Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saroz balık avı
Geçen hafta salı günü murat arkadaşımın bolayırdaki yazlığına öğleden sonra çorludan hareket ettik.benim niyetim havanın güzel olmasınıda fırsat bularak turgay reis ile balığa çıkmaktı.
tekirdağdan yiyecek ve içeceklerimizi aldık.murat bolayıra bu seferde uçmakdere yolundan gidelim dedi iyikide o yoldan gitmişiz.nefis bir manzara vardı.
hoşköy mürefte ve şarköyden geçerek bolayıra ulaştık
muratın yazlığına varınca turgay reise telefon ettim bolayırda olduğumu söyledim
yarın sabah balığa gideceğini saat 6:30 da güneyli limanında bulunmamı istedi
egede balık avına çıkmıştım ama sarozda hiç avlanmamıştım bunun heyecanıyla erkenden yattım
sabah 6:15 gibi güneyli limanındaydım.bir balıkçı teknesinden az miktarda sardalya gelmişti onları seyrederken limana bağlı kılıç avına gelmiş tekneleri gördüm
tekneler yabancı değildi hepside marmara adası çınarlı köyünün tekneleriydi hepsinide çok iyi tanıyordum güzel bir süpriz oldu
sonra turgay reis geldi tekneyi hazırladık vira bismillahla denize açıldık deniz oldukça sakin havada sıcaktı
sırtı çekerek kömür limanı tarafına doğru yola koyulduk iki takım denizdeydi birinde mavi youziri diğerinde yeşil tobumori vardı
mavi güzel bir palamut yakaladı bir süre sonra yeşilin bulunduğu takımdan makinanın sesi duyuldu tamam bir palamut daha geliyor derken gelenin bir balıkçı kuşu olduğunu gördük
takımda suyun en az bir metre altından geliyor nasıl yakalandığına şaşırdık hatta turgay ile çok metettikleri yeşil tobumori kuş bile yakalıyormuş diye şakalaştık
kuşa zarar vermemek için epey uğraştık sonra gagasından sahteyi kurtardık
başka palamut gelmeyince 35 metrelerde bir taşa demirledik yemli takımlarımızı indirdik bir kaç kupez izmarit karagöz yakaladık
turgayın getirdiği poğacalarımızı yedikten sonra balıkta kesti açığa gidip 80-90 metrelerde mercan bakmaya haraket ettik çeşitli yerlere baktık ama istediğimiz balığı bulamadık kıyıya sırtı çekmeye karar verdik
güneyliye dönüş yolunda yeşil sahteye bir palamut yakalandı böylece kendisini bize affettirdi.ayrıca hem kuş hemde balık yakalıyan bir sahte olarak anılarımızda yer almış oldu
kıyıya iki palamut bir tavalık karışık balık ile döndük günün değerlendirmesini limandaki balıkçı kahvesinde çaylarımızı içerek yaptık yarın sabah aynı saatte limanda buluşmak üzere ayrıldık
ikinci gün sabah aynı saatte güneylide buluştuk turgayın getirdiği hava raporları pek iç acıcı değildi öğlen lodos gösteriyordu niyetimiz ece limanına gitmekti o tarafa doğru yola koyulduk 15 ile 30 metreler arasındaki derinliklerde dolaşıyorduk bu sefer turgay teknenin bir tarafından palamut çaparisi diğer taraftanda yeşil sahte ile sırtı çekelim dedi yeşil sahte görevini yaptı güzel bir palamut yakaladı
bu arada ece tarafında denizin rengi değişmişti hava bozuyordu hemen dönmeye karar verdik limana tekneyi bağlayıp çaylarımızı içtik günün dğerlendirmesini yaptık
bu güzel avları bana yaşatan turgay reise gönülden teşekkür ederim
rastgele
[Resim: image-0BF6_4DF5EDB3.jpg]
[Resim: image-075F_4DF5EE13.jpg]
[Resim: image-9E8D_4DF5EE58.jpg]
[Resim: image-D682_4DF5EEAE.jpg]
[Resim: image-6EA0_4DF5ED6D.jpg]
[Resim: image-A98F_4DF5EEF1.jpg]
[Resim: image-1F8E_4DF5EF1C.jpg]
[Resim: image-8FA1_4DF5EF66.jpg]
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
bereketli olsun eşref abi,sarozda balıkçılıktan bende çok zevk aldım inşallah oralarda daha çok balıkçılık yapmak nasip olur hepimize.
benim mavi rapalada palamutta çok güzel işler çıkartmıştı palamutlar yeşili ve maviyi seviyor demekki.afiyet olsun rastgele.Alkis
Bul
LeVrEkCi yazdı:bereketli olsun eşref abi,sarozda balıkçılıktan bende çok zevk aldım inşallah oralarda daha çok balıkçılık yapmak nasip olur hepimize.
benim mavi rapalada palamutta çok güzel işler çıkartmıştı palamutlar yeşili ve maviyi seviyor demekki.afiyet olsun rastgele.Alkis

Nihat çok teşekkürler saroz gerçekten harika bir balık merası
marmaradan çok farklı balık çeşidi çok deniz temiz
bereketli avların olsun rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Bereketli olsun abi nice güzel avların olsun.Alkis
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Arkadaşlar
1. resim uçmakdereden bir manzara
2. resim hoşköy feneri
7. resim kılıç avında zıpkıncının av sırasında oturduğu yer
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Eşref reisim sarozun balıkçılığı hakikaten insanı özendiriyor,
Her ne kadar iki günlük avda istediğiniz balıkçılığı yapamasanızda güzel olmuş ellrinize sağlık, bereketli olsun..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Eşref reisim sarozun balıkçılığı hakikaten insanı özendiriyor,
Her ne kadar iki günlük avda istediğiniz balıkçılığı yapamasanızda güzel olmuş ellrinize sağlık, bereketli olsun..AlkisAlkis

Ahmet teşekkürler hedef balığımız sinarit ve palamut türleriydi yinede kısmetimizi aldık
kıyı taşlarında yemli balık var ayrıca çaparide kolyozda var
bereketli avların olsun rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
eşref elinize sağlık çeşit almışsınız afiyet olsun rast gele.AlkisSeerf
rapala kaç cm.
Bul
ellerinize sağlık hoş bir paylaşım olmuş.
Bul
bucalıfikret yazdı:eşref elinize sağlık çeşit almışsınız afiyet olsun rast gele.AlkisSeerf
rapala kaç cm.

Fikret teşekkürler 12 cm diye hatırlıyorum
rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,832 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  26/09/2016 Haftaiçi akşam balık avı uerol67 21 1,638 30-09-2016, 09:10
Son Yorum: uerol67
  İstanbul ve Çevresi Balık Raporları BALIK and OZAN 162 46,285 16-08-2016, 00:25
Son Yorum: nurideniz34
  iftarda balık yalova tatar 13 2,399 07-08-2015, 13:01
Son Yorum: bucalıfikret
  tüm balık dostlarına selamlar.. serdal76 10 1,870 06-12-2014, 12:32
Son Yorum: bucalıfikret
  LEVREKÇİ&BALIK and OZAN(20-23 EKİM 2014) BALIK and OZAN 25 4,760 01-11-2014, 15:36
Son Yorum: doktor
  Buyuk tekne ile buyuk balik mi tutulur? Albatros-gr 19 3,616 29-08-2014, 17:23
Son Yorum: tahsinmersin
  13/01/2014 balık avı BALIK and OZAN 20 2,890 20-01-2014, 19:49
Son Yorum: doktor
  Galata köprüsü balik avi 12/12/2013 BALIK and OZAN 19 4,295 31-12-2013, 00:22
Son Yorum: YaKaMoZ
  maydanozun kıyısındada balık varmış. yycolak 70 7,219 29-04-2013, 08:09
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi