Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balık yememiz lazım
5 sene evvel mayıs ayı başları hafta sonu balık yiyelim dedik ama kendimiz tutup yiyelim dedik.ben amcamın oglu ve eşlerimiz yazlıga gittik amca oglu balıkcılık yapmaz o sen git tut ben kenarda işlerle ugrasırım dedi bende balıkcıyım ya sizi ac bırakmam dedim ve cıktım denize yanımda 100 kulaclık agım var onu ben gündüz olmaz ama olur ya bişe takılır diye attım 100 kancalı paraketem var onuda kokmus istavritlerim vardı onla yemledim onuda bıraktım basladım olta ile ava önce zargana deniim dedim kesin balık ya en kötü tavasını yaparız dedim ama ara ara zargana 1 tane bile tutamadım karedes toplayıp levrege karagöze bakıım dedim karedes yok ispari tutup yem yapıım dedim midye aldım kayalardan ispari tutamıyorum ispari yok kaşık attım çinekopa dönüyorum 1 kere vurmadı beni aldı darlık bu aradada babam istanbuldan aradı saat 4 olmus bana soruyo balık yiyecekmiyiz yemiyeceksek ben tavuk alıyım gelirken diyor yok dedim ag var parekete var kesin bişe cıkar capari deniyorum 1 tane istavrit yok bu aradada güneş mayısta yakmaz dedim ama kavruluyorum güneşin altında aksam üstü hava artık kararmaya baslamadan pareketeyi alıım dedim aldım yemler tertemiz dokunulmamış agı aldım deniz yıldızı ve yosundan baska hiçbirşey yok artık yenilgiyi kabul ettim dönecegim ama hala ümidim aksam üstü hava kararırken her zaman istavrit olur onu hayal ediyorum oltamı dibe indirdim olta hareket etti bendeki sevinci göreceksiniz sanki 10 kg lik levrek cekiyorum bi baktım yemsiz oltama mezgit gelmiş bidaha indirdin gene geldi hemen yemledim kancaları at cek 5 er 10 ar mezgit geliyo hemde iri iri mezgitler o sene cok fazla mezgit kırlangıc ve kalkan tutmustuk
sonucta balıgı yedirdim bizimkilere havamıda attım ac bırakmam sizi diye ama cektigimi ben bilirim ondan sonra ayrıca 3 günde güneş yanıgının acısını cektim .Smile
saygılarımla
Bul
güzelbi anıSmile)
Bul
Mezgitlere dua et abi hatta koruma altına al sen onları.Onlarda olmasa mehmet kaptanın dilinden düşmezdin Big GrinBig GrinBig GrinSaygılar.Paylaşım için teşekkürler.
Bul
Gulumseya murat her sene sene başı bu muhabbet hevesle gideriz tekneler iner hadi akşama balık yiyelim deriz akşama kadar dolaşır yemkligi zor çıkartırız her geçen sene zorlaşıyor işimiz ama her sene yıllık iznimi eylüle denk getirirdim lüfer tutmak için 3 sene evvel temmuza denk getirdim her gün levrekle geldim 2 sene evvel yine temmuza denk getirdim hergün bol sarıkanat ve lüferle geldim bu sene yine temmuza denk getirdin hergün levrek raporu siteye gönderdim hepsi vardır hafta içi ve sonu raporlarında bu sene kısmet olurda izin yaparsam yine temmuza getiririm lüfer sarıkanatta sıra bu sene.GulumseSeerf
Bul
sabreden dervişin hikayesi olmuş , paylaşım için teşekkürler
Bul
LeVrEkCi yazdı:Gulumseya murat her sene sene başı bu muhabbet hevesle gideriz tekneler iner hadi akşama balık yiyelim deriz akşama kadar dolaşır yemkligi zor çıkartırız her geçen sene zorlaşıyor işimiz ama her sene yıllık iznimi eylüle denk getirirdim lüfer tutmak için 3 sene evvel temmuza denk getirdim her gün levrekle geldim 2 sene evvel yine temmuza denk getirdim hergün bol sarıkanat ve lüferle geldim bu sene yine temmuza denk getirdin hergün levrek raporu siteye gönderdim hepsi vardır hafta içi ve sonu raporlarında bu sene kısmet olurda izin yaparsam yine temmuza getiririm lüfer sarıkanatta sıra bu sene.GulumseSeerf

İnşallah yine temmuza gelir nihat abi ama seninde bildiğin gibi inşallah bu seneler son seneler olmaz da ileride de torunlarına kadar bu geleneksel olmuş adet yerini bulur.Yeterki yukarda da dediğim gibi mehmet kaptanın diline düşme sen.Saygılar.
Bul
nihat azmin sonu ama bazen böyle oluyor.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Unutulmaz Balık Anılarımız DeLi_KuRT 13 2,605 29-03-2013, 18:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  İlk balık deneyimlerim hüsranla sonuçlanmıltı AmatörBalıkcı19 10 2,468 30-05-2012, 21:19
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  Balık sevdası ne zaman ve nasıl başladı? LeVrEkCi 44 7,453 04-05-2012, 18:04
Son Yorum: ADALYA
  Çok zor ve tehlikeli şartlarda balık tuttuk çooook kılçık 45 6,740 14-02-2009, 01:44
Son Yorum: alperburdur
  Oltamı alan balık balıkcızakir1 9 2,393 11-01-2008, 22:16
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Abim, Ben ve Balık murki 12 3,078 12-12-2007, 12:09
Son Yorum: murki
  gölde helva ile balık robinson987 9 2,529 15-10-2007, 14:30
Son Yorum: misafirm
  O BALIK LeVrEkCi 12 3,568 06-07-2007, 23:55
Son Yorum: ALTAYLI
  Balık tutamayınca H.A.R.U.N 14 2,932 20-03-2007, 09:21
Son Yorum: bigbaro
  Karda Balık Avı kılçık 17 4,624 30-01-2007, 20:53