Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karadeniz'de
Karadeniz'de her yıl 3 bin yunus ölüyor.

Dünyanın en yoğun petrol trafiğinin yaşandığı Karadeniz’de, her yıl 3 bin yunus balığının öldüğü belirtildi.

Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı’nın açıklamasına göre; yoğun gemi trafiğinin oluşturduğu çöp ve sintine problemleri, kontrolsüz avcılık ve kirlilik nedeniyle, Karadeniz’deki balık neslinin tehlike altında bulunduğu kaydedildi.

İlk haber
Bul
üzüntü verici bi olay
Bul
üzüntü verici olay ama olması gereken oluyor bence eskiden yunuslar diger balıkları yemesinler diye özel izinle tüfekle vurulurlarmış amaç yunuslar diger balıkları yemesinler .
Bul
levrekci yazdı:
Alıntı:üzüntü verici olay ama olması gereken oluyor bence
eskiden yunuslar diger balıkları yemesinler diye özel izinle tüfekle vurulurlarmış amaç yunuslar diger balıkları yemesinler .

yani balıklar kimyevi atıklar yüzünden ölmeli mi? Yunusların diğer balıkları yemesi normal değil, tüfekle vurulmaları normal (?)
Bul
Marjan yazdı:
levrekci yazdı:
Alıntı:üzüntü verici olay ama olması gereken oluyor bence
eskiden yunuslar diger balıkları yemesinler diye özel izinle tüfekle vurulurlarmış amaç yunuslar diger balıkları yemesinler .

yani balıklar kimyevi atıklar yüzünden ölmeli mi? Yunusların diğer balıkları yemesi normal değil, tüfekle vurulmaları normal (?)

yok yanlış anlamışsınız eskiden insanlar düzeni kuralım diyorlardı şimdi allah bi şekilde düzeni kuruyor ben hiçbirşekilde yunusların ölmesinden yana degilim beni iyi tanımamışsınız yoksa bu soruyu sormaz beni anlardınız.
yunuslar bi şekilde yok olmazsa diger balıklar yaşayamaz 1 yunus yunusuna göre günde 1 ton a kadar çıkarmış yedigi balık miktarı bu yüzden eskiden insan izin çıkarır yunuslar vurulurmuş ki bu nu ilk duydugumda tüylerim ürpermiş nasıl kıyarlar bu hayvana demiştim.şimdi onu yapamazlar dünya ayaga kalkar yapanlar hayvan ilan edilir ama ne olacak yunuslar ürerse dolayısıyla diger balık nesli tükenecek inasn zarar görecek bunuda allah bi şekilde ayarlayacak ama buna gerek kalmıyor yine insan yapacagını yapıyor haa haber petrolden diyor bence buda allahın yazısı bugünlere gelmemiz normal yani ben bunu demek istedim siz yanlış anlamışsınız .
peki ben size soruyorum:
insanlar birbirini vurmalımı?
insanlar hava kirliliginden kanser olup ölmelimi?
savaş olmalımı? vs vs çogaltılabilinir normal den kastım buydu herşey gibi yunusların kimyasal atıktan ölmeleri çok normal dogrumu kesinlikle degil.saygılar
Bul
sadece soruydu nihat abi... tabii ki yapılanları desteklemezdin bir balık dostu olarak.(tanıdığım kadarıyla) ekolojik teraziyi ayarlama küstahlığı da bir allah vergisidir... ne diyim... bildikleri doğruda devam etsinler o zaman.... nerde kaldı o zaman tabiatperestlik... Abi söylediklerinden yola çıkarsak; karadenizde ölen yunusların ölüm şekli ürpertici...
saygı bizden....
Bul
aslında birazda düşündürücüde diyebiliriz.neyse herzamanki ne yazık durumlarına geri dönüyoruz ne yazıkki.
Bul
sayın arkadaşlarım yüce allah tabiatta bir denge yaratmış.Örneğin tilkilerin öldürülmesi ile fare gibi zararlı canlıların çogalmasına sebep olmuştur.Peki tilkilerin olmesinin yada sayılarının azalmasının nedenleri iise insan oğlunun yeni yerleşim yerleri açması ve bu hayvanların yaşama alanının daralmasıdır.Peki denizdeki durum nedir derseniz bana göre yine kurulu olan düzenin insanoğlu tarafından bozulmasıdır.Hayvanlar aleminde zevk için öldüren bir hayvan yoktur.yalnız insanoğlu denen bizler .......!
Bul
bazen insan insanlığından utanıyor, işte bu da öyle bir durum. insanların sebep olduğu düzen bozulması kendi sonumuzu da hazırlıyor. allah sonumuzu hayır etsin
Bul
dengenin böyle ayarlanması üzücü bence....bize yakışmaz...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Karadeniz-Caretta Can ARSLAN 12 2,341 10-12-2009, 15:15
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Karadeniz'de hamsiden sonra istavrit kıyımı meteor 9 1,818 04-12-2007, 16:18
Son Yorum: LeVrEkCi
  Karadeniz'den tonlarca hamsi çıktı Balıkcıl 15 3,018 23-11-2007, 14:15
Son Yorum: istavritci
  Karadeniz'deki Balık Kotalarını AFALA 5 2,489 22-11-2007, 14:23
Son Yorum: Boğaziçi
  karadenız alarmda !! blue_zaire 6 1,761 27-10-2007, 22:14
Son Yorum: DeNiZKuRdU
  karadeniz'de palamut meteor 12 2,952 13-09-2007, 14:08
Son Yorum: LeVrEkCi
  Karadeniz Akdenizleşiyor, Hamsi Yer Değiştiriyor LeVrEkCi 14 2,860 03-08-2007, 20:15
Son Yorum: ALTAYLI
  Karadeniz' li balığın tadını unuttu AFALA 10 2,754 25-04-2007, 14:47
Son Yorum: AFALA
  Karadeniz intihar (mı) ediyor? çatalca 84 8 2,761 05-12-2006, 14:35
Son Yorum: çatalca 84
  Karadeniz hamsisi kayıp, aranıyor LeVrEkCi 2 1,918 18-10-2006, 10:00
Son Yorum: ALİCO

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi