Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
av malzeme dükkanı açmak için yardım ltf.
arkadaşlar işten çıkarıyolar.yaşım 28 kocaeli-gebzede oturuyorum.hep hayalini kurardım.hayattaki en büyük zevkimi ve eğlencemi işim haline getirmeyi.bir dükkan kiralasam diyorum.içinde balık ve kara avcılığı malzemeleri satsam.yalnız işte tam da burda gerisi hakkında hiçbir fikre sahip değilim.tutarmı tutmazmı.bu işte iyi kar varmı.tüfek ve kurusıkı tabanca için işyeri ruhsatı konusunda ayrı bir külfet yada zorluk varmı.ve dükkan yeri gbze mi olmalı yada başka bir yermi.işte bu konularda yardımlarınıza ihtiyacım var hem de çok.ama bilen kişilerin..saygılar gönderiyorum..not:gebzede çarşı içinde 4 tane dükkan var birbirine yakın.hangisine gidersen git hiç boşları yok.içerde muhakkak birileri oluyor.üstelik gebze ne deniz avcılığına ne de kara avcılığına ne de tatlı su avcılığına çok da müsait olmamasına rağmen..dükkanı gebzeye değil başka bir yere açmak istiyorum merak edenlere ve yardımı dokunacaklara msn yada özel msjda yerini söyleyebilirim.burda deşifre etmek istemiyorum,anlıyosunuz umarım..
Bul
bravefransisco@hotmail.com unuttum yazmayı bu da msn adresim.ismim rıfat
Bul
abi sana yardım etmek isterdik ama ne yazık ki bu önemli bir konu ve bence bu konuda çok yardımımız dokunmaz inşallah işler yolunda gider bir yer bulur ya nasip ya kısmet dersin başlarsın
Bul
istanbulda av malzemeleri satan yer azdır mesela koskoca sarıyerde 1 tane vardır ana satış yerleri karaköy sirkeci dir sanırım avcılık yapılan balıkcılık yapılan yerlerde iş yapılabilinir ama sermaye isteyen bir iştir sanırım a-dan z-ye herşeyi koymak gerektirir hayırlısı olsun
Bul
Rıfat,arkadaşım;Bu güne kadar 52 yılda,bıldırcın üretiminden,makina imalatına-inşaat sektöründen,bayan giyime-kamyonculuktan,mandıracılığa kadar (Kümu ve özel de çalış tığım işyerleri dahil) 16 iş kurup,batırmış bir ağabeyin olarak,sana önerim en iyi bildiğin işi yap ve bu ülkede esnaf olma.Bu ülkede esnaflık kadar zor ve riskli hiç bir şey yoktur.Yarın hangi vergi,rüsum,harç veya adını ne koyarlarsa ne ödemeyle karşılaşacağın belli olmaz. Ben zaman oldu hayat standardı diye bir icat yüzünden,kazanmadığım kazançlara vergi odedim.Zaman oldu elemanlarım aylık olarak benden fazla kazandı.Hesapta esnaflık yap tım.Ne zamanlar bir işyerinde eleman olarak çalıştım o zamanlar rahat ve sorunsuz uyudum.
Şimdi emekliyim ve pazarda bir sandık limon bile alıp satmam.Bulursam bir iş,ücretle çalışırım.Yinede hayat senin ve son karar mercii sensin.Ama iyi düşün.
Bul
sana önerim en iyi bildiğin işi yap ve bu ülkede esnaf olma.Bu ülkede esnaflık kadar zor ve riskli hiç bir şey yoktur.Yarın hangi vergi,rüsum,harç veya adını ne koyarlarsa ne ödemeyle karşılaşacağın belli olmaz.
ARKADAŞIM GÜZEL TARİF ETMİŞ?
Bul
abilerin dediği çok doğru sen kararını ver kısmet inşallah olur
Bul
esnaflık zordur ama iyi branş secersen dogru yerde yaparsan hesabını bilirsen kazanırsın ama iyi bi meslegin var ve bi şirkette 3000 ytl maaşla çalışabileceksen o zaman hiç düşünme çalış haa meslegin yoksa biraz sermayen ve cesaretin varsa hiç düşünme ticarete atıl sonuçta bu benim fikrim düşüncemdir herkesin fikrine saygı duyarım saygılar
Bul
hepinize teşekkür ederim.görüşleriniz benim için önemli.şimdi bir de empati yapıp kendinizi benim yerime koymanızı istiycem siz olsanız ne yapardınız???
2 sene işletme okudum kütahyada devlet memurluğunu kazandım okurken atamamı istemedim,neymiş mali müşavir olacakmışım.okul bitti kapı kapı dolaştım elimden bir tutan olmadı,açıköğretimle lisans tamamladım.askerde asteğmendim.orada aldığım paranın kıymetini bilmedim.sözleşmeli subay olarak orduda jandarma olarak kalmak istedim,hayatımın en zor sınavına soktular,kendimce başarılı olduğuma inanmama rağmen sınavı kazanamadım,gayrımeşru işlerin o kademede dahi dönmekte olduğunu düşündürüyor insana.ardından bugüne dek birbiriyle alakasız yığınla işte çalıştım.tabi hiçbiri branşımla alakalı değil.şimdi de güvenlik görevlisi(!)olarak gebzedeki bir fabrikada çalışmaktayım 1 yıldır.maaşım 550 ytl.işten çıkarıyolar.gerekce tahsilli ve sesi çokca çıkan(haksızlıklar karşısında)birinden güvenlik olmazmış.evleneli de henüz 2 ay oluyor.şimdi siz söyleyin bu insan ne yapar.iş arasan iş vermezler,sen ünv mezunusun sen maaşı beğenmez,kafana yatmayınca çeker gidersin,gözün yüksekte olur vb birsürü mazeret uydururlar.halbuki şirketlerin memur kadrolarına başvursan bütün kadrolar ağzına kadar doludur üstelik istemedikleri lisan yada sertifika yoktur.şimdi siz söyleyin bu insan ne yapar öylece kalakaldım.
bayramda yalovadaydım,harika bir yer,ama iş yok.fakat deniz de var tatlısu da orman da.işte böylelikle kafamda bu fikir belirdi.tabi dükkan açmak için evimi satıp yalovaya taşınmayı düşünecek kadar da gözümü karartmış durumdayım.herkesin fikrini bekliyorum..
Bul
hayat senin hayatın ahkam kesmek bize göre çok kolay ama senin içinde o kadar zor karar tamamen senin olmalı her zorluğu sen yaşayacaksın bizler ne desek boş kendi ipini kendin keseceksin denemeden hiç bir şey belli olmuyor şayet düşündüklerinde ciddiysen kazananda kaybedende sen olacaksın denemesen çeşke şunu yapsaydım diyeceksin denesen batmakda var çıkmakda yani temennim iyi bir iş sahibi olursunda kafan dinç olur SEVGİLER
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  selam ve yardım talebi... haseremarket 20 3,598 18-09-2015, 07:55
Son Yorum: maceratorr
  Arkadaşlar yardim gerekli!! Antepli 27 43 5,016 03-07-2012, 00:22
Son Yorum: Albatros-gr
  iskenderun'da kıyı balıkçılığı için en iyi mekanlar doktor75 32 6,960 14-11-2009, 20:30
Son Yorum: tahsinmersin
  antaya kıyı balıkçılığı için biraz bilgi utkusarı 10 3,956 13-12-2007, 20:30
Son Yorum: ANTALYALI07
  yardım robinson987 4 1,163 29-08-2007, 21:32
Son Yorum: robinson987
  imdat boğuluyorum,yardım edin pamukkale 32 4,401 22-07-2007, 13:02
Son Yorum: ANTALYALI07
  Herkese selamlar, ve yardım lütfen meliksah 13 2,961 10-05-2007, 11:11
Son Yorum: redsniper
  Herkese Merhaba...Yardımlarınız için simdiden Tesekkurler... pasha06 16 3,271 29-12-2006, 14:47
Son Yorum: Arşimet
  yardım lütfen.. maceratorr 6 2,234 10-11-2006, 23:59
Son Yorum: GÖKSEN
  amatör balıkçılar için 37/2 sirküler sor cevaplıyayım kuzgun11 10 3,480 28-10-2006, 05:21
Son Yorum: maceratorr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi