Bu sabah yine çinekopu yoklamak için boğazdaydım. inanılmaz yogunluktaki gırgırları görünce bir gariplik olduğunu anladım. ya gerçekten çok balık tutacaktım yada hiç tutamayacaktım. ikinci seçenek oldu ve akşama kadar hiç çinekop vuruşu alamadan eve döndüm. boş dönmek sorun değil. gırgırların yaptıklarına sinir olup dönmek sinir bozuyor. resmen aç kalmışlar ve katliam yapıyorlar. 2 top sahası kadar alanı çevirip en fazla 15-20 kasa ince istavrit alıyorlardı. ve çeken tekrar atıyor ve bu böyle devam ediyor. büyükdere koyunda ağ atacak yer kalmamıştı. biri atıp biri çekiyor. üstelik olta attığımız kıyılara ağ atıyorlardı. sahil güvenlik geldi. galiba yandaki oltacılar şikayet etti ama hiçbişey yapmadan gitti. en sonunda dibi süpürürken taşların yerini değiştirdiler. dibi takılmayan meram takılmaya başladı . binlerce ölen kıraça da cabası.içlerinden iriceler alınıp gerisi ölü olarak martılara dökülüyor. karadenizli bir balıkçıdan duymuştum tvde. gırgırcının cenazesini bile taşımam demişti. ....yorumsuz.
SAHİL GÜVENLİK HİÇ BİR ŞEY YAPMADI İSE YASALARA AYKIRI BİRŞEY YOK DEMEKTİR. BU DURUMDA. gırgırcıları değil bu konudaki yasaları sorgulamalıyız sanırım.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN
R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
bence sahil güvenligi sorgulamak lazım birolun dedigi yer iç su yani kıyıya cok yakın bir yer orda bende gırgır görmüştüm tam bir katliam vicdansızlar.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
istanbul boğazında yeniköy-paşabahçe arasında çizilen çizgiden yukarsında 18 metre derinlikten sonra gırgır avı serbest. sorun da yasalarda maalesef. boğazlarda balığın rahatça katliama uğramadan akması için komple gırgır avı yasaklanmalı. çünkü boğazda bazı yerlerde kıyıdan 20 metre ilersinde bile 18 metre derinlik elde ediliyor. yasal olarak katliam yapılıyor yani. resimde nekadar kıyıya ağ atıldığını görüyorsunuz. bu devasa gırgırların yeri açıkdeniz, karadeniz ve marmara olması gerekir.
balikoltasi yazdı:istanbul boğazında yeniköy-paşabahçe arasında çizilen çizgiden yukarsında 18 metre derinlikten sonra gırgır avı serbest. sorun da yasalarda maalesef. boğazlarda balığın rahatça katliama uğramadan akması için komple gırgır avı yasaklanmalı. çünkü boğazda bazı yerlerde kıyıdan 20 metre ilersinde bile 18 metre derinlik elde ediliyor. yasal olarak katliam yapılıyor yani. resimde nekadar kıyıya ağ atıldığını görüyorsunuz. bu devasa gırgırların yeri açıkdeniz, karadeniz ve marmara olması gerekir.
birol kabataş karaköy sahili sabahları güzel balık yapıyor ,,
palamut ,lüfer sarıkanat cinekop karışık ,
4 gün dür sabah 6 tı dan 8,30kadar 10 la 20 parca arası balık alıyorum
5 cm 7 cm rapala yazurı pins minnov mavi renk,
bizim bu taraflar sabah erken rapala yapıyor,,,
köprüden de sabah palamut yapmış,
ottoman fishing team yazdı:birol kabataş karaköy sahili sabahları güzel balık yapıyor ,,
palamut ,lüfer sarıkanat cinekop karışık ,
4 gün dür sabah 6 tı dan 8,30kadar 10 la 20 parca arası balık alıyorum
5 cm 7 cm rapala yazurı pins minnov mavi renk,
bizim bu taraflar sabah erken rapala yapıyor,,,
köprüden de sabah palamut yapmış,
Taykan o iki rapalada elimde var gitmek isterim ama bugün canım fena halde sıkıldı bu olaylara. bugün de yaptımı kabataş-karaköy arası? çünkü yukarlarda hiç olmayıpta kabataşta yapması ilginç.
birol bugün ilk atışım da bi sarı kanat aldım,
daha sonra 7 di parca çinekop 8,15 te topladım işe geldim
zamanım kısıtlı ,olodugu icin fazla takılamıyorum.
arkadaşlar alıyo ,,
bu sabah kabataş caminin önün den tanıdık 7 parca lüfer almış
kabataş ta sabah erken rapala ögleden sonra yemli yapıyor
bu bir haftadır böyle,
karaköy akşm üzeri cinekop caparisi yaptı,fazla ,deyil,,
birol geçtigimiz pazar sabahı tuzla dersane önün de güzel lüfer varmış ve tekneler doluşmuş,,,,
bu nu gören gırgır balıgın oldugunu annamış ve ag atmak icin kayıkların yanına gelmiş
tabi yer yok kayıgı bi tanesine carp mış ,,,
böyle bir zihiniyet böyle bir mantık ,,
böyle bir sahil güvenlik,,,
neyse sabah yine 5 te cıkıcam şurda 15 gün daha balık alıcaz ,,,
birol bizim o tarafa gelir sen ugra