Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
arkadaşlar bugün orhangaziye geldim burada eşimin ailesinin köyünde kalıyorum buradaki insanların dedigine göre iznik gölünde 1,50 boyunda yayınlar varmış,dalgıçın biri dalmış ben buraya bidaha dalmam koca koca yayınlar var dipte demiş ayrıca başka birçok balık daha varmış şimdiye kadar iznik gölü hakkında bişey okumadım bizim sitede sebebini merak ettim acaba bizim sitede burada av yapan yokmuuu yoksa paylaşımmı yok diye düşündüm.
iznik gölü hakkında bilgisi olan varmı burayı degerlendirmek lazım benim için zor birkaç senede bir geliyorumda buraya yakın olanlara duyurulur.
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
08-03-2008, 00:18
(Son Düzenleme: 08-03-2008, 00:27, Düzenleyen: yalova tatar.)
nihat gölde çevresindeki köyler genelde narlıcalı lar balıkçılık yapıyolar orda onlarda hep gümüş yakalıyolar sazanda var ama israil sazanı bol olarak çıkıyor yayın ı duymadım mutlaka vardır gölün orhangazi,narlıca,çakırlı boyalıca da birer kere olta attım bi orhangazinin önü temiz diğer yerler sazlık ve dip çamurİznik Gölü
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
İznik Gölü
İznik Gölü'nün uydu görüntüsü
Konum Bursa, Türkiye
Koordinatlar 40.43° K 29.52° D
Göl türü Tatlı su
Uzunluk 32 km
Genişlik 11 km
Yüzölçümü 298 km2
En büyük derinlik 65 m
Yüzey rakımı 85 m
İznik Gölü, Marmara Bölgesi'nin güneydoğusunda, Bursa ilinin sınırları içerisinde kalan Türkiye'nin 5. büyük gölü, Marmara bölgesinin en büyük gölüdür. Eskiçağda Askania adıyla anılan göl.
Bugünkü adını kıyısındaki İznik kasabasından alır. Gemlik Körfezi'nin doğusunda bir çukur alanın ortasındadır. Yüzölçümü 298 km², denizden yüksekliği 85 m'dir. Genişliği en dar yerinde 11 km, doğu-batı doğrultusunda uzunluğu 32 km'dir. Derinliği kuzeyden güneye doğru artan gölün en derin yeri 65 m'dir. Gölün suyu tatlıdır. Artık sularını batı kenarındaki kum ve çakıl yığınları arasından sızarak Garsak Deresi'yle Gemlik Körfezi'ne boşaltır. Kış ve ilkbahar mevsimlerinde yükselen suları yaza doğru alçalır ve sonbaharda en düşük düzeyine ulaşır. Gölün suyu tuzsuz olmakla birlikte tarlaların sulanması için elverişli değildir. En çok sazan balığı yetiştirilir. Çevresi zeytinlikler, bağlar, meyve ve sebze baçeleriyle kaplıdır.
Çevre halkının gölden faydalanışı su ürünleri, sulama suyu ve sanayi suyu temini şeklindedir. Gölde ekonomik değere haiz balık türleri; ilik, sazan, akbalık, gördek ve yayındır. Sulama suyu temini iki şekilde olmaktadır: DSİ sulama projeleri
kışında sandalları sazlarda ördek avı için kullanıyolar
Dış Bağlantılar [değiştir]İznik Gölü Fotoğrafları
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
LeVrEkCi yazdı:arkadaşlar bugün orhangaziye geldim burada eşimin ailesinin köyünde kalıyorum buradaki insanların dedigine göre iznik gölünde 1,50 boyunda yayınlar varmış,dalgıçın biri dalmış ben buraya bidaha dalmam koca koca yayınlar var dipte demiş ayrıca başka birçok balık daha varmış şimdiye kadar iznik gölü hakkında bişey okumadım bizim sitede sebebini merak ettim acaba bizim sitede burada av yapan yokmuuu yoksa paylaşımmı yok diye düşündüm.
iznik gölü hakkında bilgisi olan varmı burayı degerlendirmek lazım benim için zor birkaç senede bir geliyorumda buraya yakın olanlara duyurulur.
nihatım bu söylenti eskişehirdeki gökçekaya barajı içinde geçerli tabii olma imkanı var ama abartıolar gibi gelio yok adam misinayı beline bağlamış adamı suya çekmiş falan25-30 kg lık barikatla tutulanı gördüm. yinede 1.5 metre yayın olmasıda normal burda balık damı tarafında her sene minterlerle 30-40 kglık yayın tutuolar bunlar bizim otaraftaki dostlardan duyduklarımız duyulmayanlarda vardır mutlaka

erden abi bilgiler için saolasın
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Büyük yayınlar varsa tutalım barı kimse tutmuyorsa yanlız ben 20 kilodan aşağı yayın tutamıyorum
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
nihat abi iznikte şöyle trofe bir yayın tutarmışsın,sonrada denizi birakıp tatlısu yaparmışsın,o yakaladığın yayınıda kamil abi görürmüş

abi işte fırsat bence ben olsam kesin denerdim..
erden abi bilgiler için teşekkürler...
harun abi sende çok mütevazisin

20 kilodan aşağısını geri sal nihat abi

inşallah rastgelsin nihat abi...
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
H.A.R.U.N yazdı:Büyük yayınlar varsa tutalım barı kimse tutmuyorsa yanlız ben 20 kilodan aşağı yayın tutamıyorum 
kasap kancası yerine 2/0 3/0 iğne denersen küçüklerindende tutarsın hehehe
şey yolunda demektir
Atatürk olmasaydı
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
evet bunları bende devamlı duyarım çalıştığım yer göl kıyısında ve bu tip söylemler ile hep karşılaşırım
bunlardan bazıları yayınların gölün en derin kısmında yaşadıkları ve çok iri oldukları aynı şekilde diğer türlerinde derinlerde ve bayağı iri oldukları balıklar kıyılara pek yanaşmıyor kıyılar aşırı kirli zeytinliğine ilaç atıp tankeri gölde yıkayan bile var yıkamasa bile yağmur suları ile göle karışıyor
çok ilginç olan yıllar boyu atılan çöpler naylon poşetler vb tatlı su çabuk eritemediği için gölün belirli bir bölgesinde duvar gibi birikip orada set yaptığı
gümüş balığını ihraç etmek için yurt dışından getirilip gümüş balığı atıldı ve bu gümüşleri diğer bütün türlerin yumurtalarını yediği ve balık neslinin azaldığı bazılarının yok olduğu daha sonra atılan israil sazanında kimse memnun kalmadı aynı oltada 2tane yakaladım olta kıpırdamadı bile lezzett yok ama gölde yakalaması en heycanlı balık akbalık yakında başlar müthiş oltası var aşırı kılçıklı tutup geri sal
şimdilik bu kadar aklıma geldi ama daha çok var
Dalış Eğitmeni
hıdır bey bilgiler için saolasın

ak balık nası bi balık başka bir adı varmı sitede tatlısu balıklarının içinde göremedim
şey yolunda demektir
Atatürk olmasaydı
Yorumları: 500
Konuları: 45
Nihat geçensene bizim balıkçı gurubu arkadaşlardan birileri senin gibi iznik gölünde çok balık olduğunu ve yayınında bulunduğunu söylediler.hatta gitmek istedik nasip olmadı.Fakat bizler bir organizasyon yapabiliriz neden olmasınki.Ha şunuda söyleyim madem orhan gazidesin orda anayol üstünde çok meşhur bir köfteci var.Köfteyi kiloyla getiriyor.SAkın müsait olursan yemeden gelme.
Yorumları: 765
Konuları: 45
nihat kardeş ben aslen iznikliyim ama bir iki sefer karadan balık tuttum orda israil dedikleri kambur sazan avladık arkadaşlarla yem olarak önce küspe denedik fakat sonuç alamadık hayvanı toprak solucanına alıştırmışlar o zaman biraz tuttuk inşallah bir gün hep beraber tutarız
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.