Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13 EKİM GECESİ İSKELE RAPORU
Dün gece iskelede ki vapura çıktık. Önce biraz yemlik istavrit tuttuk sonra çinekopa salladım. Bir tane iri balık oltaya vurdu. Sonra oradan düğüm olmuş. 2. atışta baya kuvvetli bir şey geliyordu. Olta zaten el oltası. Sarıkanat lüfer arası suyun hizasına kadar çektim. Asso double beden patladı. Sonra bir daha da vuruş olmadı. Ne kadar denediysekte her derinlikte istavrit vurmaya başladı. Çinekop ve**lüfer bu tuttuğumuz yerde genelde 11 kulaçta oluyor. Yani orta su.

Bir tane çingene palamuduna yakın istavrit geldi. Hemde çinekop zokasına. İriliğine şaşırdık. Çinekop tan daha kuvvetli vuran bir balık.Gelirken de öyle.

Sonra kuyrukaltı (tek tek) ile 2 kilo istavrit tuttum. En son istavritlerden yem yaparak dibe indirdim. Gelincik ve kaya balığı geldi. Kayaları denize iade ettim. Gün içerisinde kesinlikle çapari balığı veya yemli balık yok onun için artık geceleri gidiyoruz...

İstavritleri derin suda yakaladığımız için kıraça hiç yok. Gelincikler de iri ve havyarlı .Bu balık tuttuğumuz yerde küçük balık pek olmuyor. Yalnız tek eksik Lüfer. İstavritler Lüfer olduğu zaman tamamen suyun üstünde oluyorlar ama bugünlerde onlarda rahat dolaşıyor. Her derinlikte zokayı meşgul ediyor bu iri istavritler. Gece bol gelincik vardı ama bu kadar balık yeterliydi. Onun için balık vururken bırakıp döndüm.

Yem için tuttuğumuz istavritler yine yemek oldu.
Bir not daha gırgırlar Karadeniz'dey di...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
helal olsun arkadaşım çok güzel balıkçılık yapmışsın tebrik ederim.
Bul
tebrikler gelincikler güzelmiş. ne haşlama olur onlarla
Bul
o gelincikler nasıl temileniyor hüseyin?derisi yüzülüyormu yoksa buna gerek yokmu?
Bul
bereketli olsun hüseyin abi,güzel av yapmıssın..
Bul
rifatsair yazdı:o gelincikler nasıl temileniyor hüseyin?derisi yüzülüyormu yoksa buna gerek yokmu?

Evet derisi yüzülüyor. Çünkü derisi kalın ve tuzu geçirmez.
Bul
hüseyin bereketli olsun lüferide alsaymışsın güzel olacakmış rastgele.
Bul
kaçan balık üzücü..
balıklar çok güzel, dün telli baba tarafında 3 saat kadar uğraşıp tek istavrit alamadık..
maşallah sizinki iyi av
Bul
Can ARSLAN yazdı:kaçan balık üzücü..
balıklar çok güzel, dün telli baba tarafında 3 saat kadar uğraşıp tek istavrit alamadık..
maşallah sizinki iyi av

Dediğim gibi 15-20 gündür istavrit kesinlikle çapariye atlamıyor. Olsa bile balık yemiyor. İstavrit bile canlı yem istiyor. Tuttuğum istavritlerden iğne balığı ve karides falan çıkıyor.

Sadece gece ışık ile kuyrukaltı yaparak tek tek topluyabiliyoruz (kuyrukaltı da canlı yem görüntüsünde çünkü).
Bul
ALİ yazdı:Bravo Hüseyin çok güzel av yapmışsın yine..
her zaman diyorum şu beden misinası olayını . kullanmayın şu bedenleri siglon kullanın. ne kadar kofana lüfer varsa bir kere bile patlamadı. gelmem demedi yukarıya. ayrıca goldline 0,35 te süper iyi işler yapıyor. ne oldu gitti balık yazık işte. en delirdiğim olay....

sevgiler

Küçük bir düğüm olmuş oradan patladı. Bir de öyle akıntılı ki. Oltayı vapurun altına sürüyor balık 2 metre yukarıya zaten onu kaldırıp demirlerin üzerinden savurup içeri almakta baya zor.Çinekop için söz etmiyorum o kaçmaz. Ama o düğüm bozdu işi.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,867 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  ekim 2015 murki-mavruş-levrekci avı LeVrEkCi 37 5,145 27-10-2015, 15:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  LEVREKÇİ&BALIK and OZAN(20-23 EKİM 2014) BALIK and OZAN 25 4,827 01-11-2014, 15:36
Son Yorum: doktor
  cuma gecesi balıkları erdekli yücel 11 2,038 19-05-2014, 22:02
Son Yorum: nihatkr
  Yılın ilk raporu.. 2013'ü istavritle karşıladık.. xfisher 20 3,929 02-01-2013, 14:40
Son Yorum: xfisher
  24/25 ekim Bayram LÜFER ve SARIKANATLARI MaVrUşGiL 23 4,511 01-11-2012, 15:27
Son Yorum: monawar
  18 Ekim Avcılar rusan 19 3,112 23-10-2012, 08:35
Son Yorum: mariner8
  Sazan av raporu muhammed tr 16 2,940 28-08-2012, 11:49
Son Yorum: yycolak
  aylar sonra ilk sazan raporu araphüso26 50 6,246 18-08-2012, 02:01
Son Yorum: araphüso26
  arap ın karaburun raporu araphüso26 65 7,284 22-07-2012, 01:24
Son Yorum: araphüso26

Hızlı Menü: