Rapalalar konusunda CAM RAPALA,DAİWA ve DUO,Kaşıklar konusunda TOBBY ve REMİXON önermişsem,Makina konusunda da arkadaşlarım ister seçer,ister seçmez,SHİMANO MAKİNA'ları tek olarak önermemde hiçbir sakınca görmüyorum..At-çek avcılığında SHİMANO MAKİNALAR'ın kullanılmasında ısrarlıyım.Çünkü bu konuda rakibi yok.Daha iyisi yok.Fiyat olarak da çok çok uygun.Onu bu yüzden tek olarak verdim.Her zamanda arkadaşlarıma denenmiş,tecrübe edilmiş malzemeleri kullanmalarını önermişimdir,önermeye de devam edeceğim.Bu konuda bir firmanın reklamcısı konumuna düşeceksem de düşerim.Yiğidin hakkını vermek gerek....
Sayın Cahit Bey...
Birincisi fiyat konusunda "çok çok uygun" takdirinizin sadece kendinize ve sizin hayat standartlarınıza ait olduğunu söylemem gerek.Muhtelif satıcılarda incelediğim zaman ,fiyatların ,yurdumuz balıkçılarına pahalı geleceği kannatinde olduğum için ufak bir araştırma ile çevreme bu konu ile ilgili fikirlerini sordum.Gerçekten sözü edilen markanın çok pahalı olduğunu söylediler..Bu konu en azından benim çevrem için böyledir.Benim çevrem ekonomik olarak orta seviyede ve daha aşağı seviyede halktan oluşur.
Rapalalar ve kaşıklar konusu ile bu konu mukayese edilemez.Çünkü rapalalar gerçekten gerek, renk gerek aksiyon konusunda firmaya özeldir..Bu şartlar altında dahi rakipspiz kabul edilemezler.En azından ona yakın değerde ve kalitede olanları bulunur.Dikkat ederseniz siz de iki veya üç marka önermişsiniz...Ama makinaların (fiyat ve kalite konusunda) rakipsiz olduğunu iddia etmek bence abartıdır..Veya insanlar biraz daha ucuzlarının olabileceğini ve bununla da eşdeğer miktarda balık avlanabileceğini bilmelidirler..
Unutmamalıdır ki reklam konusunda menfaat temin edenlerin hepsi ."bu mal en iyisidir.Yiğidin hakkını vermek gerek" üslubunu kullanmaktadır.Ayrıca tüm satıcılar ile ilişkim olduğu için bu yönde arzlar ve talepler olduğunu da çok iyi biliyorum.Bu konularda sözü geçen menfaatlerin içinde, maddi olanlar olduğu kadar manevi olanlar da vardır.
Anlamanızı istediğim en önemli nokta tavsiyeniz olan makineyi kötülemek amacını taşımadığımdır.Böyle bir iddiam da yoktur..Lakin şahsınıza ait "rakibi yoktur- " tabirini kabul etmem imkansızdır.Çünkü rakipsizlik kavramının gerçekliği ,tüketecek toplumun ekonomik yapısı-fiyat-kalite-ulaşılabilirlik ve daha bir çok kriter analiz edilerek tayin edilebilir.
Ben, israr ile ,toplumu yönlendirenlerin veya yönlendirecek konumda olanların ,ticari şüpheler uyandırmadan marka önermek yerine o markanın taşıdığı özelliklere ait teknik bilgiler vermesinden yanayım.Veya zorunlu olarak markadan bahsedilirse bile ,bir kaç alternatifinin sunulması gerekir diyorum.Fikir olarak böyle düşündüğümü yazılarımda, bana yöneltilen sorulara verdiğim cevaplarda da görebilirsiniz.
Ben var olduğum sürece ,bu konuda ,tek markayı rakipsiz olarak göstermeye çalışacak her kişi, arkadaşlarımızı uyarmak adına ,benden aynı tepkiyi görecektir.Konunuza yazdığım bu cevaplar da en başta arkadaşlarımızı ve okuyanları uyarmak içindir.
Birincisi fiyat konusunda "çok çok uygun" takdirinizin sadece kendinize ve sizin hayat standartlarınıza ait olduğunu söylemem gerek.Muhtelif satıcılarda incelediğim zaman ,fiyatların ,yurdumuz balıkçılarına pahalı geleceği kannatinde olduğum için ufak bir araştırma ile çevreme bu konu ile ilgili fikirlerini sordum.Gerçekten sözü edilen markanın çok pahalı olduğunu söylediler..Bu konu en azından benim çevrem için böyledir.Benim çevrem ekonomik olarak orta seviyede ve daha aşağı seviyede halktan oluşur.
Rapalalar ve kaşıklar konusu ile bu konu mukayese edilemez.Çünkü rapalalar gerçekten gerek, renk gerek aksiyon konusunda firmaya özeldir..Bu şartlar altında dahi rakipspiz kabul edilemezler.En azından ona yakın değerde ve kalitede olanları bulunur.Dikkat ederseniz siz de iki veya üç marka önermişsiniz...Ama makinaların (fiyat ve kalite konusunda) rakipsiz olduğunu iddia etmek bence abartıdır..Veya insanlar biraz daha ucuzlarının olabileceğini ve bununla da eşdeğer miktarda balık avlanabileceğini bilmelidirler..
Unutmamalıdır ki reklam konusunda menfaat temin edenlerin hepsi ."bu mal en iyisidir.Yiğidin hakkını vermek gerek" üslubunu kullanmaktadır.Ayrıca tüm satıcılar ile ilişkim olduğu için bu yönde arzlar ve talepler olduğunu da çok iyi biliyorum.Bu konularda sözü geçen menfaatlerin içinde, maddi olanlar olduğu kadar manevi olanlar da vardır.
Anlamanızı istediğim en önemli nokta tavsiyeniz olan makineyi kötülemek amacını taşımadığımdır.Böyle bir iddiam da yoktur..Lakin şahsınıza ait "rakibi yoktur- " tabirini kabul etmem imkansızdır.Çünkü rakipsizlik kavramının gerçekliği ,tüketecek toplumun ekonomik yapısı-fiyat-kalite-ulaşılabilirlik ve daha bir çok kriter analiz edilerek tayin edilebilir.
Ben, israr ile ,toplumu yönlendirenlerin veya yönlendirecek konumda olanların ,ticari şüpheler uyandırmadan marka önermek yerine o markanın taşıdığı özelliklere ait teknik bilgiler vermesinden yanayım.Veya zorunlu olarak markadan bahsedilirse bile ,bir kaç alternatifinin sunulması gerekir diyorum.Fikir olarak böyle düşündüğümü yazılarımda, bana yöneltilen sorulara verdiğim cevaplarda da görebilirsiniz.
Ben var olduğum sürece ,bu konuda ,tek markayı rakipsiz olarak göstermeye çalışacak her kişi, arkadaşlarımızı uyarmak adına ,benden aynı tepkiyi görecektir.Konunuza yazdığım bu cevaplar da en başta arkadaşlarımızı ve okuyanları uyarmak içindir.
Saygılarımla..
Sevgili Ahmet Bey,
Ben emekliyim.Öyle çok parası olan birisi olmam da mümkün değil.Türkiye'deki emeklilerin durumunu hatırlatmama gerek yok sanırım.Amacım, arkadaşlarıma tecrübe ettiğim ve sadece bana uygun olanı değil,fiyat ve kalite açısından herkes için uygun olan markayı seçtim.Benim önerdiğim Shimano marka makinaların fiyatları 120 ila 150 TL arasında değişiyor ve bu makinaları 12 taksitle bile rahatlıkla alabiliyorsunuz.Yani 120 TL'lik bir makina ayda 10 TL vererek.Bende bu şekilde alabildim.Bu konudaki araştırmalarınızın yeterli olduğunu söylemem pek mümkün değil.
Sayın Ahmet Bey,,
Ben bu konuya burada noktayı koymak istiyorum..Arkadaşlarımı rahatsız edecek bu tip tartışmalardan da uzak kalmayı yeğliyorum.Sizde öyle yaparsanız sevinirim.Siz bildiğinizi,arkadaşlarımda neyi istiyorlarsa onu yapsınlar.Sevgiler,saygılar....
Böyle tabii ki daha güzel olmuş..Konunun,başka konuların arasında kaybolmamış olması daha iyi...Söylenecekler söylendiğine göre takdir konuyu izleyenlere ait olacaktır.
..İnsanlar birbiri ile aynı fikirde olmak zorunda değildir..Ayrı fikirlerde olmak ta kavga etmek değildir....Bir çok kişinin olduğu bir platformda farklı fikirler olacaktır..Ben kendi inandığım doğruları her zaman ve her yerde söylerim..Gerekçelerini açıklarım...Karşı fikirde olan da konuşur..Takdir arkadaşlarımızındır..
Sen abilerine bakma...Onlar anlaşamamakta anlaşır da yine bir yol bulur...
Şimdi senin hatırın için ne yapalım yani...Aslında ben senin hatırın için herşeyi yaparım da......
benim düşüncem bu konuda şöyle:
zamanında 2 arkadaş 2 markada anlaşamamıştı sonunda biri darılıp siteden gidecek kadar ileriye gitmişti bu kişi yaşını almış sitedeki herkes tarafından sevilen olgun bir kişiydi ama benim markam senin markan meselesine çocuk alınganlığı yaparak sudan sebeble siteden uzak kalmıştı bu bana hem üzücü hemde trajı komik gelmişti.
olgun insanların olması gerektiği bir forum arzulayarak ben burada duruyorum, herkes düşüncesini yazıp diğeri uygun zaman ve başlıkta cevabını düşüncesini yazabilmelidir.
herkesin kendine göre kullandığı memnun oldugu ürünler var ve herkes bunu dillendiriyor bu bence çok doğal,
herzaman dediğim gibi ben 20 çeşit rapala deneyene kadar balık tuttugunu kanıtladıgım yozuri rapalamdan alır onunla mutlu olur bana göre en uygun budur diyebilirim ki bunu böyle dediğim herkes tarafından bilinmektedir.
aynı şekilde pahalı bir marka olan mercury motorları her ortamda savunurum.
balıkçılık hobisiyle uğraşabilen bir kişinin bence zaten hesabını yapmaktadır ona göre hareket etmektedir.
bu sevdanın hesabı yapılmaz yapılamaz.şahsen ben yapamıyorum ki zaman zaman eşime sıkışığız şunu alma bunu alma kuaföre gitme derken ben gidip şhimano makineye birkaç kuaför parasını verebiliyorum(inşallah okumaz eşim buraları)
işin özü bende kullandığım malzeme iyi balık tutuyorsa o malzemenin uygun oldugunu düşünüyorum.
birde reklam amaçlı marka verenler var ki onları zaten tüm satıcı mağazalar tanıyor ve herkese adlarını ballandıra ballandıra anlatıyorlaronların hepsini buradan kınıyorum.
saygılarımla.rastgele.
bu konuda Nihat`in yazdiklarina katiliyorum...
+birde kendi fikrimi beyan etmek istiyorum...
pahalli veya ucuz..her nasilsa farketmez....bir balikcilik malzemesi,bir arkadasimizin avlarinda guzel is yapar..ayni malzeme diger baska bir merada,is yapmaz..bu demek degildir ki,o malzeme ise yaramaz..
bu konuda somut bir ornek var..
gectigimiz sezon,yamashita ile bir cok ispendek tuttum...burada bu avlarim ile konu actim..fakat bu sahteler ile buradan bir kisinin balik tuttugunu gormedim..ha bunu soylerken zorla bunun ile balik tutun demiyorum..yanlis anlasilmasin...bunlarin alinmasina ben sebep oldum..bununda izdirabini cekiyorum..acik soyliyeyim..
gelelim konuya...
bu sezon ayni yamashitalar ile defalarca ispendeklerin oldugu taslarin onunden defalarca gectim..artik biraktim gecmiyorum(zaman kaybi diye)..yani bu demek olmuyorki bu sahteler ise yaramaz diye...gectigimiz yil nasil tutmustu...
birde ornek olarak,sizlerin ipel ile tuttugunuz zarganalar..ben bu ipekler ile tek bir zargana tutamadim..simdi basil olacak yani//bu ipekler is yapmiyormu diyeyim..hayir..kesinlikle hayir..sadece burada bizlerde calismiyor o kadar
neyse sonuc olarak,her malzeme degisik meralarda ..degsisik sekilde verim saglar... bu konuda tartismalar olacak..forumlarin guzelligi bu .. lutfen kalp kirmayalim...
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
ucuz etin yahnisi;Dün akşam balığa çıktım,ilk balığımı aldıktan sonra kendi yaptığım 1 kulaç boyunda iki ucundada kurşun takılı 4 köstekli iğnelerin herbiri farklı olan takımı suya attım hangi yeme ve iğneye rağbet var onu anlayacaktım.İlk ve sağlam vuruşla birlikte hemen sarmaya çalıştım fakat taktım yada iskorpit taşa girdi?Birsüre kurtarmaya çalıştım olmadı kamış katlanacak gibi oldu misinanın kopmasını bekliyorum,çat sesini duydum misina boşaltı odane motor kırılmış......Misina Nihatın tavsiyesi 0,32 stren.
Tabii ki hepiniz çok doğru konuşuyorsunuz..Dediğiniz gibi bir çok konuda ben de tek marka tanırım..Diğer markaların hiç biri onun kadar iş yapmaz.
Ama dikkatinizi çekerim.ONUN KADAR İŞ YAPMAZ...
Ben türkçeyi net konuşan bir insanım.Söyleneni net anlarım.Silinen yazılarda bulunan "rakipsizdir" ifadesinin anlamını hepimiz biliyoruz.
Hiç biriniz rakipsiz bir marka önermiyorsunuz.
Nihat "bana göre en uygunudur" diyor..Mercury motor haricinde başka motor iş yapmaz demiyor.Faruk aynı uslup ile konuşuyor....
Açıkça söylüyorum...Ben uğraştığım dalda rakipsiz diye bir marka tavsiyesinde bulunsam piyasadaki satışları değiştiririm.Keza bir çok uzman kabul edilen kişi ,aynı işi yaptığında piyasayı etkiler..Bunu istanbuldaki bir çok toptancı ve satıcı da ,oldukça kalabalık ortamlarda yüz yüze yaptığımız konuşmalarda kabul etmiştir.
Bütün karşı çıktığım "ben bu markadan verim aldım" sözü yerine "başka hiç bir marka iş yapmaz" denmesidir.Reklamlar esas mantığında kişilerin bilinç altını etkileme gayesi güderler.Bir çok insan kelimelerin dikkat etmez ve baskının farkına varmaz.Hatta belki söyleyen dahi düşünmeyebilir.Ben dikkat ederim.
İtiraz ettiğim tek kelime "rakipsiz" kelimesidir.İtirazım halen geçerlidir.
Sözüne itibar edilen kişiler marka önermekten yapmaktan çok özellik öğretmelidirler. Hele tek bir markanın 3 modelini tavsiye etmek iyice ŞÜPHE uyandırmaktadır.
Amacım yanlışa yönlendirilme İHTİMALİ ni yok etmektir.Böyle bir niyeti olmayanın alınmasına zaten gerek yoktur..Ben bu tür uyarıları Alabalık yağı konusunda da yaptım.Şüphelendiğim her zaman ve her konuda da yaparım.
Bir insan Türkçeyi doğru kullanırsa tüm duygularını net olarak anlatabilir.Ve de yanlış anlayan değil ,yanlış anlamaya imkan tanıyan düşünmelidir. Lütfen Türkçemizi yanlış anlamalara meydan vermeyecek şekilde kullanmaya gayret edelim.
Bu yazılarımın, başka bir konuda ,muhatabını da uyarma amacında olacağı bilinmelidir.Kimse ile bir sorunum yoktur ve olamaz..Bu konu bir kavga konusu değildir.Bir sohbet konusudur.Ben düşündüğümü söylerim o kadar..
Kararı zaten herkes kendi bünyesinde değerlendirecektir.
Levent o parçayı nasıl kırabildin pek anlamış değilim ?? Diş sıyırır,kalama bozulur,tel yamulur falan da ; düşürmedikçe o ayak nasıl kırılır..
Nihat sana sağlam misinayı bildirmiş ama onu ana beden olarak yani makinana sarılı misina olarak kullanacaktın.Ucuna bağlayacağın takım bundan daha az çekerli (ince) ve köstek misinaları da takım bedeninden daha ince olacak.Yani bir yere takılırsa ana bedenden değil takım bedeninden kopsun veya sadece daha ince olan köstek kopsun.Bir de ; takılan takımı kamışı yaylandırarak kurtarmaya çalışma kamış ta kırılabilir,misinayı eline al öyle çek..
Kıyı avcılığı denedin sanırım; iki ucuna kurşun takılı takım nasıl oluyor ?