Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrek için Şeytan Oltası Türevi
Arkadaşlar merhaba,
Bugün sizlerle levrek avında kullandığım şeytan oltasının türevi olan bir oltadan bahsetmek istiyorum. (Bu takımı gece avına beni alıştıran Tahsin[tahsinmersin] abimden öğrendim.Onun iğne ve kurşun tercihleri biraz farklı)
Öncelikle şeytan oltasını tanımlamak gerekir sanırım. Sevgili Yakup Erdem hocamdan öğrendiğim şeytan oltası;
Sadece 0.15 -0.20 mm kalınlığında bir misina ve ucunda bağlanmış, avlayacağınız balığın büyüklüğüne göre 8-12 no arası en keskininden siyah sinek kanca…İşte şeytan oltası budur. O kadar basittir ki, balık avlama yeteneğini de görünce bu olsa olsa şeytan işidir diye düşünülerek adına Şeytan Oltası denmiştir.”
Ben levrek için sistemi aşağıdaki gibi kurdum. Ana misinaya bir adet fırdöndü.Fırdöndünün diğer kısmına aynı misinadan yaklaşık 30cm, ucuna da WMC 9412NI karbon çelik No 3 iğne.
Fırdöndüden sonra ikinci ilave de kıstırma kurşun.Şeytan oltasının esasında fırdöndü ve ağırlık yoktur. Fakat az miktarda rüzgar ve akıntıyı yenmek için 3-5 grama kadar kıstırma kurşun kullanılabilir.
Yem olarak taze hamsi ve sardalya kullanıyorum.
Selamlarımla, rastgele…

Klasik Şeytan Oltası;
[Resim: eytanoltas307x240.jpg]

Benim kullandığım şeytan oltası türevi;
[Resim: cimg5248600x400.jpg]

[Resim: kstrmalolta453x458.jpg]
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
güzelmiş ben bizim memlekette aynı sistemle bıyıklı yakalıyodum yem olarakta solcan takıyodum sonra akıntıya atıp bekliyodum iyi de iş yapıyodu. saygılar.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Bahadir bunu ilk defa goruyorum...hakikaten cok kurnazcaAlkisvallahi bravo..
sadece bir sey aklima takildi..kiyidan atarken (kursun cok ufak),,sadece yemin agirligi ile ne kadar uzaga gidebiliyor..gerci levrek kiyiya yakin avlanir..orasi da var..
Bul
Tropheus yazdı:güzelmiş ben bizim memlekette aynı sistemle bıyıklı yakalıyodum yem olarakta solcan takıyodum sonra akıntıya atıp bekliyodum iyi de iş yapıyodu. saygılar.
Sedat biyikli ne oluyor?
Bul
bahadır bizde bu takımdan kullanıyoruz fakat biz kıstırma kurşun kullanmıyoruz sadece iğne canlı veya cansız yem kullanıyoruz rast gele...
Bul
bucalıfikret yazdı:bahadır bizde bu takımdan kullanıyoruz fakat biz kıstırma kurşun kullanmıyoruz sadece iğne canlı veya cansız yem kullanıyoruz rast gele...
Fikret ne kadar uzaga atiyorsunuz?
Bul
Albatros-gr yazdı:Bahadir bunu ilk defa goruyorum...hakikaten cok kurnazcaAlkisvallahi bravo..
sadece bir sey aklima takildi..kiyidan atarken (kursun cok ufak),,sadece yemin agirligi ile ne kadar uzaga gidebiliyor..gerci levrek kiyiya yakin avlanir..orasi da var..

Yaklaşık 10-12m civarında gidiyor Faruk abi.O da yeterli oluyor.Dediğin gibi zaten barınak içinde derinlik 3-5m civarında ve levrek de kıyıya yakın avlanıyor.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
bucalıfikret yazdı:bahadır bizde bu takımdan kullanıyoruz fakat biz kıstırma kurşun kullanmıyoruz sadece iğne canlı veya cansız yem kullanıyoruz rast gele...

Evet Fikret abi dediğin gibi bu takım canlı yemlede kullanmaya uygunGulumse

Bul
kasap100 yazdı:Yaklaşık 10-12m civarında gidiyor Faruk abi.O da yeterli oluyor.Dediğin gibi zaten barınak içinde derinlik 3-5m civarında ve levrek de kıyıya yakın avlanıyor.

kasap100 yazdı:Evet Fikret abi dediğin gibi bu takım canlı yemlede kullanmaya uygunGulumse
anladim Bahadir sagol...
canli yem ile ise cok daha iyi netice verir diye dusunuyorumSeerf
Bul
Albatros-gr yazdı:anladim Bahadir sagol...
canli yem ile ise cok daha iyi netice verir diye dusunuyorumSeerf

Gece küçük balık yakalasaydım deneyecektim Faruk abi. Ama iğne ve yem büyük olduğundan haramileri alma fırsatım olmadı. İlk fırsatta aklımdaWink

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Son alikoyulan levrek Bahadır Sarıca 19 3,221 25-12-2014, 17:09
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek Süpürgesi (Barchino) Bahadır Sarıca 66 19,724 10-02-2014, 20:50
Son Yorum: ersin1sarac
  Levrek Şemsiyesi (Alabama/Umbrella rig) Bahadır Sarıca 21 7,275 20-12-2013, 16:32
Son Yorum: Sensei1903
  Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek Bahadır Sarıca 46 8,004 01-03-2013, 01:11
Son Yorum: yolcu79
  Öğreti - levrek Bahadır Sarıca 36 4,898 27-02-2013, 00:37
  Levrek Şemsiyesi ile ilk levrek avı Bahadır Sarıca 29 5,651 08-02-2013, 14:18
Son Yorum: Cihan Deniz
  LEVREK AVINDA RENK ETKİSİ ve SAHTE BALIK RENGİ SEÇİM KOŞULLARI Bahadır Sarıca 32 30,079 06-01-2013, 04:00
Son Yorum: Umit KsK
  Levrek Hikayeleri Bahadır Sarıca 37 6,232 05-01-2012, 13:31
Son Yorum: Lakerda
  At-Çek Levrek avı / Paşa çağırdı Bahadır Sarıca 59 11,870 17-12-2011, 09:49
Son Yorum: Ege
  Silikonlu Levrek Çaparisi Bahadır Sarıca 44 7,819 23-09-2011, 15:36

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi