08-05-2007, 14:29
Ø Solungaçları açık pembeye dönüşmüş, gözleri matlaşmış, bastırdığınızda parmağınızın izi kalan balığı almayın.
Ø Balığı buzdolabında uzun süre saklamayın.
Ø Balığı temizlerken, fileto çıkartırken kör bıçak kullanmayın.
Ø Lipsos, iskorpit, trakonya gibi zehirli dikenleri olan balıkları balıkçınıza temizletin.
Ø Çirozun kafasını koparıp yıkamadan yemeyin.
Ø Balığın pullarını bıçağın tersiyle değil, kaşıkla temizleyin, böylece etrafa saçılmaz.
Ø Balığı eski bez peçete veya kağıt üzerinde temizlerseniz suyu çekilmiş olur.
Ø Balığı pişirmeden önce bol suyla yıkayıp tuzladıktan sonra 15 dakika kadar kevgirde süzülmeye bırakın.
Ø Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın.
Ø Balığı unlayıp tavaya atmadan önce üstüne biraz rakı serpin.
Ø Balığı pişirirken içine limon ilave etmeyin.
Ø Balığı çok kızgın yağda kızartın, yağın sıçramaması için tavanın içine birkaç küçük ekmek parçası atın.
Ø Tava yaparken balıkların birbirine değmemesine özen gösterin.
Ø Balığı mevsiminde yiyin, gittiğiniz balık lokantasında garsona ‘‘Balıklarınız taze mi?’’ diye sorup komik olmayın.
Ø Özellikle dubalara ve demir iskele ayaklarına yapışmış midyeleri koparıp yemeyin, en iyisi midyeden uzuk durun.
ali pasiner ustanın emegiyle hazırlanmış kitabından alınarak buraya taşıdıgım bilgilerdir.
kendisini rahmetle anıyoruz.
Ø Balığı buzdolabında uzun süre saklamayın.
Ø Balığı temizlerken, fileto çıkartırken kör bıçak kullanmayın.
Ø Lipsos, iskorpit, trakonya gibi zehirli dikenleri olan balıkları balıkçınıza temizletin.
Ø Çirozun kafasını koparıp yıkamadan yemeyin.
Ø Balığın pullarını bıçağın tersiyle değil, kaşıkla temizleyin, böylece etrafa saçılmaz.
Ø Balığı eski bez peçete veya kağıt üzerinde temizlerseniz suyu çekilmiş olur.
Ø Balığı pişirmeden önce bol suyla yıkayıp tuzladıktan sonra 15 dakika kadar kevgirde süzülmeye bırakın.
Ø Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın.
Ø Balığı unlayıp tavaya atmadan önce üstüne biraz rakı serpin.
Ø Balığı pişirirken içine limon ilave etmeyin.
Ø Balığı çok kızgın yağda kızartın, yağın sıçramaması için tavanın içine birkaç küçük ekmek parçası atın.
Ø Tava yaparken balıkların birbirine değmemesine özen gösterin.
Ø Balığı mevsiminde yiyin, gittiğiniz balık lokantasında garsona ‘‘Balıklarınız taze mi?’’ diye sorup komik olmayın.
Ø Özellikle dubalara ve demir iskele ayaklarına yapışmış midyeleri koparıp yemeyin, en iyisi midyeden uzuk durun.
ali pasiner ustanın emegiyle hazırlanmış kitabından alınarak buraya taşıdıgım bilgilerdir.
kendisini rahmetle anıyoruz.