Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çanakkale'nin Alabalıkları
kasap100 yazdı:Ahmet abi tahminlerinizin ötesinde bol balıkla dönmüşsünüz.Afiyet olsun.
Doğanın tüm güzellikleriyle birlikte dostlarla geçirilen av maceralarınızın bol olması dileklerimle, rastgele...AlkisSeerf

Teşekkürler Bahadır ...

Evet ...Randımanlı bir av olmuştu..Çok güzeldi...

Sevgiler...
Bul
murki yazdı:Alabalık avcılığının sanatı ve yoruculuğunu düşünürsek epey mücadele verilmiş. Balıklar bir harika doğaya ise söylenecek laf yok. Afiye olsun. AlkisRastgele.

Teşekkürler Murat...

Çok doğru demişsin..Elde edilen sonuca göre verilen mücadeleyi tahmin edebilirsin..Ama her şeye değer..

Selamlar...
Bul
Sevgili Ahmet bey,alabalığın güzelliğiyle cennet ülkemizin doğal güzellikleri bir arada yaşıyorsunuz ne mutlu sizlereAlkis bereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
Ahmet abi, balıklar süper, resimler muhteşem görünüyor Alkis teşekkürler.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
thunderbolt yazdı:Ahmet Abi gerçekten çok güzel bir balık avlamışsınız . Av da verimli geçmiş, tebrikler AlkisAlkisAlkis Nasıl bir takım ve yem kullandığınızı merak ettim.Buralar merkeze çok uzak yerlere benziyor , sanırım bu balıkları Kazdağlarından başka bir yerde avlayamazsınız Çanakkale'de Wink .Çünkü suları en soğuk bölge orasıdır.Avlak tam olarak neresiydi ? Afiyet şeker olsun Seerf

Nedim bey...

Sizin bölgeniz olduğundan dolayı çok iyi bilirsiniz ki Kaz dağları denilen alan çok büyük bir alandır.Zaten Çanakkalede başka o yükseklikte yer yoktur.Ben Çanakkale ismini verirken bunları bilerek yazdım.Lakin sadece kaz dağlarında Alabalık aramak için bir ömür yetmeyebilir.O bölgenin Alabalığı çok karakteristik özellikler taşır.Karadeniz bölgesindekilere benzemez.Bu özellikler de o balığı yakalanmaz hale getirir...

Biz yemli olta kullanmayız...Sadece döner kaşıklar ile avlanırız...Gittiğimiz her bölgedeki derelerin detaylı krokileri vardır.Hangi virajda suyun altında kovuk veya taş var biliriz ona göre avlanırız.

Gittiğimiz derenin ismi akan deredir..Bir kısım halk ta ,sulu dere diye tabir eder..Tarif etmeme olanak yoktur.Her sene çeşitli sebeplerle arazi özellikleri değişebileceği için GPS aletinde kayıtlı bilgilere göre gideriz.Nereye gideceksek arşivimizden o bölge bilgilerini alete aktarıp yola çıkarız.

Alabalığa ulaşmak ancak oldukça fazla emek vermekle mümkündür.Bu şekilde emek vererek ona ulaşanlar zaten en büyük koruyucusu olmaktadırlar.

Alabalık hakkında bulacağınız hazır bilgiler ile asla zevkli ve verimli bir av yapamazsınız.Mutlaka bu konuda fiili çalışma yapmanız gerekmektedir..Yazdıklarımı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum

Saygılar...
Bul
yine güzel fotolar abi..ben sizin alabalık konusundaki hassasiyetinizi onları nasıl koruduğunuzu biliyorum...fakat ziyaretçi olan dostlar alabalıkların sayısını fazla bulabilir ..onun için 3 gün içinde kaç kişi av yaptığınızıda yazarsanız eleştirdiğimiz insanlara koz vermemiş oluruz gibi geldi affınıza sığınarak...sendeki bu alabalık hakkındaki bilgiler ansiklopedilerde bile yokGulumseAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Ahmet abi baliklarin guzel oldugu kadar ,baliklari tuttugunuz ortamda super...tebrik ederim-Alkisafiyet olsunSeerf
rastgele
Bul
araphüso26 yazdı:yine güzel fotolar abi..ben sizin alabalık konusundaki hassasiyetinizi onları nasıl koruduğunuzu biliyorum...fakat ziyaretçi olan dostlar alabalıkların sayısını fazla bulabilir ..onun için 3 gün içinde kaç kişi av yaptığınızıda yazarsanız eleştirdiğimiz insanlara koz vermemiş oluruz gibi geldi affınıza sığınarak...sendeki bu alabalık hakkındaki bilgiler ansiklopedilerde bile yokGulumseAlkis

Tabii hüseyin ...Seve seve...

Bir de seni anlayabilsem hiç mesele kalmayacak..HappyBen mesajımda 5 kişi ve bir kaç gün diyorum...Sen kaç kişi- 3 gün diyorsun...Happy 3 günü kim dedi sana...

İşin aslı beş kişi 4 gün kalmaya gittik.Bir gün de uzattık..Tutulan balıkların toplamı gördüklerinizden fazla idi...Soğuk tutma sistemlerimiz olduğu için balıklar bir yerde toplanmakta..

Her seferinde özenle belirttiğim gibi yaptığımız avlarda sirkülere ilaveten bizim kendi koyduğumuz ve çok daha katı olan kurallara dahi uymaya azami dikkat ediyoruz.

Herhalde doyurucu bir cevap vermişimdir..

Sevgiler Hüsoma...
Bul
araphüso26 yazdı:yine güzel fotolar abi..ben sizin alabalık konusundaki hassasiyetinizi onları nasıl koruduğunuzu biliyorum...fakat ziyaretçi olan dostlar alabalıkların sayısını fazla bulabilir ..onun için 3 gün içinde kaç kişi av yaptığınızıda yazarsanız eleştirdiğimiz insanlara koz vermemiş oluruz gibi geldi affınıza sığınarak...sendeki bu alabalık hakkındaki bilgiler ansiklopedilerde bile yokGulumseAlkis

Ahmet abi yasal miktarlarda avlandığını belirtti raporunda, tuttukları balıkların çok olduğunu düşünen arkadaşların ( eğer bulabilirler ise) alabalık avına çıkmalarını tavsiye ederim.. (umarım bulamazlar) Smile
Bul
eyvallah abi yorgunluğuma ver nerden çıkarttım üç günü bende bilmiyorum...benim gibi dikkatsiz biri burayı okur konu daha aydınlık olurDansDansSiyirdim nası kıvırdım amaHappy
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Adapazarı ve Kocaeli'nin Alabalıkları aygroup 36 5,626 11-08-2011, 13:23
Son Yorum: ufuktan26
  çanakkale kırmızıları (mercan) efese 30 6,387 29-04-2011, 18:03