biçok yerde yazdım ama en önemli yerde yazmamışım nacizane bilgilerimi paylaşmak istredim,
levrek hassas ürkek çekingen bir balıktır bu yüzden levrek avcılıgında en önemli şey sessiz olmaktır,
levrek av saatleri:
levrek daha çok akşam hava karardıktan sabah hava aydınlanana kadar avlanabilinir bu saatler arası levrek av yerlerinde daha fazla dolaşırlar bu demek degilki gündüz levrek olmaz her saat olabilir ama asıl uygun bol oldugu saattler hava karanlık oldugu saatlerdir
levrek yemleri:
levregin en sevdigi yemler sırasıyla küçük izmarit,gümüş,kefal yavrusu,canlı karedes ve teke,gelincik,kaya balığı,ispari,istavrit,yengeç şeklindedir.
kullanılan olta takımları:
uzun olta,suni plastik yemler,rapala,zoka
av şekilleri:
levrek için en ideal av şekli uzun oltadır uzun olta ile av yerinde tek kanca canlı yemle dolaşarak av yapılabilinir.ben uzun oltanın kanca kurşun arasını 12-ila 14 kulaç tutuyorum bedenide 100 metrenin tamamını salıyorum 2.100 metreyi teknede sarılı tutuyorum ki attıgım canlı yem uzakta olsun daha sessiz ortamda bulunsun hazırdada balık vurunca salmak kalama vermek için 100 metre misina bulunsun.
levrek vurdugu andan itibaren zorlanmadan yavaş yavaş kalama vere vere boşluk verilmeden çekilmelidir dikkat edilmesi gereken en önemli husus yüzgecleridir kalama verilirken olta çok bol bırakılırsa jilet gibi olan yüzgeclerin arasına giren misina kesilecektir buna dikkat edilmesi gerekir.
2.dikkat edilmesi gereken konu tekneye toplanan misinanın biryere takılmaması gerekir balık aniden giderse misina rahatça verilebilmelidir bu yüzdende kurşun misinası hem teknede biyere takılmasın takılırsada kolay kopsun diye hemde kayaya takılmasın diye birde balık oldugunda hemen kesip sorun çıkartmasın diye ince tutulmalıdır.
3. önemli dikkat edilmesi gerekende kesinlikle balık kofana gibi yoluna bırakılıp içeri almaya çalışılmamalıdır kepçe ile kafasından altına daldırarak alınmalıdır.
yemekleri:
levregin eti yagsızdır fakat lezzetlidir en iyi defne yapraklı fırında bugulaması olur .ızgara ve tavasıda yapılabilir fakat çok lezzetli olmayacaktır.
yakın zamanda ayrıntılı bir yemek tarifini ve resimleri buraya ekleyecegim
saygılarımla
[GVIDEO]1989252659717461317[/GVIDEO]
levrek avı video:
[DM]xln5a7[/DM]
levrek hassas ürkek çekingen bir balıktır bu yüzden levrek avcılıgında en önemli şey sessiz olmaktır,
levrek av saatleri:
levrek daha çok akşam hava karardıktan sabah hava aydınlanana kadar avlanabilinir bu saatler arası levrek av yerlerinde daha fazla dolaşırlar bu demek degilki gündüz levrek olmaz her saat olabilir ama asıl uygun bol oldugu saattler hava karanlık oldugu saatlerdir
levrek yemleri:
levregin en sevdigi yemler sırasıyla küçük izmarit,gümüş,kefal yavrusu,canlı karedes ve teke,gelincik,kaya balığı,ispari,istavrit,yengeç şeklindedir.
kullanılan olta takımları:
uzun olta,suni plastik yemler,rapala,zoka
av şekilleri:
levrek için en ideal av şekli uzun oltadır uzun olta ile av yerinde tek kanca canlı yemle dolaşarak av yapılabilinir.ben uzun oltanın kanca kurşun arasını 12-ila 14 kulaç tutuyorum bedenide 100 metrenin tamamını salıyorum 2.100 metreyi teknede sarılı tutuyorum ki attıgım canlı yem uzakta olsun daha sessiz ortamda bulunsun hazırdada balık vurunca salmak kalama vermek için 100 metre misina bulunsun.
levrek vurdugu andan itibaren zorlanmadan yavaş yavaş kalama vere vere boşluk verilmeden çekilmelidir dikkat edilmesi gereken en önemli husus yüzgecleridir kalama verilirken olta çok bol bırakılırsa jilet gibi olan yüzgeclerin arasına giren misina kesilecektir buna dikkat edilmesi gerekir.
2.dikkat edilmesi gereken konu tekneye toplanan misinanın biryere takılmaması gerekir balık aniden giderse misina rahatça verilebilmelidir bu yüzdende kurşun misinası hem teknede biyere takılmasın takılırsada kolay kopsun diye hemde kayaya takılmasın diye birde balık oldugunda hemen kesip sorun çıkartmasın diye ince tutulmalıdır.
3. önemli dikkat edilmesi gerekende kesinlikle balık kofana gibi yoluna bırakılıp içeri almaya çalışılmamalıdır kepçe ile kafasından altına daldırarak alınmalıdır.
yemekleri:
levregin eti yagsızdır fakat lezzetlidir en iyi defne yapraklı fırında bugulaması olur .ızgara ve tavasıda yapılabilir fakat çok lezzetli olmayacaktır.
yakın zamanda ayrıntılı bir yemek tarifini ve resimleri buraya ekleyecegim
saygılarımla
[GVIDEO]1989252659717461317[/GVIDEO]
levrek avı video:
[DM]xln5a7[/DM]