05-07-2011, 19:30
dün sabah sedatla 06.30 da buluştuk..planda yine izmarit vardı..kurt çıkarıp avlağımıza gitmeden önce kadıköy rıhtımda kahvaltımızı yaptık..daha sonra avlağımıza vardık.bir baktık harun abide orada selamlaştıktan sonra balık durumuyla ilgili bazı konuşmalar geçti aramızda.daha sonra ani bir karar alarak bolca çıkardığımız yemlerle biraz daha ilerilere doğru gittik..önce kuzguncukta daracık bir alab vardır oradan erol abi tekir çıktığıunı söylemişti,orayı denedik.baktık akıntı fena idi,o bölgede 3 yer değiştirerek 2 saat falan zaman harcadık..harun abi çay demledi yanınada zeytin peynır domates doğradık ve boğaza karşı iyi bir tıkındık..sonra ortak bir kararla üskadara tekrar geri döndük....çünki orası sıcak geliyordu 2 gün önce oradan balık almıştım..gündüz balık yapmayacağını biliyorduk..akşamı bekleyecektik..o arada muhabbet ettik.bir sürü balıkçı arkadaş geldi bizleri syretti..harun abiyi hepsi tanıyor zaten..ve arada acayip sürpriz bir şey oldu..harun abinin birden tuvalete gideği tuttu..baya bir uzun kaldı.. o rada sedat onun oltasını çekti yemlerini tazeleyip bolca kalın kurtlardan takarak yakın mesafeye attı..yaklaşık 5 dk sonra sedatın oltayı sağ tarafında balık tutanlar çektiler..banada sesleniyorlar diğer oltada burda sar diye..harun abini oltada onların tam önüne kadar gitmiş..aldım oltayı elime güm güm bir vuruş baktım beni çeken biri yok..neyse orya doğru sararak gittim baktım bomboş hiç vuruş yok sonra boşluğu sardım hızlı hızlı aynı vuruş devam ediyor..balık su üstü yaptı ilk önce iri bir kefal zannettim,sonra levrek...aşşa yukarı 2 kiloluk bir balık belki daha fazla bir yan döndü aman alllahım oda ne koca bir somon ..şöyle bir sedatın yüzüne baktım kepçe istercesine ama nafile yoktu..balık şöyle bir kafa çevirdi ve 0.18 mm misinayı köstekten kopardı gitti..eyvahhh dedim içimizin yağları eridi balık gerçekten ufak değildi ve ihtişamlı bir şekilde kendini gösterdi ve oradakilerde bu olayı gördü akşama kadar muhabbeti oldu...gelene geçene anlattık onlarda başkalrına anlattı ,,olay karakola gidecekti nerdeyse..
sonra sedatla ben 035le köstekli bol kurtlu tskımlarla denemeler yapsakta nafile...akşamı bekledik..yorgun çöktü ama beklemişken hava kararana kadr bekleyelim dedik..öğleden sonra sedata bir vuruş oldu vuruşu bende gördüm..mantarsız 020 misina yere yatırdı ve iğne bağlantısından koptu ..tahminim mırmırdı o bölge mırmır yapar..neyse akşam oldu beklenen vuruşlar gelmeye başladı..saat 21:00 gibi av sonlandı..biraz daha fazla aldık önceki günlere göre..akşamda üşenmeden yedim balıkları..bu balığın renlerine hastayım tadıda şahane..tulum çıkarıp,yumurta ve mısr ununa batırarak yağda izmarit pane yapıyorum..müthiş deneyin..saygılar rastgele.
takım:015mm küçük mantarlı tek köstek 120 cm
kurşun:100gr
yem:kaya kurdu
atış mesafesi:30-50mt arası dip..

takım:015mm küçük mantarlı tek köstek 120 cm
kurşun:100gr
yem:kaya kurdu
atış mesafesi:30-50mt arası dip..