Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarıkanat'larla muhteşem bir gece
Sarıkanat'larla dün muhteşem bir gece yaşadım.Yine rüzgar bana izin vermemek için çok uğraştı ama beceremedi.Vazgeçiremedi beni aşkımdan.Üç kişiydik avlak yerinde.Önceleri pek oralı olmadı Sarıkanat'lar.Hepimizin yüzü bir anda düştü.Bir saatlik bir beklemeden sonra kamışımın ucu silkelenmeye başladı.Çalındığımda o muhteşem varlık iğnelerimden kurtulamadı ve onu deniz anadan ayırdım.Öyle harika görünüyordu ki anlatam.Arkadaşlarımdan "oh şükürler olsun Cahit Ağabey" sesleri ile hüznün yerini bir anda mutluluk aldı.Hepsinin yüzü gülmeye başladı.Onlar mutlu olunca,bende sevindim.Arkadaşlarımda artık balık avlamaya başladı ve Sarıkanat saldırıları gecenin ilerleyen saatlerinde inanılmaz şekilde yoğunlaştı.O ana kadar kullandığım yemli gezdirme takımımı değiştirerek,zokalı-hırsızlı takımlarımı kullanmaya başladım ve sonuç muhteşem oldu.

Dilerseniz bu takımlarımı kısaca açıklamaya çalışayım.Bilgi edinmeniz açısından yararlı olacaktır.Birinci takım,yani yemli gezdirme takımımın hazırlanışı şu şekildedir.50-60 cm uzunluğundaki bir fluorocarbon misinanın bir ucuna, peşpeşe iki iğne bağlıyorum ve üstlerine mantar ilave ediyorum.Buradaki mantarın görevi,yemi dipten yukarı kaldırmaktır..Diğer ucuna da bir fırdöndü bağlıyorum.Bu bedeni,kamıştan gelen klipse bir kurşunla birlikte geçiriyorum.Bedeni işte bu kurşun yardımıyle ileri atabiliyorum.Kurşun dibe çöktüğünde mantar yemi yukarı kaldırarak dipten kurtarıyor ve balığınyemi daha rahat görmesine imkan sağlıyor.

İkinci takım,yani Zokalı-hırsızlı yemli gezdirme ise,50-60 cm uzunluğunda bir fluorocarbon misinanın bir ucuna zoka ve üstüne hırsız iğneyi,diğer ucunada fırdöndü bağlıyorum.Bu bedeni kamıştan gelen klipse takıyorum.İstavrit yaprak yemi düzgün bir şekilde keserek,zoka ve hırsıza yerleştiriyorum.Oltamı ileri doğru fırlatarak,biraz çökmesini bekledikten sonra,kamışı sola hafif hafif vurdurarak,yemi hareketlendiriyorum ve bu şekilde balığın oltama atlamasını sağlıyorum.

Her iki takımda da dikkat edilmesi gereken en önemli husus yemin iğnelere düzgün bir şekilde takılmasıdır.Her zaman söylediğim bir sözümü bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum.Yemi taktıktan sonra "ben balık olsam bu yeme atlar mıydım" sorusunu mutlaka kendinize sorun.Eğer cevabınız " hayır" ise yemi değiştirmekte bir an bile tereddüt etmeyin.Sağlıcakla kalın...
[/B]

[Resim: 1004971e.jpg]

[Resim: 1004967o.jpg]

[Resim: 1004968u.jpg]
Bul
[Resim: 1004969.jpg]

[Resim: 1004976dn.jpg]

[Resim: 1004975g.jpg]

[Resim: 1004970k.jpg]
Bul
Yine şov. Üstadımıza yakışmış. Afiyet olsun... Alkis
NEREDE İSENİZ RASTGELE ! msn&mail: metinavda@hotmail.com
Bul
ACUN abi yine yapmissin yapacagini tebriklerAlkisAlkisAlkis
Bul
Cahit abim bu güzel avlarının devam etmesini dilerim
afiyet bal şeker olsun
rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
Cahit abi, yine sevgilinle buluşmuşsun. Biraz bekletmiş ama sevgililer genelde nazlı olur bilirsin Smile

Abicim afiyet Olsun.Seerf
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Bul
cahit abi muhteşemsin!böyle ayrı kayrı avlanmak olmuyorki sen başka bir yerde ben başka bie yerde.kardeşini ihmal ediyorsun..Gulumseellerine kollarına sağlık.tüm lüferler seninle olsun.saygılar.rastgele.AlkisSeerf
Seerf
Bul
Hey masallah üstadım sezonu bir açtın, pir açtın AlkisAlkis

daha irileri de rastgelsin abime Seerf
Bul
maxtar yazdı:Yine şov. Üstadımıza yakışmış. Afiyet olsun... Alkis

Teşekkürler ediyorum değerli kardeşim.Sağol.Sevgiler.
Bul
YaKaMoZ yazdı:ACUN abi yine yapmissin yapacagini tebriklerAlkisAlkisAlkis

Teşekkürler ediyorum sevgili Murat.Kendine iyi bak.Sevgiler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Gece lüfer'leri Cahit Acun 33 3,917 11-09-2013, 17:16
Son Yorum: Cahit Acun
  Kardeşimle gece avımız Cahit Acun 40 4,851 04-12-2012, 11:20
  Gece show..Lüfer'ler,Sarıkanat'lar Cahit Acun 38 3,841 22-11-2012, 15:07
  Prenslerin gece resitali Cahit Acun 37 4,177 18-11-2012, 09:43
  Sarıkanat'ların gece saldırısı Cahit Acun 47 4,722 16-11-2012, 11:47
  Sarıkanat'ların ve Lüfer'lerin gecesi Cahit Acun 46 5,080 11-11-2012, 09:34
  Deniz ananın ayrıcalıklı evladı..SARIKANAT Cahit Acun 27 4,536 08-11-2010, 19:54
  Hüseyin Deniz kardeşimle Sarıkanat showumuz Cahit Acun 25 4,389 05-11-2010, 00:49
Son Yorum: thunderbolt
  Mantarlı dip oltası ile Sarıkanat show Cahit Acun 33 6,383 27-10-2010, 20:21
  Yemli gezdirme ile Sarıkanat avımız Cahit Acun 37 6,861 23-10-2010, 22:55

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: