Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karadeniz' li balığın tadını unuttu
Palamut ve hamsi sezonundan sonra balık fiyatları kırmızı et fiyatlarını geçince dar gelirli Karadenizlilerin sofrasına adeta balık girmez oldu. Samsun'da barbunyanın kilosu 30 YTL, kalkanın kilosu 50 YTL'yi bulurken balıkçılar ''balık sattığımız halde kendimiz bile balık yiyemiyoruz'' diyerek balık fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etmeye başladılar. Samsun Balıkçılar Odası Başkanı Rasim Kademoğlu, bu yıl bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu hamsi sezonunun erken bittiğini söyledi. Palamut ve hamsi dışında Karadeniz'den çıkan diğer balıkları ''figüran balık'' olarak nitelendiren Kademoğlu, Karadenizlilerin sofrasına, hamsi ve palamuttan sonra diğer balıkların yüksek fiyatları nedeniyle girmediğini ifade etti.

Balıkçıların da çupra, levrek, kalkan gibi balıklardan para kazanamadığına işaret eden Kademoğlu, balıkçılar için en bereketli sezonun hamsi ve palamut sezonu olduğunu kaydetti.

Bu yıl hamsinin bol olduğunu, ancak bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu 5 ay sürmesi beklenen hamsi sezonunun 20 günde bittiğini söyleyen Kademoğlu, ''Ne yazık ki son derece bilinçsiz şekilde avlanma yapılıyor. Özellikle balıkunu fabrikaları talebi karşılamak için aşırı avlanmaya yol açtı. Balıkçılar 24 saat denizde avlanma yapıyor. Bunun önüne geçilmeli'' diye konuştu. Avlanmada kullanılan bazı tekniklerin de balık popülasyonunu olumsuz etkilediğine işaret eden Kademoğlu, yeterli denetim yapılmamasından yakındı. Balıkçılık konusunda bir Bakanlık kurulmasını istediklerini söyleyen Kademoğlu, mevcut kurumların balıkçılığın geliştirilmesi için yeterli olmadığını savundu.
Alıntı : İnternethaber
Bul
Cengiz kaptan ben öyle tahmin ediyorumki Palamutun tanesini 40-50 YTL ye alacağımız zamanlar çok uzak değil.Hamsinin kilosuna 40-50 YTL ödeyeceğimiz zaman çok uzak değil.Olmayınca denizde balık kalmayınca bedava dağıtacak değilya balık tüççarları bu balığı 40-50 ne tutturursa satacak.Allah geçinden versin o günleri.
Bul
ben bikaçkere daha yazmıştım rizede bi okulda oyununu yapmış çocuklar çocuk babasına soruyor balıgı göstererek bubu nedir bu diyor babasıda o bizamanlar denizlerimizde yaşayan bir hayvandır diyor oyun sanırım gerçek oluyor yavaş yavaş
Bul
yav o kadar kötümser olmayın,benide kötümser yapacanız...
Bul
Bencede o kadar kotumser olmamak lazım
Bul
Kötümser değilim tabiki ama gidiş hattımız kötümser
Bul
nasıl kötümser olmassın. ruhsan kardeş hafta sonu tuttuğun çıplakları gördüm. bunamı kalacaktık bu deryada biz. güney marmarada denizin kıyalarda bile dibi 1 metre çamur kumul sahillerde belediyelerce bilinçsiz bir şekilde dolduruluyor. yok gezinti yolu imiş. yok parkmış . karada yer kalmadı denize diktiler gözlerini . denizler kendilerini yenileyemez durumu düştü birde evsel ve kimyasal artıklar eklenince zaten bilinçsiz avlanmaktan tükenen nesil hepten yok oluyor. birileri buna dur demeli artık.
Bul
evet faruk kaptana katılıyorum ama deniz ne demiş kaptan benden aldığınız her karış toprağı fazlasınla geri alırım zamanı gelince demiş velhasılda aldı gölcükte depremde aynısının olmayacağını kim iddaa edebilir
Bul
Bu yıl hamsinin bol olduğunu, ancak bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu 5 ay sürmesi beklenen hamsi sezonunun 20 günde bittiğini söyleyen Kademoğlu
Ben de tamam kötümser olmayayım diyorum ama bu cümleden sonra nasıl kötümser olmayayım bu nasıl korkutucu bir cümledir arkadaşlar...5 Ay nerdee 20 gün nerde...?????
Bul
bende hepkötümser olmamak lazım diyordum ama geçen sene tutulan lüfer sayısı belli diger balıklarda azalmaya başladı fazlada iyimser olamıyorum açıkçası
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balığın da “sahtekârı” var! LeVrEkCi 3 1,560 10-06-2010, 00:35
Son Yorum: orhanekmekci
  Karadeniz-Caretta Can ARSLAN 12 2,341 10-12-2009, 15:15
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Karadeniz'de hamsiden sonra istavrit kıyımı meteor 9 1,819 04-12-2007, 16:18
Son Yorum: LeVrEkCi
  Karadeniz'den tonlarca hamsi çıktı Balıkcıl 15 3,018 23-11-2007, 14:15
Son Yorum: istavritci
  Karadeniz'deki Balık Kotalarını AFALA 5 2,489 22-11-2007, 14:23
Son Yorum: Boğaziçi
  karadenız alarmda !! blue_zaire 6 1,761 27-10-2007, 22:14
Son Yorum: DeNiZKuRdU
  karadeniz'de palamut meteor 12 2,952 13-09-2007, 14:08
Son Yorum: LeVrEkCi
  Karadeniz Akdenizleşiyor, Hamsi Yer Değiştiriyor LeVrEkCi 14 2,860 03-08-2007, 20:15
Son Yorum: ALTAYLI
  Bu da balığın fanatiği... :) Marjan 17 3,318 09-05-2007, 09:39
Son Yorum: SerenaY66
  Karadeniz'de AFALA 9 1,903 07-05-2007, 21:41
Son Yorum: kaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi