Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kıyıdan palamut çaparisi
#1
.
*** Mevkii;

Boğazın koy oluşturan kısımları,,,

Bu sene başlangıç için Paşabahçe ve çubukludan yoklayacağım,,,

Boğazdan bir tane bile alınması bu işin başladığına işarettir,


*** Hava durumu – zaman ;

Sadece kıyı için lodos’a dönüş beklenir,,

Sabah TAN YERİ ağırması zamanı yoklama için başlangıçtır,

Sırası ile denizin oynak yapmaya başlaması ve sandalların hareketlenmesi takip edilir,

Akşam ise gün batımına yakın zaman uygundur,

Eğer hava tam lodos ve birde puslu ise gün boyu palamut alınır,

*** Çapari ;

Mevcut çapariler kırçıllı başta olmak üzere, beyaz tüy,

Yeşil / pembe / portakal renkli bildiğimiz naylon paket ipliği ( bol simli ),

çapari adedi hakkında bana göre tek söylenecek şudur,,,

kıyıdan 10’lu palamut çaparisi olmaz !!

olmaz diye bir kavram yoktur, satılanlar hep bu şekildedir,
kullanması tam bir ızdıraba dönüşür,,,
satın alma ile kendi yaptığınız mutlaka fark eder,

onun için diğer arkadaşlarımın söylediği sayılar uygundur,,,

mutlaka bahsedilen renk ve desenlerde çapariler köstek halinde yanımızda olmalı,

ilk takım karma olmalı tutulan balığın tercih ettiği renge göre çapari açılmalıdır,

gün içinde renk tercihleri değişir,

sair tutan kişiler de göz ucu ile takip edilir,

balık renk tercihini ne yöne değiştirdi ise o takım hazırlanır,,,

işte bu sebep bile bizi hazır takımda uzak tutmalıdır,,,



*** Vücut dengesi – sağlık ;

Kıyıdan palamut çaparisi sallamak sağlam efor harcatır,

Sert vurdurma hareketi sürekli olarak yapıldığından sağlam kol adalesi ve karın kası ister,

Dolayısı ile kol ağrılarına çok sebep verir,

Bir hafta kol adaleleri ağrısı çektiğimi bilirim,

Ayrıca vücut sürekli hareket halinde olduğundan devamlı nemli ve/veya terli durumdadır,

Farkında olmadan nezle/grip olunabilir,

Önerim yarım saatte bir ve/veya kendi ölçülerinize göre 10 dakika mola verilmesidir,

Bu mola esnasında kollar iki yana salınıp yaklaşık iki dakika ritmik hareketlerle silkelenmelidir,,

bunu müteakiben 30 saniye kadar parmaklar aç kapa yapılmalıdır,


*** atış mesafesi – iskandil – misina – kamış - makina

uzun ve sağlam atışlar gereklidir,

makineler de esneyebilen, yüksek çekerli ve düğüme gelen misina olmalıdır,

kamışın porselenleri kontrol edilmeli kesinlikle ve bilhassa kamış ucu ilk porselen

hasarsız olmalıdır,, mümkünse yanınızda yedek uç+Japon yapıştırıcı olmalıdır,,

Bazen arkadaşlar " vay be ne yüklemiştim balığı, takımı patlattı derler "
bu kısmen doğru olabilir ama gerçeklik karşılaştırması hasarlı porselen veya yıpranmış misinadır,

zaman olur 75 gr kurşun kullanılır, zaman olur 140 gr kurşun kullanılır,

makinemizin yüksek devirli olmayıp, güçlü çekeri olan bir makine olması tercih sebebidir,


*** Gezdiği su seviyesi ;

dip balığı değildir,
orta suda dolasır,
çapari gerek atım sonrası orta sudan getirilir,
gerekse diplendirdikten sonra orta suya cıkarılır, atış mesafesi ile kıyı arasında iki defa bu işlem yapılır,,,



.**************************************************************.

yeniköy köybaşı caddesinde burnun önünde sandalların oluşması da
Lüferin startını verir,,,
Eylülden itibaren gerek hava takibi gerekse balığın takibi buradaki sandallara göre ölçülür,,,

sağlıcakla kalın,
.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
Cevapla
#2
Niyazi ellerine sağlık.Paylaşım çok güzel.TebriklerAlkis
White GuLL
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3872&dateline=1219789187]
Bul
Cevapla
#3
niyazi emeğine sağlık bayağı bi uğraş vermişsin anlatmak için kendi yaşadıklarınıda yazmışsın Alkistebrikler her zaman lazım olacak gerekli bilgiler .teşekkürler
Bobo
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET
**********


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Cevapla
#4
Emeklerine sağlık Niyazi..
Bul
Cevapla
#5
harka bilgiler niyazi teşekkürler emeğine bilgine sağlıkAlkisAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Cevapla
#6
niyazi abi öyle bir anlatmışsınki safari balığı gibi anladım palamut balığını Gulumse
abi kas kol tamam makina kamış hallederiz takımıda hallederiz yeterki bu sene balık olsun.
paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık
Bul
Cevapla
#7
Niyazi güzel bir birikim aktarmışsın dediklerine aynen katılıyorumbir şey daha ekleyeyim 3-5 arası köstek tavsiye ediyorum ben ama yinede 7-9 arası köstekli bir takım hazırda olmasında fayda var olduda 1-2 saat bir sürüye denk gelindiğinde balıkta ne bulsa yiyorsa hemen çok köstekli çapariyi açmak faydalı olur
Bul
Cevapla
#8
abi super olmu eline saglık bugun bostancıdan bı arkadasım 17 tane uskumru almıs hazırlıklı olmak lazım . saygılar
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Cevapla
#9
niyazi teşekkürler.
Bul
Cevapla
#10
Böyle bir anlatım olamaz niyazi, ben bu işten anlamam ama verdiğin bilgilerle müthiş bir palamutçu olabilirim...Paylaşım ve harika anlatım için teşekkürler..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 12,777 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 14,767 30-06-2016, 04:43
Son Yorum: nurideniz34
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,844 30-06-2016, 04:41
Son Yorum: nurideniz34
  Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... ishak BALLICA 39 16,953 20-12-2013, 19:43
Son Yorum: tahsinmersin
  Antalya kıyıdan musmusti 13 4,012 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 5,967 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,639 05-08-2012, 23:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  (ZARGANA) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 3 Boğaziçi 18 7,180 25-07-2012, 10:23
Son Yorum: ata_berk
  (KUYRUKALTI) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 5 Boğaziçi 34 8,189 06-07-2012, 16:12
Son Yorum: arifa
  Kıyıdan Palamut Avı nasıl yapılır ? mrs303 24 24,877 05-03-2012, 22:52
Son Yorum: YaKaMoZ

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi