Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrekci sinarit,kırlangıç avı..25-06-2011
Hatıralarıma yazılan bir av günü;cumartesi sabahı saat 07:00 gibi açıldım,yanımda ne midye var ne karedes var,
çapariyle 10-15 tane yemlik istavrit tutarak doğru fenere geçtim.
0,70 el bedenine fırdöndü, yarım kulaç öteye bir fırdöndü daha ve 14 kulaç(0.30 numara rodexmisinayla) öteyede
2.0 mustad kancamı bağladım,yem canlı istavrit takarak takımı balıkların dünyasına yolladım.
rüzgar tam istediğim gibi yani kayalara paralel esiyor,kayaların bittiği yerde kumlukta kurşun
yere sürte sürte geliyor kurşunun yerdeki sürtümnme sesinede meraklı balıklar geliyor derken bir meraklı geldi
4-5 kulaç çekmiştim ki balık takımı kesti gitti kanca yok,2. atışta 1. ufak olan çorbalık kırlangıç livarımı
renklendirdi.3. atışta tekrar kancasız takım geldi.
kancanın olmaması balığın dişli olduğuna işaret,eğer kanca var yem yok olsaydı balık levrek demekti.
iyimi oldu sevineyimmi yani köpekmiydi yoksa üzüleyimmi lüfer kofana gibi bir dişlimiydi??
o anda reisin lafı geldi aklıma,oğlum madem dişli var hemen neden çelik tel bağlamıyorsun dediğini düşünerek,
reise hediye ettiğim takımların içinden çeliğimi buldum ve takıp tekrar mavi sulara yolladım.daha 4-5 dakika olmuştu ki
balık yine üstünde ama bu sefer rahatım balık zorluyor ben heyecanlanıyorum merak ta ediyorum balık iyice zorluyor ben
daha önce yaşamadığım bir hareketlilik hissediyorum,balığa bir an bile boşluk vermiyorum ve balık aşağıda parladı,parlamasıylada
hızlıca hazır olan kepçemle kepçeleyerek tekneye aldım...
.balık sinarit ben şaşkın bir levrekci.
sonra aynı takıma balık tekrar biniyor ve ben bu sefer daha büyük bir sinarit aldım diyorum komşularıma,balık 5 dakika
boyunca gidip geliyor,çelik var ama ucundaki sinarit diyorum kalamaya gelmez bu diyorum derken balık aşağıda kanatlarını
açmış yavaş yavaş geliyor ki koca bir kırlangıç...anlatılmaz bir heyecan ve mutluluk yaşıyorum.
sonrasında 2 köpekbalığı geliyor hava rüzgarlanıyor ve keyifle kıyıya dönüyorum.
pazar günü hava raporları kötü olacağını söylediği için ctesi akşam tekneyi topladım pazar günü hava güzel oldugu halde
balıkçılık yapmadım.kurtlar dökülmüş,yüzüm gülüyordu.
kırlangıç buğulama:tencerede az yağda soğan ve sarmısaklar kavrulacak,
içine domates,karabiber,tuz,defne yaprağı eklenip birazda su eklenip uzun süre kısık ateşte kaynatılacak.
balık tam olarak veya isteğe göre fleto olarak tepsiye yatırılarak üstüne hazırlanmış olan karışım dökülecek.
kısık ateşte,mümkünse mangalda kömür ateşinde 1 saat pişirilecek.
bilen bilir ben daha hazırlık aşamasında demlenmeye başlarım ki ogünde öyle oldu ama fazla dem yapınca
üstüne kaşar koymayı unutarak servis yaptım ama inanın müthiş bir lezzet çıktı ortaya.saat 21:00 de başlayan ziyafet
dostlarımında eşliğiyle gece 02:30 a kadar sürdü kırlangıçın hakkı fazlasıyla verildi....
sinarit ızgara:pazar akşamı sinariti ailece yiyeceğiz,2 hafta önce benim ortak sinarit vurdu ona sarozda yediğim sinaritten dolayı
tava yap dedim ama ben ızgarayı tercih ettim,ctesiden yağda bekletmeye başladığım balığı pazar akşamı az kömür ateşinde mantarlar
biberler eşliğinde uzun sürede pişirdim,balık enfesti ki ben,eşim,kaynanam,çocuklarım 5 kişi balıkla doyduk.sinaritinde
hakkı verilmiştir...
3.kırlangıç mı?1 tencere çorba yapılmak üzere dolaba ayrıldı.(çorba tarifi reisin tarifidir çorbasıyla beraber eklerim)
[COLOR="Red"]avda kullanılan malzemeler:[/COLOR]istavrit için ince takım 12-10 misina yeşil floşlu sinek takım (yemlik kıraça alındı)
uzun olta beden 0,70 numara krokodil,fırdöndü kanca arası 0,30 rodex,kanca mustad 2.0 uzun pala
yem canlı kıraça.
kurşun 100 gram.
balık av saati:09:00-09:30 arası.
kırlangıç tahmini kilosu 2,5kg
sinarit tahmini kilosu 1,5 kg
ufak kırlangıç tahmini kilosu 700gram.
sonuç:hayatta unutulmayacak hep anlatılacak günler vardırya işte o av günüm aynen öyle oldu hatıralarda yerini aldı.
komşularımın 18 yaşındaki çocukları benim oğlana sormuşlar baban üniversitede balıkçılıkla ilgili bir bölümdemi
okudu demişler Smile)))
hayatımda 2 sinarit tutmuştum onlar palazdı bu ilk gerçek sinarit tecrübemdi ve harikaydı.bayadırda böyle büyük kırlangıç
denk gelmiyordu onunda tekneye aldığım ana kadarki gidiş gelişleri verdiği heyecan bambaşkaydı.
tüm dostlarımın unutulmaz avları olsun inşallah.rastgele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
resimlerin devamı

Bul
resimlerin devamı

Bul
faruk abi sana özel bunlar,bak sen hatırlamazsın yada o zamanlar yoktun ben her sene yazın hafta sonları (nisan-kasım arası)rapor gönderirdim sonra iş güç hayat derken balığa gidemez oldum birgün sen çıkageldin haftada 3 rapor göndermeye başladın ve sonunda sende pes ettin baktın benden başka rapor yok dedin tembelliğe başladın bu nedenle bana kızmayacaksın çünkü ben zaten fazla balığa çıkamıyorum olduğu kadar idare ediyorum kaçmaya çalışıyorum..hatta artık pes bile ettim çünkü eskisi kadar balığa çıkma fırsatım azaldı,ramazan yaza denk geldi derken balık raporları bitti denecek kadar azalmaya başladı.birde şu var geçen sene yazın hiç tek başıma balığa çıkmadım bu sene ilk kez tek başıma çıktım ve istediğim gibi manevra yapabildim istediğim şekilde avlanabildim.arkadaşlarla balıkçılık zevkli ama ben tek başıma her zaman daha verimli çalışabiliyorum GulumseSeerf
Bul
güzel paylaşım ve kitap gibi anlatım için teşekkürlerAlkis daha nice güzel avlaraSmile
Bul
Happy ...
Nihat bu rapora ne denir? Sabah sabah büyük keyif alarak okudum. Avda böyle değişik balıklar olunca çok keyiflenirim, çok güzel. Hem tuttukların hem pişirdiklerin harika görünüyorlar. Tuttuğun sinaritlerin daha büyük boylarını da tutarsın inşallah. Allah böyle balıkları tutmayı herkese nasip etsin.

Kırlangıçın canlı balık ile yakalandığına ilk defa şahit oldum. Özellikle de bu boyda. Biz de avlanma tekniğimizi mi değiştirsek ? Çektiğin fotoğraflar sahile çok yakın olduğunu gösteriyor. Bu boylarda ve böyle kıyıda balık olması o meranın kıymetinin bilinmesi gerektiğini gösteriyor.

Tekrar tebrikler Alkis.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
Dr.Güner yazdı:güzel paylaşım ve kitap gibi anlatım için teşekkürlerAlkis daha nice güzel avlaraSmile

teşekkürler güner abi saolasın Gulumse
Bul
cranium yazdı:Happy ...
Nihat bu rapora ne denir? Sabah sabah büyük keyif alarak okudum. Avda böyle değişik balıklar olunca çok keyiflenirim, çok güzel. Hem tuttukların hem pişirdiklerin harika görünüyorlar. Tuttuğun sinaritlerin daha büyük boylarını da tutarsın inşallah. Allah böyle balıkları tutmayı herkese nasip etsin.

Kırlangıçın canlı balık ile yakalandığına ilk defa şahit oldum. Özellikle de bu boyda. Biz de avlanma tekniğimizi mi değiştirsek ? Çektiğin fotoğraflar sahile çok yakın olduğunu gösteriyor. Bu boylarda ve böyle kıyıda balık olması o meranın kıymetinin bilinmesi gerektiğini gösteriyor.

Tekrar tebrikler Alkis.

serkan bu balığı tuttuğumdan beri sinarit çalışıyorum,zarganayla denemeler yapacağım zarganayı çok severmiş bu balık ve özellikle canlı istermiş,uygun çelik teller ve misinalarla zargana takıp çalışacağım bakalım kısmetse inşallah,dalan arkadaşlar çok daha büyüğünü görmüşler ve bu beni heyecanlandırıyor.benim mera gerçekten büyük şans benim için çünkü denizde kıyıdan biraz açıkta fener etrafı kayalık ve 2 gemi batığı olduğu içinde tam bir mera oluşmuş durumda.bu sene orada dalanlar büyük sinarit gördüler,ayrıca orfoz gören olmuş bakalım ne kadar doğru yakında anlaşılır.
eskiler anlatır 30-40 sene evvel insan boyu kadar akya vuranlar olmuş ve bunu resimle kanıtlayanıda gördüm.bu sene akya görürsek şaşırmayacağım orada.teşekkürler sizlerede rastgele GulumseSeerf
Bul
Alkis Çok güzel bir av olmuş, tebrik ederim. Ayrıca evde balıkların hakkını da vermişsiniz, Afiyet olsun. Seerf Livarınız hep böyle dolsun.
İlker VİRLAN 19/11/1974 (0 Rh +) Muğla
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
genarex yazdı:Alkis Çok güzel bir av olmuş, tebrik ederim. Ayrıca evde balıkların hakkını da vermişsiniz, Afiyet olsun. Seerf Livarınız hep böyle dolsun.

teşekkürler ilker darısı tüm arkadaşlarımın başına inşallah,rastgele Seerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  08\10\2014 levrekci lüferler LeVrEkCi 21 4,147 26-10-2014, 11:39
Son Yorum: mariner8
  09\10\2014 levrekci lüferleri.. LeVrEkCi 25 4,094 16-10-2014, 14:34
Son Yorum: bucalıfikret
  22nisan2014 levrekci 2. tur LeVrEkCi 24 3,776 16-10-2014, 10:57
Son Yorum: LeVrEkCi
  21 mayıs 2014 levrekci avı LeVrEkCi 23 5,129 16-10-2014, 10:56
Son Yorum: LeVrEkCi