Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hava faktörü balık avcılığını nasıl etkiler?
havanın bozuk olaması veya dalgalı deniz yada rüzgarların durumuna göre balıklar nasıl etkilenir sizce?hangi havada,hangi balık daha iyi tutulur kısaca .
Bul
bazen çok iyi havalarda havamızı alırken bazen de bozuk havalarda çok güzel avlar çıkarabiliyoruz biraz da sans lazım
Bul
Denizler hakkında pek bilgim yok ama tatlı suda soğuk havalarda balık (özellikle sazan türü) genelde dipte gezinirken sıcaklarda daha yüzeyde oluyor. Buna görede dip veya yüzey oltaları kullanılıyor. Fakat (ben deneyimlerime dayanarak söylüyorum) yağmur yağarkende yüzeyde daha iyi balık tutuluyor. Ama soğuk suyu seven balıklar(bıyıklı,alabalık gibi) hava sıcak veya soğuk olsada dipte gezinir. Kış mevsiminde ise hiç bir balığı yüzeyde göremessiniz.Hepsi suyun dibinde hatta toprak,kaya ve ya ağaçların su içindeki oyuklarına çekilirler.
Bul
Ekim ve kasım ayları bizim iri çipura avladığımız zamanlar. Yaklaşık iki ay boyunca neredeyse hergün avlanabiliyoruz. Bu mevsimde rüzgar ve dalga olmadığı zamanlar kısır geçiyor. Sert havalarda daha güzel balık alıyoruz.
Bul
ben burda kendi deneyimim olarak bahsetmek istiyorum yağmurdan 1veya 2 gün önce balık kesinlikle yemiyor yağmur yağarken tatlı sularda yer deniz de avcı tarzı balıklar yağmuryağaryer
Bul
Bulunduğum bölgeden bahsedeyim.
Kıyıdan avcılık :
*Balık bol olsa bile lodoslu havalarda balık yeme de çapariye de vurmaz. Aynı balık aynı yem ama lodos işi değiştiriyor.
*Poyraz ve karayelde sert eserken balık vurur fakat bu seferde çok üşüttüğü için iş zorlaşır. *Balık en iyi sabah ve akşam üstü sakin havalarda verimli tutulur.
*Sisli havalarda da çapari iyi iş yapar.
*Bizim sahilde balığı en çok bozan şey kar diyebilirim. Bir gün önce aynı yerden balık tuttuğunuz yerde eğer kar yağdıysa balık hemen derine kaçar .Hiç bir şey gelmez.
*Yazın güneş tepedeyken , eğer kıyıda gölgede avlanmıyorsanız balık çapariye vurmaz. Yemli de çok uğraştırır verimli olmaz.
*En iyi avcılık Sonbahar aylarında yağmurlu sıcak havalarda olur. Smile
Bul
bazen durgun havada bazen bozuk havada balık bol olabiliyor.ama şu bir gerçek havanın patlamasına 2 saat kala uzaktan kara bulutlar gözüktümü herzaman balık çok bol oluyor bu denenmişbir tecrübedir hatta bi tecrübemide yazmıştım bi ara anılar bölümüne.
teknecilikte çok dalgalı rüzgarlı havalarda tekne ile açılınamadığı için o havalarda ne kadar balık olur bilemiyorum ama az dalgalı rüzgarlı havalarda dneden bilmem daha çok balık oluyor
Bul
benim en iyi avlarım çoğunlukla bozuk ve dalgalı havada oluyor ama genede balık işi nasip işi
Bul
Boğaz için yazayım havanın kotu oluşu istanbul için karadenizden aşağı doğru düşünürsek. poyraz ve kuvvetli karayel ile birlikte balık boğazın ağzından içeri doğru akmaya başlar ve o şekilde boğazı geçer. lodos hava boğaz için ve balık için uygun değildir sebebi ise kuvvetli oluşan orkoz sularıyla alttan baan ruzgarın buluşmasıyla kalkan denizin su içinde görünmez bir hale gelmesidir bulanık ve kotu bir su durumu biz buyuk balıkta her zaman poyraz isteriz. palamut gelri boğaz ağzına ve bekler hava esmedimi kanaldan içeriye maalesef girmez oyle durur.
sevgiler

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kemer sahillerinde balık bollugu muratkahraman 16 4,104 04-02-2015, 01:08
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 6,208 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık Preparatları LeVrEkCi 7 1,787 25-01-2013, 23:20
Son Yorum: fish or die
  Balıklar nasıl yüzer? LeVrEkCi 3 1,390 19-01-2013, 14:36
Son Yorum: tahsinmersin
  Balık LeVrEkCi 2 995 19-01-2013, 12:46
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık zehirlenmeleri. LeVrEkCi 7 1,292 19-01-2013, 10:17
Son Yorum: yycolak
  Balık Hafızası , Mufi 20 4,113 06-07-2012, 20:31
Son Yorum: araphüso26
  Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) sirenia 6 3,104 15-10-2011, 21:05
Son Yorum: ufuktan26
  Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 sirenia 13 4,818 13-10-2011, 20:55
Son Yorum: tahsinmersin
  Elektrikli Balıklar, Beynin Hareketleri Nasıl Yönettiğine Dair Bilime Işık Tutuyor!!! sirenia 1 1,581 12-10-2011, 12:52
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi