Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrek avcılıgı yemleri olta takımları
biçok yerde yazdım ama en önemli yerde yazmamışım nacizane bilgilerimi paylaşmak istredim,

levrek hassas ürkek çekingen bir balıktır bu yüzden levrek avcılıgında en önemli şey sessiz olmaktır,
levrek av saatleri:
levrek daha çok akşam hava karardıktan sabah hava aydınlanana kadar avlanabilinir bu saatler arası levrek av yerlerinde daha fazla dolaşırlar bu demek degilki gündüz levrek olmaz her saat olabilir ama asıl uygun bol oldugu saattler hava karanlık oldugu saatlerdir
levrek yemleri:
levregin en sevdigi yemler sırasıyla küçük izmarit,gümüş,kefal yavrusu,canlı karedes ve teke,gelincik,kaya balığı,ispari,istavrit,yengeç şeklindedir.
kullanılan olta takımları:
uzun olta,suni plastik yemler,rapala,zoka
av şekilleri:
levrek için en ideal av şekli uzun oltadır uzun olta ile av yerinde tek kanca canlı yemle dolaşarak av yapılabilinir.ben uzun oltanın kanca kurşun arasını 12-ila 14 kulaç tutuyorum bedenide 100 metrenin tamamını salıyorum 2.100 metreyi teknede sarılı tutuyorum ki attıgım canlı yem uzakta olsun daha sessiz ortamda bulunsun hazırdada balık vurunca salmak kalama vermek için 100 metre misina bulunsun.
levrek vurdugu andan itibaren zorlanmadan yavaş yavaş kalama vere vere boşluk verilmeden çekilmelidir dikkat edilmesi gereken en önemli husus yüzgecleridir kalama verilirken olta çok bol bırakılırsa jilet gibi olan yüzgeclerin arasına giren misina kesilecektir buna dikkat edilmesi gerekir.
2.dikkat edilmesi gereken konu tekneye toplanan misinanın biryere takılmaması gerekir balık aniden giderse misina rahatça verilebilmelidir bu yüzdende kurşun misinası hem teknede biyere takılmasın takılırsada kolay kopsun diye hemde kayaya takılmasın diye birde balık oldugunda hemen kesip sorun çıkartmasın diye ince tutulmalıdır.
3. önemli dikkat edilmesi gerekende kesinlikle balık kofana gibi yoluna bırakılıp içeri almaya çalışılmamalıdır kepçe ile kafasından altına daldırarak alınmalıdır.
yemekleri:
levregin eti yagsızdır fakat lezzetlidir en iyi defne yapraklı fırında bugulaması olur .ızgara ve tavasıda yapılabilir fakat çok lezzetli olmayacaktır.
yakın zamanda ayrıntılı bir yemek tarifini ve resimleri buraya ekleyecegim
saygılarımla
[GVIDEO]1989252659717461317[/GVIDEO]

levrek avı video:
[DM]xln5a7[/DM]

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Nihat abi patlattın sende akşam akşam tamda levrek saatinde bombayı.Çokgüzel ve işlevsel dahiyane ve ustaca bir paylaşım.Eline emeğine sağlık.

Saygılar

(not:pazargünü mutlaka gel abi)
Bul
İşte budur.Ustadan en sonunda orijinal taktiği almayı başardık.Nihat abi çok teşekkür ederim bu taktik ve yöntemleri bizimle paylaştığın için.
Yine söylediğiniz gibi bu açıklamanın bu sayfada olması ve sizin tarafınızdan bu açıklamanın yapılması başka bir güzel.teşekkür ederim rastgele.
Bul
Nihat abi bir arkadaşımın teknesi var açılıyoz açılıyoz sadece açılıyoz.
Bu taktiği alayım gideyim onun yanınada balık nasıl yakalanır öğreteyim ona hem artık sadece açılmayacağız.Teşekkür ederim.
Bul
nihat abi teşekkürler çok güzel oldu hemen bir yerlere kaydettim.sonra lazım olacak
bu ara deve
amlı bu gibi takımları topkuyorum bakalım yaza inşallah semeresini görürüz
Bul
kesinlikle balık kofana gibi yoluna bırakılıp içeri almaya çalışılmamalıdır kepçe ile kafasından altına daldırarak alınmalıdır.

kofana balığı dediğin balık dostum kepçeden başka birşeyle alınmaz çünkü has kofana gerçekten iki elinle bedenini kavrayamazsın hangi içeri alma kepçe zorunlu.kepçesiz oda olmaz.
güzel bilgiler.
İşte budur.Ustadan en sonunda orijinal taktiği almayı başardık demiş avcı altan bence onun bu işin içinde muhakkak bir inceliğini pas geçmiştir. bence. o işini bilirrrrrrrr...
sevgiler.
kofananın hasını tabiiki kepçeyle almalısın ona sırtı kara deriz biz aliço onu kepçesiz alamassında o tip balıklar nadir çıkıyor artık normal boyutlardaki kofanayıda kepçeyle almak zordur çok hareketlidir kepçeyle alana kadar direk su yolundan içeri alırım ben
cevaplar için teşekkürler herkes levrek avlar inşallah kısmetse bu önümüzdeki yaz videosunu ekliyecegim siteye levregi yem takılışından tekneye alınakadarki bölümü sitede yayınlıyacagım o zaman herkes levrek tutacak işte 76
Bul
Teşekkürler levrekçi Biliyorsun ben levreği sırtı ile tutuyorum.Bazen kepçeyi almadan çıktığım olur.levrek binince tekneye kadar getiriyor ve sudan çıkarmadan biraz bekletirim ve hayvan dümdüz yatınca hafifçe kafasını sudan çıkartırım o da gaslamalarını açar ve ben de parmaklarımı gaslamalarına sokarak tekneye alırım. Bilirsin buradaki en önemli konu telaş etmeden balığı getirmektir.Faydası olur diye düşündüm
Bul
teşekkürler oda olabilir fakat kepçe en garantilisi bence bazen balıgın ne yapacagı belli olmuyor garantili çözüm yani saygılar
Bul
faydalı bilgiler için teşekkürler.....emeğinize sağlık....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  levrek avı Tropheus 48 15,656 16-01-2014, 13:02
Son Yorum: SpinAvcısı
  LEVREK hakkında bildiklerim İSTEK ÜZERİNE :) LeVrEkCi 73 21,188 23-01-2013, 14:20
Son Yorum: bucalı
  levrekci (92 cm boy levrek resimleri) Lapsetur 304 68,723 20-01-2012, 10:15
Son Yorum: LeVrEkCi
  levrek için yem hunter 27 9,895 29-10-2010, 12:45
Son Yorum: seabasshunter
  levrek DeNiZKuRdU 17 4,978 01-04-2009, 02:45
Son Yorum: yuksell07
  at çekle karataşta levrek karataş ünal 22 10,984 14-02-2009, 01:02
Son Yorum: murki

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi