26-10-2008, 21:33
arkadaşlar dün baktım balık yok reisin deepfreze ine başvurayım dedim balıklar hem benim hem reisin tuttukları 2 tane çıkarttım reiside aradım istanbula geleceksen 2 çıkartayım gelmeyeceksen 1 çıkartacagım dedim reis tekneyi toparladım sezonu kapadım geliyorum dedi.
balıkları dünden kestim temizledim hazırladım bugünde kalan işlemleri yaptım.
-soğanlar kesildi yagda kavruldu
-sarmısak içine katılıp kavruldu
-mantar bolca kesilip içine eklendi
-kış için hazırlanmış hazır domates biber karışımı eklendi
-tuz karabiber eklendi
-hepsi iyice eriyene kadar tencerede hafif ateşte kaynatıldı
-içine 1 kutu krema katıldı
-balıklar tepsiye dizildi
-karışım üstüne döküldü
-200 derece fırında pişirildi
-üstüne folyo kapatmak unutuldu
-enson pişmeye yakın kaşar dizilip fırın ızgaraya alındı
-üstü kızarana kadar pişirildi
kullanılan takım
on zamanlarda deepfreze oltası.
mera:mehmet reisin daire üst kat
herkese tavsiye ederim kışa balık saklamak lazım hatta şart oldu.geçen sene tarabya organizasyonuna 2 levrek ayırabilmiştim bu sene şimdiden dolapta 3-4 levrek kaldı bi denk gelsede gidip tutsam 2-3 gün her gün 5 er tane 1 er kg luk 15 balık nede güzel olurrrr
hadi buyrun ekmakler hazırsa başlayalım.
balıkları dünden kestim temizledim hazırladım bugünde kalan işlemleri yaptım.
-soğanlar kesildi yagda kavruldu
-sarmısak içine katılıp kavruldu
-mantar bolca kesilip içine eklendi
-kış için hazırlanmış hazır domates biber karışımı eklendi
-tuz karabiber eklendi
-hepsi iyice eriyene kadar tencerede hafif ateşte kaynatıldı
-içine 1 kutu krema katıldı
-balıklar tepsiye dizildi
-karışım üstüne döküldü
-200 derece fırında pişirildi
-üstüne folyo kapatmak unutuldu

-enson pişmeye yakın kaşar dizilip fırın ızgaraya alındı
-üstü kızarana kadar pişirildi
kullanılan takım

mera:mehmet reisin daire üst kat

herkese tavsiye ederim kışa balık saklamak lazım hatta şart oldu.geçen sene tarabya organizasyonuna 2 levrek ayırabilmiştim bu sene şimdiden dolapta 3-4 levrek kaldı bi denk gelsede gidip tutsam 2-3 gün her gün 5 er tane 1 er kg luk 15 balık nede güzel olurrrr

hadi buyrun ekmakler hazırsa başlayalım.