Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sazlık kamışından, dikiş makaralı, telli el yapımı kamış olta
sevgili balıkçı dostlarım ve arkadaşlarım bu pazar ağlasun deresinde avlanırken ağlasunun yerlisi ahmet ve kardeşi ile karşılaştık tanıştık onlar da kamışlarını almış balığa çıkmışlar hemen ellerindeki kamışlar dikkatimi çekti,ahmet ve kardeşi kendi el yapımları olan kamışları ile avlanıyorlardı ve sizlerle paylaşmak için hemen resimlerini çektim. ahmet 15 senedir ağlasun deresinde avlandığını ve evde hazır kamışı olduğunu ve onunla avlanamadığını, kendi yaptığı kamış oltalarını tercih ettiğini söyledi. işte el yapımı dikiş makarası, tel ve sazlık kamışından oluşan kamış oltası ve onları yapan ahmet ile kardeşi.
(pazar günkü avımızın raporunu şu anda yayımlayamıyorum çünkü çektiğimiz videonun 10 tanesi yanlışlıkla silindi Aptalkafam ve hemen bilgisayarcı dükkan komşum kenan'a koştum, bir kurtarma programı ile geri getirebiliriz dedi yarın geri getirmeye çalışacağız videoları, benim için dua edin de geri getirebilirsek videoları sizlere kar yağarken nasıl avlandığımızı seyrettirebileyim teşekkürler)

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
paylaşım için teşekkürler alper abi değişik bir olta olmuş alıştığı içinde normal kamıştan daha iyi geliyor Seerf videolar içinde geçmiş olsun diyeyim umarım geri gelirde o güzel görüntüleri göürürüz
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
fish or die yazdı:paylaşım için teşekkürler alper abi değişik bir olta olmuş alıştığı içinde normal kamıştan daha iyi geliyor Seerf videolar içinde geçmiş olsun diyeyim umarım geri gelirde o güzel görüntüleri göürürüz
ben teşekkür ederim kardeşim, inşallah yav valla nasıl oldu bilmiyorum bi anda delet e değiverdi elim Aptalkafam
Bul
bu kamışlardan biz küçükken yapardık ama makara baglamazdık sadece dereye uzatabilmek için uzun bir kamış görevi görürdü,bu arkadaşlar baya ilerletmişler olayı Gulumse
alper videolar gelir inşallah gelmesede canın saolsun tekrar çekersin Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu kamışlardan biz küçükken yapardık ama makara baglamazdık sadece dereye uzatabilmek için uzun bir kamış görevi görürdü,bu arkadaşlar baya ilerletmişler olayı Gulumse
alper videolar gelir inşallah gelmesede canın saolsun tekrar çekersin Seerf
evet kullanımı gerçekten kolay ve güzel, inşallah nihat hocam inşallah
Bul
Bu kamışları zamanında çok kullanmışdım,makarayı iyi düşünmüşlerAlkisinşallah cektiğin videolar delete olmamışdırSeerf
Bornova - izmir
Bul
Alper,o kamislardan benimde kullandigim var kucukken fakat bende Nihat,in dedigi gibi makara sistemsiz kullandim.Videolara gelince kurtarabilirseniz iyi olur,yok eger kurtulmazlarsa canin sagolsun abi...daha ne balikciliklar paylasacagiz buradanGulumse
Bul
Bu kamışlardan memleketde av bayisinde satılırdı.Epeyde alan olurdu.Gölde şamandıralı takımla sazan avı yapılırdı.Bende avladım lise çağlarında kamışla sazan çekmesi ayrı bir zevk verirdi.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
orhanekmekci yazdı:Bu kamışları zamanında çok kullanmışdım,makarayı iyi düşünmüşlerAlkisinşallah cektiğin videolar delete olmamışdırSeerf
makara baya ergonomik rahat bir sarılışı var. abi videolar delet oldu daSnifsinf inşallah kalıntıdan iz süren kurtarma programı işe yarar
Bul
Albatros-gr yazdı:Alper,o kamislardan benimde kullandigim var kucukken fakat bende Nihat,in dedigi gibi makara sistemsiz kullandim.Videolara gelince kurtarabilirseniz iyi olur,yok eger kurtulmazlarsa canin sagolsun abi...daha ne balikciliklar paylasacagiz buradanGulumse
makarayı elinin tersi ile boşaltıyor ve sarıyordu çok hoşuma gitti abi.videoları da inşallah kurtarabiliriz abi teşekkürler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  el yapımı lrf kamışı. poyraz14 11 5,592 27-05-2014, 16:14
Son Yorum: poyraz14
  sallama olta için kazık çalışması :) Ansaidzayyy 3 3,908 09-03-2013, 11:37
Son Yorum: YaKaMoZ
  Makarali olta üzeri sabit alarm Ansaidzayyy 9 2,848 02-03-2013, 11:59
Son Yorum: YaKaMoZ
  El Yapımı Jig u_boy 34 10,154 13-08-2012, 08:22
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kamış dayama üç ayağını digital fotoğraf makinesi ayaklığına çevirdim(resimli) alperburdur 55 11,973 05-03-2009, 01:27
Son Yorum: alperburdur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi