Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kanuni ve Sinan İstanbul’u susuzluktan nasıl kurtarmıştı?
güzel paylaşımın için teşekkürler
Bul
Harun yazdı:ohhh o günlerde yaşar gibi oldum ama bir şeyi unutmuşlar insanoğlunun yaradılışında nankörlük olduğunu insanların istanbula göç etmeleri doğru bir tespitmiş göç ettiler akın akın yıllarca ve hala akın edilmekte heryeri talan edilmekte eğer kanuni bu günlerin olacağını görseydi herhalde fikrinden vaz geçerdi onun dolaştığı o yem yeşil alanlarda şindi binalar yükselmekte lağamlar akmakta su çeşmeleri yok olmuş vaziyette İnsanaoğluna iyilik yaramadığını tarih bir kere daha huzurlarınızda gösteriyor heeeey hey ne diyeyim yazıkki dünyaya ki ne yazık

hemşerim kardeşim önce sana bu güzel paylaşım için teşekkür ederim.

harun bey, belki haklısınız ama;
insanoğlu nankörlük yapar nasıl olsa diye, zaten parmakla sayılacak kadar az olan iyiler iyiliklerini yapmasamıydı. zamanında osmanlar, orhanlar, fatihler, kanuniler yaptıklarını yapmasalardı şimdi nasıl bir yerde olurduk, hatta olurmuyduk. o kadar geçmişe gitmeye gerek bile yok, kurtuluş savaşında şehit olanlar şimdiki durumu görselerdi (veya insanoğlunun nankörlük edeceğini düşünüp), şehitlik mertebesi gibi bir mertebe varken bile evini ocağını, çoluğunu çocuğunu bırakıp şehit olmaya koşmasalardı şimdi nasıl ve ne durumda olunurdu?
bazan, bende düşünürüm şimdiki durumları görseler, şehitlerimiz ne düşünür, "boşa şehit olmuşuz" derler mi? ben kendi şahsıma, memleketin bu durumlara düşeceğini bilsem şimdiki aklımla o zamanlarda şehit olmaya koşmazdım herhalde. ama hala daha acaba diye bir soru, yani "acaba millet olarak adam olma ihtimalimiz olabilir miydi?" diye düşününce o ihtimal her zaman vardır diye, sanırım yine de giderdim. inşallah adam gibi adam olma, millet olma, miletimizle birlik olma "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" diyebilme onuruna bir an önce erişiriz de şehitlerimizin yürekleri sızlamaz.
memlekette her dönen dalavere, yenen yetim hakkı, sanatçı geçinenler, hak etmeden yükselenler vs.vs. gördükçe, şehitlerimizin yüreklerinin sızladığını ve acaba bunları görselerdi, yine şehit olmaya koşarlarmıydı diye düşünmeden edemiyorum. inşallah o mübarek insanların kanları canları pahasına koruduğu memleketi layık olduğu yerlere getirebilir, onların yürek sızısına son verir, adam gibi adam olmayı, İNSAN olmayı becerebilir, atalarımıza layık olabiliriz.
Bul
kıssadan hisse; kötüler, nankörler her zaman olacaktır diye iyiler iyiliklerini yapmaktan lütfen vazgeçmesinler, çünkü büyük olan allahım herkesin hak ettiğinin farkında ve herkese layığını verecektir.
Bul
ben teşekkür ediyorum hepinize.
geçmişten günümüze, kendisini halka adamış, hak için mücadele etmiş bütün devlet büyüklerimizin aziz ruhları şad olsun.. hiç şüphesiz Kanuni ve Sinan gibi insanlar hâlâ mevcut aramızda...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  9*10 Nisan da İstanbul dayım (Nasipse) HK-18 25 2,886 22-04-2015, 23:42
Son Yorum: bucalıfikret
  alet nasıl ama lazım bitane yalova tatar 3 1,332 06-10-2013, 21:58
Son Yorum: yalova tatar
  yıne Istanbul'da ALTAYLI 39 4,739 08-07-2012, 11:52
Son Yorum: ALTAYLI
  Yarın İSTANBUL'dayım ALTAYLI 89 7,631 15-03-2012, 13:58
Son Yorum: site yönetim
  İstanbul kıyılarında kepçe ile balık avı! maxtar 11 2,532 31-01-2012, 09:19
Son Yorum: maxtar
  Bu hafta sonu...İstanbul.. Anadolu yakası... maxtar 9 2,155 09-09-2011, 22:53
Son Yorum: maxtar
  istanbul yeni kapının oluşumunu duymuşmuydunuz tepeli35 17 3,275 16-10-2009, 11:41
Son Yorum: tepeli35
  Türkiye Amerika olsaydı nasıl olurdu fish or die 15 2,749 05-09-2009, 10:15
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Nasıl olmuş? ufuktan26 29 3,720 09-04-2009, 18:49
Son Yorum: ufuktan26
  Haftasonu İstanbul'da idim Uzun_ahmet 57 7,159 11-03-2009, 13:45
Son Yorum: cesuryürek77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi