Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balık almak ve temizlemek
#1
Ø Solungaçları açık pembeye dönüşmüş, gözleri matlaşmış, bastırdığınızda parmağınızın izi kalan balığı almayın.
Ø Balığı buzdolabında uzun süre saklamayın.
Ø Balığı temizlerken, fileto çıkartırken kör bıçak kullanmayın.
Ø Lipsos, iskorpit, trakonya gibi zehirli dikenleri olan balıkları balıkçınıza temizletin.
Ø Çirozun kafasını koparıp yıkamadan yemeyin.
Ø Balığın pullarını bıçağın tersiyle değil, kaşıkla temizleyin, böylece etrafa saçılmaz.
Ø Balığı eski bez peçete veya kağıt üzerinde temizlerseniz suyu çekilmiş olur.
Ø Balığı pişirmeden önce bol suyla yıkayıp tuzladıktan sonra 15 dakika kadar kevgirde süzülmeye bırakın.
Ø Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın.
Ø Balığı unlayıp tavaya atmadan önce üstüne biraz rakı serpin.
Ø Balığı pişirirken içine limon ilave etmeyin.
Ø Balığı çok kızgın yağda kızartın, yağın sıçramaması için tavanın içine birkaç küçük ekmek parçası atın.
Ø Tava yaparken balıkların birbirine değmemesine özen gösterin.
Ø Balığı mevsiminde yiyin, gittiğiniz balık lokantasında garsona ‘‘Balıklarınız taze mi?’’ diye sorup komik olmayın.
Ø Özellikle dubalara ve demir iskele ayaklarına yapışmış midyeleri koparıp yemeyin, en iyisi midyeden uzuk durun.

ali pasiner ustanın emegiyle hazırlanmış kitabından alınarak buraya taşıdıgım bilgilerdir.
kendisini rahmetle anıyoruz.
Bul
Cevapla
#2
ellerine saglik guzel bilgiler,
raki sepmeyi bilmiyordum ama kesin denerim..
genelde arkasinda yuvarliyorum demek uzerinede oluyormus
Bul
Cevapla
#3
güzel bilgiler,teşekkürler..
Bul
Cevapla
#4
balığın her lokmasından sonra rakıyı serpiyorduk demek öncesi varmış.birde midye ve kokoreç varki gelde vazgeç.paylaşım için teşekkürler.
Bul
Cevapla
#5
bilgilendirdiğin için sğol.......
Bul
Cevapla
#6
bilgiler için teşekkürler abi... almak ve temizleme işini hâlâ annem yapıyor Smile bazan da balıkçımız. eve gidince söyleyeyim de okusun.. ... Smile
Bul
Cevapla
#7
levrekçibaba aşağıdakiler deniz levreği mi?. Yani doğal levrek mi?
Bul
Cevapla
#8
ispendek levrek degil bunlar ama denize benzemiyor sanırım üretim çiftlik levregi bunlar  marketlerde kg 8 ytl den satılanlar üretim levrekleri kg 40 ytl olanlar deniz levrekleri.
[attachment=5217]
resimlerdeki gerçek halis deniz ispendegi 1 tanesi levrek en büyügü
Bul
Cevapla
#9
Markette ayırmışlar doğal levrek çiftlik levreği diye. Arada fiyat farkı vardı ama 40 tl değildi kilosu 13 tl dı
Bul
Cevapla
#10
gerçek deniz levregini mümkün degil oda üretimdir
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kemer sahillerinde balık bollugu muratkahraman 16 4,137 04-02-2015, 01:08
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Stokların bitiş günü :) BALIK NASIL SAKLANMALI MaVrUşGiL 23 6,249 23-09-2013, 14:37
Son Yorum: orhanekmekci
  Balık Preparatları LeVrEkCi 7 1,805 25-01-2013, 23:20
Son Yorum: fish or die
  Balık LeVrEkCi 2 1,008 19-01-2013, 12:46
Son Yorum: bucalıfikret
  Balık zehirlenmeleri. LeVrEkCi 7 1,320 19-01-2013, 10:17
Son Yorum: yycolak
  Balık Hafızası , Mufi 20 4,143 06-07-2012, 20:31
Son Yorum: araphüso26
  Karadeniz'de Balık Avı ve Balıkçılık(TARİHİ) sirenia 6 3,116 15-10-2011, 21:05
Son Yorum: ufuktan26
  Evliya Çelebi’den Karekin Efendi’ye Osmanlı’da BALIK-1 sirenia 13 4,840 13-10-2011, 20:55
Son Yorum: tahsinmersin
  Balık tüketiminde nelere dikkat edilmeli? LeVrEkCi 2 2,697 19-11-2010, 10:58
Son Yorum: cranium
  Balık pişirme teknikleri LeVrEkCi 14 6,485 08-05-2010, 00:42
Son Yorum: tedirgin SaZaN

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi