Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saroz av raporumuz bölüm 2
Av yeri : Enez ( saroz körfezi )
Yem : Boru kurdu + yarısı ölmüş teke
Takım : Klasik 3'lü dip oltası + Her markadan kamış+ makine
Tutulan balıklar : Tam sayı bilinmemekle 1 adet 26 cm eşkina,22 cm civarında 7-8 mercan,sürüsüyle kopez,mırmır ,ispari ve yılan balığı.( toplamda 50 den fazla balık )

Merhabalar, havalar iyice soğumadan güneş özletmeye başlamadan kendini bir kere daha Saroz yapalım dedik ve 4 gün önce gittik avlağımıza.Gündüz saat 1 gibi avlanmaya başladık ama saatin erken olması ve havanın çok sıcak olması ( denize girenler vardı ) sebebiyle 4 kişi sadece 3 tane ispari yakaladık.Bizim yan tarafımızda kumsalda avlanan bir amca şu efsane sözü söyledi : gençleeeeer buraya lüfer girdi balık olmaz buralarda, siz bilmem nereye gidin falan '' dedi.O bu lafı ettikten 10 dakika kadar sonra denizden çıkan 2 dalgıçta aynı şeyi deyince aldı bizi bir düşünce...Millet lüfere gider biz lüferden kaçıyoruz hesabı başladık o kıyı senin bı kıyı benim avlak aranmaya.Nasipsiz dayak bile yenmez hesabı nereye gitsek ya oltalar koptu yada çay içip tek bir zil sesi duymadan saati akşam üzeri 4.30 yaptık ve tekrar her zamanki yerimize yani o meşhur efsanenin, lüferin girdiği yere gittik.Arabayı park ettik 2 arkadaş avlağa yollandı biz arabanın yanında yemek yiyelim derken 2 tane amca geldi.Nasıl varmı bişeyler dediler: ben yok be amca lüfer girmiş diyorlar dedim. İnanın adam gözümün önünde 10 yaş yaşlandı.Kafasını kaşımaya, soğuk soğuk terlemeye başladı Nayirolamaz gitti gidecek adam üzüntüden.Siyirdim
Ne lüfermiş arkadaş bu , sanki javs deyip gittik bizde arkadaşların yanına 2 kişi ve akşam üzeri 6'dan 10.30 'a kadar olan ( elimizden livara atarken kaçırılan,suya bırakılan minikler hariç ) avlarımızın resminide rapotuma ekleyip daha fazla uzatmadan iyi avlar diliyorum hepinize..
not: bu arada neden benim resimler link direkt yazımın altında görünmüyor?

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Erkan av beklentinizin gerçekleşmemesi tabii ki kötü ama sen çok keyifli bir paylaşma imza atmışsın. Sen yaşındaki bir arkadaşın av yerlerinde AMCA dediğin insanların olması ve bilgilerini paylaşması ne güzel.AlkisAlkisAlkis Zaten söyleyen söylemiş işte....Nasipsiz dayak bile yenmiyor76
Bul
Güzel havaların sonuna geldiğimiz bu günlerde Kıyı balıkcılığı için iyi zamanlama hocamAlkisgelenler tavanızı fazlasıyla doldurmya yetmişAlkisafiyetler olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
ALTAYLI yazdı:Erkan av beklentinizin gerçekleşmemesi tabii ki kötü ama sen çok keyifli bir paylaşma imza atmışsın. Sen yaşındaki bir arkadaşın av yerlerinde AMCA dediğin insanların olması ve bilgilerini paylaşması ne güzel.AlkisAlkisAlkis Zaten söyleyen söylemiş işte....Nasipsiz dayak bile yenmiyor76

Teşekkürler Sayın Altaylı (hemşeriyiz bu arada ben balçovadanım ),bilgi paylaşmak güzel her zaman.Ben dedemden ve babamdan öğrendiklerimle başladım bu işe ve halende yeni yeni şeyler öğreniyorum ve öğrendikçe dahada keyif alıyorum.Ama bu av olayında şunu anladım; herkes kendi şansını kullanır.O yüzden bugüne kadar gittiğim avlaklarda oralarda bulunanlar ne dediyse hep tersi ile karşılaştım.Burada balık yok denen Kuşadası güzelçamlı sahilinde 60 cm minekop yakaldım, denizden yeni çıkan dalgıçın burası bitmiş dediği yerden 3-4 saat 60 a yakın balık tuttuk.
Bul
sevgili hocam sen kıyıda dolaşan insanların lafını boş ver,, kafana göre takıl , koca denizde her yeri lüfer basacak değil ya...mübarek ...Gulumse her balıgın yaşam ve avlanma alanları bellidir , avlanma adeti alışkanlıgı bellidir.. her insanın balık
- var-yok
görüşüde farklıdır.. vs suyun altında göz olmadıktan sonra gerisi kısmet...SmileGulumseAlkisAlkis
Bul
bereketli olsun hocam.afiyetle.
Bul
Daha iyi avlarin olmasi dilegiyle...Alkistebrikler
Bul
erkan hocam bereketli olsun,
marmara ereğlisi tekirdağ tarafında bağlar deresinin denize aktıgı yerde levrek,minekop,mırmır,kalkan gibi balıklar tutuluyor bilginiz olsun,geçen sene orada büyük bir minekop kaçırdık,mırmır ve eşkina tuttuk.verimli meradır sizede yakındır.rastgele.
Bul
tebrikler bereketli bir av.daha nice güzel avlara.rastgeleAlkis
Seerf
Bul
Herkes nasibi ile abicim, bende bunu yasadim biz kiyidan fagri tutarken balik adam cikip buralarda balik yok deyip sudan cikti ve bizimle oturup tuttugumuz baliklari seyretti.Tebrikler ve afiyet olsun daha buyuklerine insallah.AlkisAlkisSeerf
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  2012 saros kamp raporumuz denizbilimci 16 3,195 06-09-2012, 20:11
Son Yorum: ALTAYLI
  09,08,2012 yeni kasna cennetim.1,BÖLÜM muratcoskun 29 4,363 15-08-2012, 05:14
Son Yorum: muratcoskun
  Saroz balık avı eşref sürek 31 8,227 15-06-2011, 23:14
Son Yorum: orhanekmekci
  27.03.09-Boğaziçi Balık Raporumuz balıkoltası 41 6,545 29-03-2009, 19:06
Son Yorum: balıkoltası