27-03-2009, 19:47
(Son Düzenleme: 29-03-2009, 19:03, Düzenleyen: balıkoltası.)
Selam
Bu sabah Nihatla sözleşip saat 07.00 gibi boğazda buluştuk.
Önce çapari atarak istavriti denedik. Bu arada yanımızdaki balıkçı çapariyle bir sarıkanatı tam biz çay içerken çekince ikimizinde gözleri açıldı
Tamda ben o sırada 1.5 ay önceki yoğun çinekop avını anlatıyordum
Çay ve poğaçalarımızı bitirip ben rapala, Nihat'ta çapariyle devam etti.
Yaklaşık 15-20 kere rapala atmama rağmen dokunan olmadı. Sonra bende istavrite döndüm ve öğlene kadarda istavritle uğraştım. Nihatta 11.00 gibi dükkana döndü.
Öğleden sonra yine çapari atarken bir istavritin yarım gelmesiyle tekrar bir heyecan sardı ortalığı.
Busefer hemen yemliye döndüm ve ikinci atışımda güzel bir sarıkanatı livara yolladım. Ardından bir tane daha geldi.
Bu aradada akıntı son sürat akmaya devam ediyordu.
5 veya 6 . atışımdada birtane daha çinekopu çekerken maalesef iğneden kurtulup kaçtı.Ve başka da vuruş olmadı.
1 kg. istavrit-2 tane sarıkanatla evin yolunu tuttum.
Balık az olsada kuş cıvıltıları arasında çay-poğaça-sohbet çok güzeldi
Arkadaşlar, şu çinekopun ilk resimde tek hamlede yaptığına bakınız. Bu balık gerçekten saygıyı hak etmiyor mu?
Bence kendisi sularımızdaki "Balıkların Efendisi'dir."
Bu sabah Nihatla sözleşip saat 07.00 gibi boğazda buluştuk.
Önce çapari atarak istavriti denedik. Bu arada yanımızdaki balıkçı çapariyle bir sarıkanatı tam biz çay içerken çekince ikimizinde gözleri açıldı

Tamda ben o sırada 1.5 ay önceki yoğun çinekop avını anlatıyordum

Çay ve poğaçalarımızı bitirip ben rapala, Nihat'ta çapariyle devam etti.
Yaklaşık 15-20 kere rapala atmama rağmen dokunan olmadı. Sonra bende istavrite döndüm ve öğlene kadarda istavritle uğraştım. Nihatta 11.00 gibi dükkana döndü.
Öğleden sonra yine çapari atarken bir istavritin yarım gelmesiyle tekrar bir heyecan sardı ortalığı.
Busefer hemen yemliye döndüm ve ikinci atışımda güzel bir sarıkanatı livara yolladım. Ardından bir tane daha geldi.
Bu aradada akıntı son sürat akmaya devam ediyordu.
5 veya 6 . atışımdada birtane daha çinekopu çekerken maalesef iğneden kurtulup kaçtı.Ve başka da vuruş olmadı.
1 kg. istavrit-2 tane sarıkanatla evin yolunu tuttum.
Balık az olsada kuş cıvıltıları arasında çay-poğaça-sohbet çok güzeldi

Arkadaşlar, şu çinekopun ilk resimde tek hamlede yaptığına bakınız. Bu balık gerçekten saygıyı hak etmiyor mu?
Bence kendisi sularımızdaki "Balıkların Efendisi'dir."