kefaller iyice kendinden geçmiş durumda..yumurta dökme olayı vs..
bugün istesem 14-15 parça 1-2 kg civarı avlardım(limit aşımı olurdu, dahası dökülmemiş yumurtalar çok yazık olurdu)
resimdeki kefaller tek dolasırken veya grup içindeki dişiden ayrılarak vurulan balıklar..
büyüğü 1 kg...digerleri ortalama 500 gr..
sivri iki taneydi ilk vurduğum 300-400 gr kadar olan askıdan düşmüş neyazıkki..
resimdeki 700 gr..
mevsim itibarı ile sürüler toplanıyor(göç için)
en güzeli ise küçük gruplar halinde gördüğüm sargozlar..
bol izmarit, zargana var....lüfer,levrek daha göremedim
çok seyrek eşkina var fakat çok küçükler
bu ara mırmırlar kayıp..
rastgele
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Can ARSLAN yazdı:kefaller iyice kendinden geçmiş durumda..yumurta dökme olayı vs..
bugün istesem 14-15 parça 1-2 kg civarı avlardım(limit aşımı olurdu, dahası dökülmemiş yumurtalar çok yazık olurdu)
resimdeki kefaller tek dolasırken veya grup içindeki dişiden ayrılarak vurulan balıklar..
büyüğü 1 kg...digerleri ortalama 500 gr..
sivri iki taneydi ilk vurduğum 300-400 gr kadar olan askıdan düşmüş neyazıkki..
resimdeki 700 gr..
mevsim itibarı ile sürüler toplanıyor(göç için)
en güzeli ise küçük gruplar halinde gördüğüm sargozlar..
bol izmarit, zargana var....lüfer,levrek daha göremedim
çok seyrek eşkina var fakat çok küçükler
bu ara mırmırlar kayıp..
rastgele
Can tebrikler.Valla sürüdeki kefallerin içinden erkekleri ayırıp vurmak bir meziyettirBen buna şapka çıkarırım arkadaş
08-09-2008, 23:40 (Son Düzenleme: 09-09-2008, 00:01, Düzenleyen: Can ARSLAN.)
orfoz17 yazdı:Can tebrikler.Valla sürüdeki kefallerin içinden erkekleri ayırıp vurmak bir meziyettirBen buna şapka çıkarırım arkadaş
teşekkür ederim.
aslında çok kolay, yıllardır sualtı avı yaparken aynı zamanda bol bol gözlem yapma şansı oluyor
kefallerde; çiftleşme zamanı oluşan gruplarda gruptaki en iri(ler) dişi..
zaten ritüel başladığında dans benzeri görüntüler var, dişi ağır bir şekilde yüzerken, erkekler çevresinde panik halinde turluyor
bazende yüzeye çok yakın veya dipte dişi askıda duruyor erkekler aynı panik koşturma
işin ilginci erkekler(zannettiklerim)arasındada bazen dişi çıkabiliyor(nadirende olsa)
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Onlarda dansın ritmine kendini kaptıran dişiler herhalde biz de kefalleri akıllı balık biliyorduk .Tebrikler Can güzel av yapmışsın Ayrıca havadisler için de teşekkürler