Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20.01.10 gece avı kıyıdan
20.01.10 Nobetcı olmamdan dolayı yıne av cıktım
Gercı hava pek musaıt degıldı ama yınede 20:00 kadar bekledım yagmur
durunca Aldım takımları dogru denız kenarına gıttım.
Bu sefer uzun zamandır bulamadıgım yemı buldugum ıcın sadece Sulunez kullandım .Sulunezlerın bır kısmını tuzlayıp bır kısmınıda normal kullandım
Gelenler yıne sargoz du .
Av pek verımlı degıldı ama yınede 24.00 kadar bekledım sonuc ıkı adet sargoz Onlarıda gerı ıade ettım .
Bu avdan aldıgım ders Akdenızde kullanılacak yem Tavuk gogsu
Burdakı balıklar sulunezı boru kurdunu bılmıyorlar varsa yoksa tavuk yada yanıc .

Avlak Yerı : Belek Taslıburun Mevkıı
Yem : Sulunez
Igne : 7 ve 8 numara

Daha bolları sızlerın olsun

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
fuat belkide diğer yemler çok bol oldugundan yani balıklar rahatlıkla bulabildiklerinden dolayı tavuk cazip geliyor olabilir.
bereketli olsun rastgele Alkis
Bul
Fuat,gece avında taze sülünez doğal fosforlu olduğundan burada her zaman av verir yalnız gece avında tuzlamasını kullanmam.Balığa çıkarak kafayı biraz dinlendirmişsindir bidaki avın bol balıklı olur inşallah,rastgele.AlkisAlkis
Bornova - izmir
Bul
Fuat,tuzlu degolde taxe sulinezin is yapmamasi cok ilginc...
fakat sen tavuk`tan guzel netice aliyorsan aynen devam et..
bizim burada baliklar cok yem cesidi bulduklarindan,simardilarSiyirdim.cesit istiyorlar
bir dahakine dahada buyuklerine insallah
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Fuat balıkların yem konusunda seçici olmaları normal
bulundukları bölgede ne ile besleniyorlarsa onu tespit etmek lazım
onuda yakalanan balıkların içinden çıkanları inceleyerek bulunur
marmarada yakaladığın balığı aynı yemle egede tutamazsın
duyarlı davranışın için teşekkürler deniz kıyısında olmanın keyfi bile yeter
bundan sonraki avlarının bereketli geçmesini dilerim rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Abi sizin balıklar ağızlarının tadlarını hiç bilmiyorlarSiyirdim
Boru kurdu ve sülünez yenmez mi hiç Siyirdim

Şaka bir yana denizde olmak ve o temiz havayı solumak bile yeter insana.
Güzel paylaşımın için teşekkürler.
Daha da bollarına inşallah....
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Fuat sağlık olsun biz senin harika avlarını biliyoruz ve bekliyoruz. Bu arada tavuk yerine HadiordanHadiordanpiliç denesen daha iyi olmazmıHappyHappyHappy
Bul
Fuat ilginç bir konuya değinmişsin.Gerçekten yöresel olarak balıkların yem yeme alışkanlıkları olduğuna ben de katılıyorum. Balık çiftlikleri bölgesinde av yaptığımızda bizde bununla karşılaştık. Çupranın birincil yemi yengeç olmasına rağmen, bölgedeki çupralar çiftliklerden beslenmeye öyle alışmışlar ki, yengeçe bakmayıp çiftlik yemine geliyorlardı. Antalya'dan geçenlerde İzmir'e gelen kayınbiladerle yaptığımız gece levrek avında bizim burada levrek için hamsi veya sardalya kullanmamıza o da şaşırdı. Onlar borukurdu kullanıyorlarmış. Dediğin gibi yöresel özellikler önemli.
Umarım bol ve bereketli avların olur.
Selamlarımla, rastgele...Seerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Albatros-gr yazdı:...
bizim burada baliklar cok yem cesidi bulduklarindan,simardilarSiyirdim.cesit istiyorlar ...

Abi bunun sebebini söyleyeyim : Bizim buralarda yemi iğneye takmayı bilmeyen acemiler takımı fırlatırken yemleri oltadan kurtuluyor , akıntıyla sizin oraya kadar geliyor . Sırf lüfer zamanı denize takımsız giden yemler bile sizin oralardaki balıkları doyurmaya yetiyordur zannımca Happy

Bu arada Fuat inşallah gelecek avların bereketli olsun . Bizim buralarda tavuk etini en çok iskorpitler ve kocagözler yiyor Siyirdim Tavuk derisine yılan balığı veya kefal geldiği de oluyor denize dökülen çayın ağzında .Tabi her yörenin balıklarının yemlenmesi farklı oluyor haliyle ... Rasgele ...
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
thunderbolt yazdı:Abi bunun sebebini söyleyeyim : Bizim buralarda yemi iğneye takmayı bilmeyen acemiler takımı fırlatırken yemleri oltadan kurtuluyor , akıntıyla sizin oraya kadar geliyor . Sırf lüfer zamanı denize takımsız giden yemler bile sizin oralardaki balıkları doyurmaya yetiyordur zannımca Happy

...
sen bize luferleri salma..
simdi durumu telafi etmek icin sizin baliklari besliyoruz de..
yemezler abicim..
bu sene tek bir lufer salmadiniz..
kirildik acliktanSiyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  02.02.2017 Lara kıyıdan eduar1984 15 1,294 20-02-2017, 13:26
Son Yorum: yaser2sultan
  24.11.2015 tahsinm.gece mesaine diye çıkmıştım. tahsinmersin 16 2,069 01-12-2015, 23:02
Son Yorum: tahsinmersin
  22-23 temmuz 2011 gece kolyoz avı ANTALYALI07 28 6,732 19-06-2012, 17:12
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kıyıdan Rapalla ile Levrek Avı doktor 24 4,671 08-12-2010, 23:05
Son Yorum: LeVrEkCi
  Yine butun gece balikcilik Albatros-gr 40 6,489 21-08-2010, 06:12
Son Yorum: yycolak
  17 02 10 gece avı kıyıdan bestvz 61 7,291 22-02-2010, 01:57
Son Yorum: Albatros-gr
  13.01.10 gece avı kıyıdan bestvz 53 6,559 19-01-2010, 11:31
Son Yorum: fotokopici
  Palamut ..İstanbul Boğazındada kıyıdan çapari H.A.R.U.N 59 10,339 19-10-2009, 17:02
Son Yorum: tepeli35
  01-10-2009 Gece Avımız. doktor 26 4,199 04-10-2009, 12:34
Son Yorum: FuRkAn *
  04.08.2009-Rumelihisarı Gece Avımız balıkoltası 30 5,501 07-08-2009, 00:09
Son Yorum: balıkoltası

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi