Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Sarıkanatları-42
Merhaba arkadaşlar,
Bir haftadır aralıksız kuvvetli esen poyrazdan dolayı balığa çıkamamıştım. Havanın yatmasıyla artık bukadar yeter diyip 5 gündür balığa çıkmaya hazır bekleyen sırt çantamı,rapalalarımı ve kamışımı alıp gece 00.00 da boğazda oldum.
Busefer tektim, boğazda herzamanki güzelliğiyle karşımda duruyordu. Balığın azalmasından dolayı etrafta pek balıkçı kalabalığıda yoktu. 3-4 kişiydik koca sahilde.
Yinede kısmet diyip rapalamı boğazın karanlık sularına gönderdim ve hemen makineyi kapatıp sarmaya başladım. 3-5 atış sonra beklediğim ağırlık oldu ve çinekopun o güzel kafa atışlarını hissettim. İlk gelen balıklar geçen günlere göre biraz ufakçaydı.
4-5 balık aldıktan sonra yer değiştirdim ve geçen günler güzel balık aldığım mekana gittim.
İlk atışımda güzel bir sarıkanat atladı rapalama..
Daha sonrakiler boş geçti..
Tekrar yer değiştirdim ve 2 av önceki yerime geçtim.
Yine ilk atış ve yine balık rapalamda..Smile
Sonraki atış tekrar...
Gece 4 te 8 parça balığım olmuştu. Daha sonra arkadaşımda geldi ve beraber at-çeke başladık.
Ezanın okunmasıyla ortalık iyice kalabalık olmaya başladı. Millet maalesef sadece kalabalıkta balık var sanıp iç içe girmeyi çok seviyor. Bizde hemen o kalabalıktan kaçıp balığın yine güzel yaptığı başka yere geçiyoruz. Yoksa dolaşan rapalaları açmaktan balık tutamayacağız zaten sınırlı olan zamanda.
2 sarıkanat daha aldıktan sonra kalabalıktan çıkıp, daha geniş ve rahat bir yere geçtik.
Birkaç atış sonra yine geçen günkü gibi çok güzel kafa atışları ve ağırlık eşliğinde gelen, 200 gr. lık sarıkanatlıktan lüferliğe yeni adım atmış balığımı kovama yolladım. Üstüste çok güzel iri balıklar aldıktan sonra balık yine kesti ve bizde toplanıp dönüşe geçtik. Kovamda 14 parça balık vardı..
Gece boğaz yine yeteri kadar balığımızı vermişti. Bu gece avları ayrı bir keyif arkadaşlar. Müthiş bir sessizlikte, sadece suya düşen rapalanızın ve sudan çıkan balığınızın çırpınışlarının sesini duyarak avlanmak çok zevkli. Tabii arada açıktan geçen müzikli eğlence gemilerinde çalan müziğin sesi var.. O da ayrı bir keyif..

Takımlar:
Cormoran 3 mt. - 10-45 gr. atarlı 2 parça at-çek kamışı
Shimano PA Spin Power surf makine
Stren Microfuse 0.13 mm. örgü misina
20 gr. kurşun
Trabucco 0.25 mm. rapala bedeni
Yo-zuri 9 cm. Crystal Minnow Holog. Red Head rapala

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Birol yine güzel birboğaz avına imza atmışsın tebrikler bereketli avlarının devamını dilerim rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
bırol arkadas ellerıne sağlık cınolar guzel avlarının devamı ıle rastgeleAlkis
Bul
birol abim gene yığmış balıkları inşallah bir gün hep birlikte bir balığa çıkarız yaşım birazdaha büyüsünde Siyirdim
bir org yapalım ah ah balıklar gözümde tütüyo
tadını unuttum yawwwwwwSeerfSnifsinfBobo
Bul
eşref sürek yazdı:Birol yine güzel birboğaz avına imza atmışsın tebrikler bereketli avlarının devamını dilerim rastgele
Teşekkürler Eşref Bey. Bende size keyifli ve bereketli avlar dilerim.Rastgele.
harun77 yazdı:bırol arkadas ellerıne sağlık cınolar guzel avlarının devamı ıle rastgeleAlkis
Teşekkürler Harun Bey.
Sizede rastgele..
balıkcı uğur yazdı:birol abim gene yığmış balıkları inşallah bir gün hep birlikte bir balığa çıkarız yaşım birazdaha büyüsünde Siyirdim
bir org yapalım ah ah balıklar gözümde tütüyo
tadını unuttum yawwwwwwSeerfSnifsinfBobo
Teşekkürler Uğur. İnşallah diyelim. Kısmet. Sizin oralardada mevsimi gelmiştir herhalde artık. Denemelerine başla..
Bul
AlkisSeerf
Poyraz uzun sürdü gerçekten de..Aradaki boşluğu kapatman lazım Birol,yoksa 45-46 ncı rapor olurdu bu..[Resim: icon7.gif]
Bul
bereketli ve afiyet olsun birol yine şovunu yapmışsın tebrikler AlkisAlkis gece gündüz farketmiyor artık sana seride 50 ye yaklaştı iyice içimden geçen olacak gibi bu sezon 50 yi bulacaksın Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
tebrıkler iyi av olmuş
RASGELE
Bul
senin av raporlarını okumak resimlerine bakmakta bambaşka bir zevk birol,rastgele.Alkis
Bul
Lakerda yazdı:AlkisSeerf
Poyraz uzun sürdü gerçekten de..Aradaki boşluğu kapatman lazım Birol,yoksa 45-46 ncı rapor olurdu bu..[Resim: icon7.gif]
Teşekkürler Mehmet Bey. Artık sona yaklaşıyoruz. Balıkta seyreldi..Birkaç av daha yaparım belki ama eski hız olacağını sanmıyorum.
Rastgele.
fish or die yazdı:bereketli ve afiyet olsun birol yine şovunu yapmışsın tebrikler AlkisAlkis gece gündüz farketmiyor artık sana seride 50 ye yaklaştı iyice içimden geçen olacak gibi bu sezon 50 yi bulacaksın Seerf

Teşekkürler Murat. Benim hedefim 41 idi. 50 yi bulacağımı sanmıyorum. çünkü sona yaklaştık ve bende doyuma ulaştım Siyirdim
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,746 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,463 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,637 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,102 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  24/25 ekim Bayram LÜFER ve SARIKANATLARI MaVrUşGiL 23 4,433 01-11-2012, 15:27
Son Yorum: monawar
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,854 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,121 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 6,990 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,336 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,081 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi