Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
bestvz yazdı:Gercekten cok guzel bır av olmus tebrık ederım .
Yalnız kafama takılan bazı seyler var .kesınlıkle yargılamak veya suclamak adına degıl.
Parekete amator balıkcılıkta serbest olup olmadıgı ıle ılgılı .
sırkurlerde bununla ılgılı net bır yazı yok.
sırkurlerde en fazla 3 kılo balık tutulabılecegı ve en fazla 4 olta ıle avlanabılecegı belırtılıyor .
Bu konuda bılgılerınızı benımle paylasmanızı rıcaederım
Saygılarımla ,
Sirkülerin adı ''tebliğ'' olarak değişti Fuat bey,Türkiye'de amatör balıkçılar için aşağıda görüldüğü şekilde net bir yasaklama var.Yunanistan'da ise Faruk beyden aldığımız bilgilere göre bir takım iğne sınırlamaları haricinde serbest..
Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2008/49)
Denizlerde amatör avcılık
MADDE 17 –
(2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.
Ayrıca tebliği tam olarak incelendiğinizde denizlerde ve iç sularda hangi tür balığın en fazla kaç kg, minimum kaç cm boyutunda avlanılabileceği çizelgeler halinde açıkça belirtildiğini görebilirsiniz..
Rastgele..
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
Faruk abi bereketli olsun ...Her avında palazları görüyorum hiç onların dedeleri denk gelmiyor mu abicim ya?? o palazları tuttuğunuz bölgelerde dip sırtısı deniyormusunuz peki?
aşşağı yukarı 10 yıl önce ıldıra giderdim yaşlı bir balıkçı amcama yardım etmeye paragat atardı.. ilk olarak 1-2 saat ısparoz ve kaya balığı tuttururdu bana. 40-50 tane livara atardık.. canlı canlı paragata takıp takıp suya atardık.15 metre derinliğe..2-3 saat sonra toplardık..sinarit ve levrek çıkardı genelde... bi kere denemeni tavsiye ederim Faruk abicim.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
bucalı yazdı:Faruk abi bereketli olsun ...Her avında palazları görüyorum hiç onların dedeleri denk gelmiyor mu abicim ya?? o palazları tuttuğunuz bölgelerde dip sırtısı deniyormusunuz peki?
aşşağı yukarı 10 yıl önce ıldıra giderdim yaşlı bir balıkçı amcama yardım etmeye paragat atardı.. ilk olarak 1-2 saat ısparoz ve kaya balığı tuttururdu bana. 40-50 tane livara atardık.. canlı canlı paragata takıp takıp suya atardık.15 metre derinliğe..2-3 saat sonra toplardık..sinarit ve levrek çıkardı genelde... bi kere denemeni tavsiye ederim Faruk abicim.
Baris bunlarin irilerinden acik denizde var(100-120 m)...benim tekne biliyorsun 4,60..acik deniz avi icin musait degil..fakat arkadaslarin bot lari ile yaptigimiz avlarda,irilerinden cok defa tuttugumuz oldu...bizim sularda(10-20 m arasi),en cok 2 kg`ya kadar cikardigimiz var.canli balik her av da dedigin gibi cok kurnaz yem...fakat sende yapmissin,ugras istiyor. b u arada bizim burada teknelerde livar yok.fakat buyuk baliga oynamak icin bir tane buyukce kancali 100 igneli bir parekete hazirliyorum..levrek,veya senin dedigin taslik bolgeye atip belki irileri rastlar...her avi deneme de fayda var..
Yorumları: 942
Konuları: 13
Merhaba Mehmet Bey ( lakerda )
Verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım .
Teblıg en kısa zamanda hatmedılecektır.
Saygılarımla ,