya dayanacak sertlikte yem olmalı çünki sandaldaki gibi ilk vuruşta alma şansın zayıf.kıyıdan kum yengeci de iş yapmıyor denedim zayıf kalıyor çünki çupra ne kadar küçük olursa olsun dişleri midyeyi kırıp hatta bazan kırmadan yiyebilecek şekilde dizayn edilmiş. midyeyi kabuğu ile bizim ay çekirdeğini yediğimiz gibi yiyebilen bir balık için(kıyıdan)ahtapot yada kalamar derim ben bulabilirsen ahtapotun kollarının en ince kısmından 5-7 cm lik bir parçayı(soyulmuş) kurt takar gibi tak 1-2 cm lik kısmı taşsın oltadan . ilk vuruşları sarkan kısımlara yapar bu arada sen farkedersin ve bir sonraki vuruş için şansın artar