Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamut lüfer nerede?
Arkadaşlar eminönünden bilgisi olan varmı palamut lüfer gelmedimi? veya çinekop çıkıyormu bilgisi olan varmı? tahminen ne zaman gelir havalar soğudu yakın kıyılarda yakalayan varmı?
Bul
Kısacası hiç bir yerde elle tutulan bir şey yok. Beklemedeyiz.
Bul
palamut henüz tam olarak meraya girmedi lüfer sarayburnu boruda sabahları çapariye ondan sonrada uzun oltaya geliyor. çinekp için daha zaman var beklemek lazım. lüfer sarıkanat arkasından akması lazım ancak geçen sene maalesef o kadar defne yaprağı tutulup martılara dokulduku buyuk teknelerden ne olur bılınmez benım umudum yok... lüfer yok. palamut yok çinekopun gemesı çok ama çok az ihtimal. maalesef...
Arkadaşlar anlaşılan bu sene balşık tutamıycağız ya! Geçen sene zevkin doruklarına vardık bu sene bizi aç bırakacak.
Bul
istanbulu bilmemde tekirdag lüfer kaynıyor gelecekmi gelemeyecekmi onu görecez bakalım
Bul
kendı balıklaı onlar meranın yukarıdan inen balıklar değil o şekilde olmasa bızım buralar balık kaynar. işte demiştim daha önce yukarıdan balık inecek oradakı balıkta yukarı doğru hareket edecek kannalla beraber çanakkaleye inecekler diye halen kendı balığınızı tutuyorsunuz şu anda... yukarıdan ınmedı beklıyoruz tutacaz onunu ama hala ben gelmem dıyor bu gece sabaha karşı soğukla beraber ya çok balık akacak yarın kıyamet olacak ortalık yada gok gurultusu ve şimşek diyoruz ama şimşek kesıldı yarın herhalde çok balık olacak.....
Tuzgar 15-18 hız dıyor hatta bazı bultenler 20 dalga yukseklığı 54-65 dıyor ama olsun yarın balığa bakmazsak çok şey kaçırırız herhalde oyle gıbıme gelıyor. on sezi işte
levrekçi büyük adamsın sen harika lüferler.Bugün ben 1 tane alabildim 2 tanede kaçırdım
Bul
ben aliçoya katılıyorum yeni balık değil yakaladıklarımız içeride kalan balıklar.Bu arada salyadan dolayı gırgırlar bile çevirme yapamıyorlarmış bir tanesi çevirdi çekemedi ağı ve içerideki balığı tekrar döktü denize...
Bul
evet dogrudur bizim oranın balıgı zaten.
bizim merada lüfer yılın 8 ayı vardır aslında 12 ayı vardırda 4 ay biz balıga hiç çıkmayız soguklardan dolayı.
nisan 1 başlar kasım 30 a kadar balık tutarız nisan mayıs kofana yapar haziran temmuz agustos sarıkanat lüfer yapar eylül tam bol bol lüfer yapar ekim kofana kasım sarıkanat (çapariyle)yapar sonra tekneler çekilir kenara.
Bul
valla hiç bir ses yok bahsettiğniz meralarda...ama bu ayı biterecek gibi bu balıkların gelmesi...zaten hazır kıta beklemedeyiz..haber çok çabuk gelir balık olursa...hemen olay yerindeyiz ozaman..
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  gebze civarı cinekop sarıkanat lüfer yakalayan varmi veya cikiyomu.. doğa için 18 3,960 30-09-2012, 13:30
Son Yorum: doğa için
  Kıyıdan Palamut Avı nasıl yapılır ? mrs303 24 24,878 05-03-2012, 22:52
Son Yorum: YaKaMoZ
  Kıyıdan Asansör Sistemi ile Lüfer Avı. mrs303 53 16,344 07-10-2011, 14:35
Son Yorum: FreeX
  palamut acemikaptan 22 4,142 09-09-2011, 19:34
Son Yorum: muhammer41
  Lüfer için yapay zargana OZGUR__C 14 5,328 10-09-2010, 17:39
Son Yorum: gobekbalığı
  kıyıdan palamut çaparisi ilerya 24 8,831 09-09-2008, 13:04
Son Yorum: ilerya
  Lüfer zokasıyla iskorpit avı.( Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 6) Boğaziçi 6 4,480 26-05-2007, 22:12
Son Yorum: kaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi