Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karadenizde levrek Avı
Arkadaşlar ben Trabzon Of ilçesinde 7 yıl öğretmenlik yaptım.Sürekli balığa giderdim.En çok da Eşkina (o bölgelde bu balığa mavruş diyorlar.)avına giderdik.2 yıl önce dereağzına yakın kayalıklarda levrek avlandığını duydum . Avlayan arkadaşlarla tanıştım . Rapala ile avlandıklarını duydum. Çok şaşşırdım. Doğu Karadeniz sahillerinde levrek olduğunu ne duydum ne de görmüştüm. Neyse Avcı arkadşlarla bir süre geceleri rapala ile levrek avına gittik. Her seferinde hayal kırıklığı yaşadım. Bir türlü inanmak istemiyordum. Bir gece dere ağzında denizin dalgasız olduğu bir gece saat 11 sıralarında rapalama 2.7 kg lıkbir levrek takıldı inanılmaz güzeldi ve heyecanlıydı. Bu avdan sonra 3 tane daha yakaladım sanırım ocak ayının sonu gibiydi. Sonra hazirana kadar yakalayamadık hazirandan sonrada temmuzun 1 ne kadar 4 tane daha yakaladım en büyüğü 3.5 kg lıktı. 5-6 kg levrek arkadaşlar çok yakaladı .Levreğin bu kadar yaygın olduğunu trabzondaki pek çok olta balıkçısı bile bilmiyor . Karadenzli arkadşlar varsa daha fazla bilgi verebilirim. Şu an Aydın dayım ama aklım hala trabzonda .
Bul
karadenizde tabiki levrek var ben zonguldaktayım burda iyi levrek var yalnız bizim buralarda eylül ayında çok oluyor bizde rapala ile tutuyoruz bu işin ustası levrekçibaba oda canlı yemle daha iyi tutulacağını söyledi,şimdi eylül ayını bekliyorum canlı yemle deneyeceğim rapala ile de tutan çok buralarda..:0507:
Bul
ayrıca siteye hoşgeldin iyi vakitler geçirmen dileğimle...76
Bul
Merhaba than58,
Karadeniz bana baya yakin Bolu/mengen bir gün kismet olursa gidelim beraber levrek avina deniz avi cok hosuma gidiyor.

Selamlar.
[attachment=605]
Bul
usta burda eylül ayında mükemmel levrek oluyormuş,izine geldiğinde zonguldak'a beklerim,mengene yakın burası misafirim olursun balığa gideriz levrek tutamazsak alabalığa gideriz beklerim abi...76

Bul
Memnuniyetle than58 kardes hem Türkiyemizin güzelim doga harikasi yerlerini görmüs olurum,tesekkürler.
[attachment=606]
Bul
Merhaba ,

Levrek icin rapala modellerinin resimlerini koyabilirmisin ?

tam benim aradıgım bi konu bana bu levrek avı ile igili biraz bilgi verir misiniznasıl misina kullanmalıyım baglama taktikleri ondan sonra canlı balık nasıl oluyor cvp verir seiz svinirim teşekkür ler rasgele
Bul
Buraya Baktınızmı http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=175
Bul
Arkadaşlar öncelikle levrekl avında ne tür bir avlanma taktiği seçeceksiniz. Eğer rapala ile avlanacaksanız. gece boyunca rapalayı onlarca defa kamışınızla fırlatacağınız için kaliteli bir kamış ve makinaya sahip olmalısnız. Makina ağır olmamalı çünkü kıyıdan defalarca atacağınız için kolunuz ağrıyabilir.Ayrıca rapalanız dipten gelen olmalı suyun üstünden ve ortasından gelen olmalı, çünkü atacağınız yer muhtemelen kayalık olacaktır eğer dipten glen bir rapala kullanırsanız ilk birkaç atışta rapalanız takılacak ve keyfiniz kaçacaktır. rapalanın üzerinde f harfi olmasına dikkat edin.bu suyun yüzeyine yakın geldiği anlamını taşır.Misina kalınlığına gelince 50 mm ideal kalını olursa uzağa atamazsınız ince olursa çok sert bir balık karadenizde direct kayaların altına dalıyor balık ve misinayı çok kolay kesiyor. 50 mm ideal kaliteli bir misina .rapalanın boyuna gelince 20 gr civarı son derece ideal 30-40 metreye kadar ben fırlatabiliyordum kamışımla. Rapalanın rengine gelince istavrite benzeyen maviye ve yeşile çalan renkler çok ideal . Ancak şunu da söyleyeyim bir geçe trabzon sürmene ilçesinde şehrin hemen önünde t denilen dalgakıranların birinde 4 kişi avlanıyorduk. Bir arkadaşım kendi beyaz bir plastik tabakadan kesip ve altına iki adet 3 lü kanca taktığı hiç bir şeye benzemeyen bir cisimle 6 kg levrek yakaladı. Biz ise en kaliteli rapala atıyorduk ama yakalayamıdık.aramızda 4 metre falan ya var ya yoktu.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bir levrek avladi hayati değişti YaKaMoZ 22 3,383 27-05-2012, 16:11
Son Yorum: ALTAYLI
  levrek olurmu buralarda. Tropheus 64 6,953 31-12-2009, 00:24
Son Yorum: BALIK and OZAN
  LEVREK avına hazırlık. Tropheus 85 10,269 24-12-2009, 02:36
Son Yorum: yycolak
  heybelide levrek ahmet-besiktepe 26 3,774 17-01-2009, 15:58
Son Yorum: MaVrUşGiL
  levrek kızartma balıkcı uğur 27 7,102 15-01-2009, 13:28