Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İzmirde kıyıdan LEVREK !!
Bu aralar kıyıdan at çek ile levrek avına takmış durumdayım.
Devamlı araştırma yapıyorum ama izmir kıyılarında devamlılığı olan verimli bir mera henüz bulmadım tabiki deneme hiç yapmadım.Takip ettiğim kadarıyla bu paşalar tatlı suyun deniz suyu ıle buluştuğu yerlerde daha çok oluyor.
Bu varyasımdan yola çıkarak.İzmirde foçaya yakın bir yerden denize dökülen GEDİZ nehrinin kıylarını denemek istiyorum acaba nasıl bir sonuç alırım ?? Veya daha verimli yerler varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ

KemalİZM'İR !
Bul
Fevzi'cim sahte ile levrek avı için havaların biraz daha soğumasını bekleyebilirsin . Kasım ortası levrek akını olduğunda şansın daha da çok artacaktır Wink Bir de illa Gediz kadar büyük ırmak olmasına gerek yok , küçük derelerinde de denize döküldüğü noktalarda levrek vardır . Bu yaz İzmir'e geldiğimde yüzdüğüm bir çok yerde kefal gördüm . İzmir civarında bu tür çok yer var . Özellikle de Karaburun'a giderken Karapınar Köyünü geçince 2-3 km ileride aile kamp yeri olarak hizmet verilen bir koy var . Orası şahıs arazisidir . Sanırım orada eskiden bir çipura çiftliği varmış . Orada her tür balığı gördüm , üstelik denize kış ayları akan bir deresi de vardı Wink Kolay gelsin .
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
thunderbolt yazdı:Fevzi'cim sahte ile levrek avı için havaların biraz daha soğumasını bekleyebilirsin . Kasım ortası levrek akını olduğunda şansın daha da çok artacaktır Wink Bir de illa Gediz kadar büyük ırmak olmasına gerek yok , küçük derelerinde de denize döküldüğü noktalarda levrek vardır . Bu yaz İzmir'e geldiğimde yüzdüğüm bir çok yerde kefal gördüm . İzmir civarında bu tür çok yer var . Özellikle de Karaburun'a giderken Karapınar Köyünü geçince 2-3 km ileride aile kamp yeri olarak hizmet verilen bir koy var . Orası şahıs arazisidir . Sanırım orada eskiden bir çipura çiftliği varmış . Orada her tür balığı gördüm , üstelik denize kış ayları akan bir deresi de vardı Wink Kolay gelsin .

Teşekkurler nedım abı dedıgın yerı degerlendırecegım Gulumse

KemalİZM'İR !
Bul
yaptigin tespit cok yerinde Fevzi..
burada da tatli suyun denize dokuldugu yerlerde daha cok oluyor..
birde burada kisin ve gece at-cek ile levrek tutuyorlar..ben daha gitmedim,fakat tutanlar cok var
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
fevzi son zamanlarda bu atçek işine ragbet fazlalaştı ve bende denemeler yapıyorum,
sabah erken saatlerde denemeler daha iyi olacakır.rastgele.
Bul
blue_zaire yazdı:Teşekkurler nedım abı dedıgın yerı degerlendırecegım Gulumse

Bir de mesela bizim buralarda lodos denizi kabartıp suyunu bulandırıyor . Levrekçiler bu tür havaları sever Smile Sizin oralarda denizi bu hale getiren lodos ve benzeri rüzgarlarda sahte ile yapacağın avlarda verimin daha yüksek olabilir Wink Bir de levrek avları için lüferin beğendiği parlak renkleri değil ; içinde bilyesi olup ses yapan yemleri tercih edebilirsin .
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Nedim abi ;
Nihat abi ;

Teşekkür ederim.. Gece silikon sahteler daha çok iş yapıyor gibi değilmi ?

KemalİZM'İR !
Bul
izmirde sabah şafakta ve gece alıyorlar şuanda büyük rapala bol çıngıraklı iş görüyor. Bizim marmara da temmuzda sabah yaptığım denemelerde 2 3 balık alıyordum yağmurlu günlerde kelle balıklar aldım rüzgar ve yağmur olduğunda levrek almamanız kaçınılmaz, başka türlü biraz zor gibi zaten bu havalarda her türlü rapala iş görüyor.Büyük olması 12-14 cm düzgün yüzen rapalalar makina yavaş sarım kamış ile aksiyon verdirerek rapalaya yalpa yaptırın.Denizin süt liman olduğu dönemlerde sabah erken saatte popper türü rapalalar öneriyorum yavaş sarım ile balığın dikkatini çekiyor ama hızlı sarmayın. Gece liman içlerini taramanızda fayda var ben orda otursaydım neler neler alırdım Bobo çok karışık yazdım kusura bakmayın işte olduğum için rahat yazamadım..
Bul
FuRkAn * yazdı:izmirde sabah şafakta ve gece alıyorlar şuanda büyük rapala bol çıngıraklı iş görüyor. Bizim marmara da temmuzda sabah yaptığım denemelerde 2 3 balık alıyordum yağmurlu günlerde kelle balıklar aldım rüzgar ve yağmur olduğunda levrek almamanız kaçınılmaz, başka türlü biraz zor gibi zaten bu havalarda her türlü rapala iş görüyor.Büyük olması 12-14 cm düzgün yüzen rapalalar makina yavaş sarım kamış ile aksiyon verdirerek rapalaya yalpa yaptırın.Denizin süt liman olduğu dönemlerde sabah erken saatte popper türü rapalalar öneriyorum yavaş sarım ile balığın dikkatini çekiyor ama hızlı sarmayın. Gece liman içlerini taramanızda fayda var ben orda otursaydım neler neler alırdım Bobo çok karışık yazdım kusura bakmayın işte olduğum için rahat yazamadım..

Teşekkürler furkan gayet açıklayıcıydı Gulumse

KemalİZM'İR !
Bul
Haydi bakalım bir levrekçi'de İzmir'den....
Başarılar Fevzicim.Bahadır ve Tahsin Abilerinden feyz alabilirsin.
Rast gelsin kardeşim.Bu arada Barışı'da unutmamak lazım.76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 13,011 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 15,103 30-06-2016, 04:43
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,955 30-06-2016, 04:41
  Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... ishak BALLICA 39 17,228 20-12-2013, 19:43
Son Yorum: tahsinmersin
  Antalya kıyıdan musmusti 13 4,132 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 6,079 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07
  Levrek avi için malzemeler ata_berk 23 5,055 16-09-2012, 21:37
Son Yorum: bill74
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,852 05-08-2012, 23:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  Trabzon da levrek avi (diye çiktim ) ata_berk 22 4,950 01-08-2012, 18:19
Son Yorum: ALTAYLI
  (ZARGANA) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 3 Boğaziçi 18 7,361 25-07-2012, 10:23