Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir levrek avladi hayati değişti
Gazetede okumuştum bu söyleyişiyi çok hoşuma gitmişti kitabını aldım son yıllarda okudugum en güzel kitaplardan biri umarım hoşunuza gider...

Bir levrek avladı, hayatı değişti 01 Aralık 2010 Çarşamba 16:55

&AKŞAM GAZETESİNDEN ALINTIDIR&
Bul
İnşallah herkeze levrek avlamak nasip olur.Gulumse
Bul
hayatı değiştirmesi adına doğru şeyler,gerçekten levrek avlayan biri levreği avlayabildiğini anlayınc peşinden daha fazla koşmaya başlarlar ama bazı tespitler yanlış,mesela levrekler sürü halinde gezmezler bence çok yanlış evet genelde 3lü 5 li gezerler ama bazende 30 lu 50 li sürüler halinde gezerler.sonra 50 kiloluk orkinosla kıyaslamada yanlış 50 kiloluk orkinos yakalamak her amatörün hayalidir ve bence çokda zevklidir.
çiftlik levreğinin lezzetsizliğide yanlış bazı yrelerin çiftlik levrekleri gayet lezzetlidirler hatta ve hatta deniz levreğinden daha lezzetli olanları bile vardır.
ayrıca levrek ufak balıkların didiklediği yemden çok daha taze ve diri yemi daha çok sever direk atlarlar.
levreğin zeki bir balık olduguna hiç katılmıyorum levrek her yeme atlayan br balıktır,istavrit,ispari,zargana,izmarit,karedes,teke,kaya balığı gibi canlı yemlere ve roglou,rapala,kaşık gibi sahteler iyi aksiyondaysa hiç durmaz atlarlar.lüfer gibi değildir levrek, lüfer mayısta her yeme atlarken eylülde en canavar halindeyken bazen adamı deli eder uzun oltanın 3 kancası arasından yem 3 seferde alır gider siz sadece hareketleri hissedersiniz.
kitap yazmak kolay ama gerçekleri yaşamadan yazmamak gerekir bence.
bunların dışında abiiki 1 levrek tutan kişinin otomatikman hayatı değişir hayata bakış açısı tamamen doğayla denizle bağdaşmaya başlar.son 2 senedir balığa fazla çıkamamanın verdiği stresi yaşıyan biri olarak son zamanlarda nasıl etsem römork çekebilecek bir araba alsam teknemi istanbula getirsem sabahları çıksam gibi şeyleri düşünmeye başladım sırf bu balığın ve tüm balıkların peşinde koşabilmek için Seerf
Bul
Bu gune kadar levrek avlamak nasip olmadigi icin yorum yokGulumse yorumlarin icin ve yanlis bilgileri bizimle paylastigin icin tesekkurler NIHAT abi...
Bul
YaKaMoZ yazdı:Bu gune kadar levrek avlamak nasip olmadigi icin yorum yokGulumse yorumlarin icin ve yanlis bilgileri bizimle paylastigin icin tesekkurler NIHAT abi...

bi kitapta ben yazsammı yaww Gulumsebi küpe bi topsakal biraz saç uzatıp tokayı taktımmı birde boğazıma bir balık dövmesi tutarmı acaba Siyirdim
Bul
LeVrEkCi yazdı:bi kitapta ben yazsammı yaww Gulumsebi küpe bi topsakal biraz saç uzatıp tokayı taktımmı birde boğazıma bir balık dövmesi tutarmı acaba Siyirdim

Olabilir abi nicin olmasin yazanlarin senden ne fazlasi var eksigi var bile diyebiliriz ben alirum sahsenSmile
Bul
balık konusunda her emeği saygıyla karşılarım.buda güzel bir yazı.teşekkürler muratcım.Alkis
Bul
LeVrEkCi yazdı:bi kitapta ben yazsammı yaww Gulumsebi küpe bi topsakal biraz saç uzatıp tokayı taktımmı birde boğazıma bir balık dövmesi tutarmı acaba Siyirdim

bak bu iyi fikir.sen levreğin üstadısın kardeşim.mutlaka yazmalısın.sakal,küpe ve saç konusuna bir şey diyemem o senin tercihin.yakışır herhalde.Gulumse
Bul
yycolak yazdı:balık konusunda her emeği saygıyla karşılarım.buda güzel bir yazı.teşekkürler muratcım.Alkis

emeği geçene saygım var tabiiki yalçın abi ama insan bir kitap yazıyorsa olumlu ve olumsuz yorumlara açıktır ve bu nedenle ben yorumumu yaptım.bu kitap balıkçılığa faydadan çok yazarı olan ağabeyimizin anıları vede doğaya teşviki gibi olmuş yoksa bilgi verici yanı bence eksik ve yanlışlarla dolu.
Bul
yycolak yazdı:bak bu iyi fikir.sen levreğin üstadısın kardeşim.mutlaka yazmalısın.sakal,küpe ve saç konusuna bir şey diyemem o senin tercihin.yakışır herhalde.Gulumse

estafrullah abi üstad olmama daha var birkaç fırın daha ama Allah izin verirse 50 li yaşlarda maximum donanımlı bir üstad olurum diye düşünüyorum.(inşallah)saç sakal işin esprisi genelde yazarlar öyledir ya ondan dedim Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Karadenizde levrek Avı 1asil1976 35 16,918 29-04-2010, 23:20
Son Yorum: rusan
  levrek olurmu buralarda. Tropheus 64 6,488 31-12-2009, 00:24
Son Yorum: BALIK and OZAN
  LEVREK avına hazırlık. Tropheus 85 9,588 24-12-2009, 02:36
Son Yorum: yycolak
  Hacker ler Duman Avcılarını Avladı tedirgin SaZaN 23 3,979 30-07-2009, 18:25
Son Yorum: araphüso26
  heybelide levrek ahmet-besiktepe 26 3,577 17-01-2009, 15:58