Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bastan-sona parekete+sirti
Cumartesi 19:30:parekete yemleniyor
Cumartesi 21:00:parekete merada atiliyor
Pazar 06:00:pareketenin toplanmasi
Bu sabah saat 06:00da pareketemin basindaydim.Fazla keyifli bir toplama yaptim diyemem,aksam ben attiktan sonra gec saatlerde birileri pareketenin 50 kancasini elden gecirmis(yani baliklari calmis)Rolleyes.Bazi yerlerini kesmis,kisacasi toplama islemi bu sabah beni biraz ugrastirdi.Snifsinf
Pareketeyi topladiktan sonra,kahvemi yaptimKahve...sirtileri suya saldim.Tam o sirada Serkan benim yanima geldi.Aksam sabaha kadar mirmirdaymis(yemli oltada),46 tane mirmir almis.Onunla biraz muhabbet yaptik.Sonra sirtiye devam.2 istavrit tutulduktan sonra,Adnan yanima geldi,o da sirtiye cikmis...onunla da biraz muhabbet yaptik.Biraz sonra Ahmet (mariner 8) ile karsilastik...sirti yapiyordu...Ahmet benim sirti yaptigim meraya gelmisti..Onunla da biraz muhabbet....devaminda oradan ayrilip,diger meraya gittim.Son merada 2 sinagrit palazi daha aldim...Artik piller bitmistiSiyirdim,saat 11:0 olmus limanin yolunu tutmustum.

Pazar sabahlari denizin ortasinda bir arkadasla karsilastigimizda,tekneleri birbirine baglayip kahve+muhabbet super oluyorSeerf

PAREKETEDE YEM:Mamun ve cucun
PAREKETEDE BALIKLAR:1 Eskine,5 sargos,5 melanur,istavritler,ispariler
SIRTIDE BALIKLAR:2 Sinagrit palazi,2 istavrit,1 uskumru,1 melanur

FOTO1Tongueareketenin yemlenmesi
FOTO2Tongueareketenin atilmasi
FOTO3Tongueareketeye takilanlar
FOTO4:Baliklar,ve toplanmis halde parekete
FOTO5:Eskine(pandeli)
FOTO6:Serkan ve 46 mirmir
FOTO7:Adnan sirtide
FOTO8:Ahmet(mariner8)sirtide
FOTO9:Baliklarin buz ile korunmasi
FOTO10:pareketenin temizlenmesi

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Faruk abi, bereketli olsun elden geçmesine rağmen sana kalan balıklar baya iyiymiş AlkisSeerfAlkis.

Paraketeni yoklayanlarada bir çift sözüm var Dovs.............
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Faruk abi yinede güzel sayılır, yalnız senin attığın pareketenin bir başkası tarafından yoklanması hoş değil tabiki, emek hırsızı sonuçta, bereketli olsun daha iri ve bollarına inşallah..AlkisAlkis
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Faruk abi emegine sağlık.AlkisAnladığım kadarıyla parekete bayaa yorucu ve emek isteyen bir iş.Bizde yasak olduğundan pek bilmiyoruz.Mesafe olarak da bayaa bi uzun mu?
Hırsızlık kötü olmuş.Keyfini kaçırmış.Ama her yerde oluyor maalesef.Gene de çok güzel balıklar almışsın.TebriklerAlkisAfiyet olsun, rastgeleSeerf

Not: Ekip tek tek çıkıyor sizde.Toplu taşımayı kullanın abiSiyirdimHEm ekonomik hem ekolojikBobo
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Faruk abi, bereketli olsun elden geçmesine rağmen sana kalan balıklar baya iyiymiş AlkisSeerfAlkis.

Paraketeni yoklayanlarada bir çift sözüm var Dovs.............
tesekkurler Serkan...benimde o veya onlara sozum var...aynen dedigin gibi
Uzun_ahmet yazdı:Faruk abi yinede güzel sayılır, yalnız senin attığın pareketenin bir başkası tarafından yoklanması hoş değil tabiki, emek hırsızı sonuçta, bereketli olsun daha iri ve bollarına inşallah..AlkisAlkis
sagol Ahmet sizlerede bundan daha iyi avlar dilegi ile
o yazdigin cok dogru,emek hirsizi...cok isi var pareketenin,topladi eve geldi..simdi daha bitmedi,tek-tek elden gececek her kanca..yani temizlenmesi,birdahakine hazir olmasi
Bul
abi tebrikler güzel av olmuş Alkis
hırsızlığa maruz kalmam üzücü tabi.Snifsinfumarım çaldığı balıkların kılçığı batar acı cekerHappy
Bul
Faruk Abi gerçekten de çok güzel balıklar almışsınız Alkis Paraketenizin bozulması avı da takımı da etkilemiş .Geçmiş olsun.Diğer avlar ve muhabbetin hoş olmuş Gulumse Afiyet olsun Abi Seerf
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
kasap100 yazdı:Faruk abi emegine sağlık.AlkisAnladığım kadarıyla parekete bayaa yorucu ve emek isteyen bir iş.Bizde yasak olduğundan pek bilmiyoruz.Mesafe olarak da bayaa bi uzun mu?
Hırsızlık kötü olmuş.Keyfini kaçırmış.Ama her yerde oluyor maalesef.Gene de çok güzel balıklar almışsın.TebriklerAlkisAfiyet olsun, rastgeleSeerf

Not: Ekip tek tek çıkıyor sizde.Toplu taşımayı kullanın abiSiyirdimHEm ekonomik hem ekolojikBobo
evet Bahadir paragat(biz oyle diyoruz),cok emek istiyor,ayni zamanda maddi olarak ta diger balikciliklardan biraz daha agir basiyor...yemleri,atilip-,toplanmasi(yani iki kere denize,ve tekne ile meraya gitmak gerekiyor)her kanca tek-tek yemleniyor,tek-tek atilip-toplaniyor+ eve geldiginde ..toplanan paragatin uzerine cakil konup..baska bir legene igneler tek-tek elden gecip temizlenip-diziliyor..birdahki yemelemeye hazir olmasi icin

hakikaten bu hafta...her kayikta bir kisi dogru ya
Bul
tatar35 yazdı:abi tebrikler güzel av olmuş Alkis
hırsızlığa maruz kalmam üzücü tabi.Snifsinfumarım çaldığı balıkların kılçığı batar acı cekerHappy
tesekkurler Erdal...kilcik olayini hic dusunmemistim...yerindeSiyirdimbir tespit
thunderbolt yazdı:Faruk Abi gerçekten de çok güzel balıklar almışsınız Alkis Paraketenizin bozulması avı da takımı da etkilemiş .Geçmiş olsun.Diğer avlar ve muhabbetin hoş olmuş Gulumse Afiyet olsun Abi Seerf
sagol Nedim tesekkurler...ne yapalim oluyor boyle seyler...baska aksaklik olmasin...sizlerede iyi avlar
Bul
Albatros-gr yazdı:toplanan paragatin uzerine cakil konup.

Neden paragatın üzerine çakıl konuyor?
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  maydanozda sırtı-5- yycolak 83 15,838 25-02-2013, 12:26
Son Yorum: MeRcAnCevat
  Sert Lodoslardan sonra sırtı avında gelen palamutlar. 13 Aralık 2012 Torik Orhanbaba 40 5,696 20-12-2012, 11:39
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  22.10.2012 Tahsin-Bahadır,sırtı tahsinmersin 23 3,322 28-10-2012, 11:11
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Maydanoz'da Sırtı ile Turna ALTAYLI 37 5,986 16-05-2012, 08:45
Son Yorum: yycolak
  Maydanozda sırtı -2- yycolak 103 11,823 22-12-2011, 18:39
  Maydanozda sırtı... yycolak 145 14,392 28-09-2011, 23:42
  Az sirti,az yemli Albatros-gr 33 5,714 26-04-2011, 21:10
Son Yorum: Albatros-gr
  Bugünü sırtı avı orhanekmekci 55 11,652 19-04-2011, 07:55