Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrek
özgür genelde ben izmaritlen levrek tutuyorum en kolay bulunan yem izmarit oldugu için ama küçük ispariyede çok güzel geliyor levrek.
şöyle yazıyım o zaman çok küçük olmak üzere ispari,izmarit,gümüş,kaya balığı,istavrit ben bunların hepsiyle balık tuttum bunlardan başka ilerya,gelincik,yengeç,karedes,uskumru bunlarada geliyormuş ama hiç denemek kısmet olmadı.
uzun olta olarak daha önce bikaç yerde bahsetmiştim hatta resimde çizmiştim ama 2 numara mustad kancaya 30 numara misina baglayıp 12 ila 14 kulaç salıp 3 lü fırdöndüye akıntıya göre dipten sürte sürte gelecek şekilde kurşun baglıyıp sonrada çok uzun salıyorum tekneden ne kadar uzak olursa o kadar iyi.
tabi bu anlattıklarım tekne için geçerli kıyıdan levrek hiç avlamadım ama asansör sistemi ile harun tutmuştu bu yaz.
bazen duruma göre kancaları degiştiriyorum mesela yaz başı mayıs haziran aylarında büyük levrekler oluyor birde yaz sonu bu zamanlardada büyük levrekler oluyor büyük levrek oldumu küçük kancayı takmak zordur levrek önce yemi yutar misinayı hissettigi anda kusar onun için levrek ilk vurdugunda 4-5 saniye kadar bekleyip tasmalamak için saglam bi asılırım ki kusacaksada agzına takılsın diye bu nedenle büyük levrek zamanı büyük kanca takarım resimleri bi müsait zamanda gönderirim.
bana müsade iyi geceler
Bul
Nihat abinin levrek konusunda engin bilgileri var.Bu bilgileri bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.İnşaallah bir gün levrek te tutturursun bize nihat abi.
Bul
gagalıkgibi bir iğne daha takmıyormusun yemin ağzına?önüne stoperde konulabilir.birde kurşun 3 lü fıdöndüden ne kadar uzaklıkta?yem olarak küçük dediğin balığın uzunlukları 10 cm civarımı?
Bul
uet5102 yazdı:gagalıkgibi bir iğne daha takmıyormusun yemin ağzına?önüne stoperde konulabilir.birde kurşun 3 lü fıdöndüden ne kadar uzaklıkta?yem olarak küçük dediğin balığın uzunlukları 10 cm civarımı?

yok levrekte kanca giderek avlanılacaksa agızdan takılır aşagıdan yukarıya geçirir bırakılır kimisi yukarıdan aşagıyada geçirir.
durarak avda sırt yüzgeçinden takılır.
kurşun üçlü fırdöndüden aşagıya dogru 40 cm kadar sarkıtma olacak.
ayrıca 3lü fırdöndüden kancaya giden tarafa ve bedene giden tarafa 1 er kulaç uzaklıklara birer fırdöndü daha takılır dönme yapmasın diye ben iyi bir resimli çalışma yapmam lazım en kısa zamanda yapıcam.
yem mümkün olan en küçük yem olmalı
Bul
teşekkürler dostumcum
Bul
bunlarda benden

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
biz yanıç diyoruz adı cam karidesi, levrek için deneyin.tabi ki yanlız levrek için degil her balık için deneyin denizde

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Levrek çok cins bir balıktır, ne zaman ne yiyeceği belli olmaz. onun için denemelerden kaçınmayın sabah ve akşam üzere tüy çekin,daha sonra rapala,plastik ve silikon balık çekin.canlı balık sülünez kullanın akşamları yapay yemlere ağırlık verin,veya canlı balık salın.akarsularda olan boru kurduna benzer bir tırtıl var onu kullanın tabiki boro kurdu da iyi bir yem. büyük levrekleri tutmak için gece av yapın canlı salma veya yapay yemle.canlı yemde dikkat etmeniz gereken tek kural balık çok canlı olmalı her beş,on dakikada değiştirmek lazım
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  levrek avı Tropheus 48 15,656 16-01-2014, 13:02
Son Yorum: SpinAvcısı
  LEVREK hakkında bildiklerim İSTEK ÜZERİNE :) LeVrEkCi 73 21,188 23-01-2013, 14:20
Son Yorum: bucalı
  levrekci (92 cm boy levrek resimleri) Lapsetur 304 68,723 20-01-2012, 10:15
Son Yorum: LeVrEkCi
  levrek avcılıgı yemleri olta takımları LeVrEkCi 35 23,146 16-11-2010, 21:35
Son Yorum: tedirgin SaZaN
  levrek için yem hunter 27 9,895 29-10-2010, 12:45
Son Yorum: seabasshunter
  at çekle karataşta levrek karataş ünal 22 10,984 14-02-2009, 01:02
Son Yorum: murki

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi