Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
malzemeler hakkında
Bence de misinayı o makine ile çekmek, o bağlantı parçasını ,o noktadan kıracak kadar bir kuvvet yüklemez.Yani sen istesen de bunu yapamazsın.Belki bir imalat hatası düşünmek gerekebilir.

Tabii benim tahminim bu...
Bul
yukarida Nihat`a katiliyorum demistim..
buradan bir duzeltme yapiyorum..
sadece motor konusunda katilmiyorum..
ben YAMAHA hastasiyim..
daha onceki motorum EVENRUDE`ydi..fakat gozum hep YAMAHA`larda geziyordu,,,\
................................................................................
rakipsiz konusuna gelince...bence
rakipsiz diye bir sey yoktur,,her zaman iyinin iyisi vardir,,hele-hele teknolojinin hizla gelistigi bir donemde hic bir urun rakipsiz degildir...her gun iyinin iyisi cikiyor
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Lakerda yazdı:Levent o parçayı nasıl kırabildin pek anlamış değilim ??[Resim: icon7.gif] Diş sıyırır,kalama bozulur,tel yamulur falan da ; düşürmedikçe o ayak nasıl kırılır..
Nihat sana sağlam misinayı bildirmiş ama onu ana beden olarak yani makinana sarılı misina olarak kullanacaktın.Ucuna bağlayacağın takım bundan daha az çekerli (ince) ve köstek misinaları da takım bedeninden daha ince olacak.Yani bir yere takılırsa ana bedenden değil takım bedeninden kopsun veya sadece daha ince olan köstek kopsun.Bir de ; takılan takımı kamışı yaylandırarak kurtarmaya çalışma kamış ta kırılabilir,misinayı eline al öyle çek..
Kıyı avcılığı denedin sanırım; iki ucuna kurşun takılı takım nasıl oluyor ?
Abi köstekte aynı misinanın 0,30 uydu.Kesinlikle yere düşme yok kalamayı biraz skmıştım takımı kurtarmak için,makina kırıldıktan sonra misinayı koluma sarıp asıldım fırdöndü geldi takım kaldı demekki fırdöndünün düğümü sağlam olmamışSmile))Takımda aslında kumluk yerde işe yarayacağını düşündüğüm kırlangıç kalkanda bir takım .İki ucunada kurşun bağlama sebebim dip balıkları ve takımı tamamen dibe yattırmaktı,fakat boğazda denenmemesi gerekiyomuş.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Ben hala bu takımı neresinden ana misinaya bağlayıp attığını anlayamadım..Lütfen anlatabilirmisin..
Bul
-levent 2 kurşunlu takım teknede belki iş yaparda hele boğazda o takımı dibe oturtmak çok zor haa belki oturur ama orada kalır Gulumse
-faruk abi ipeği nasıl takımda kullanıyorsun?ben ipekle boğazda at çekle bile zargana tuttum millet agzı açık seyrettiGulumse
-birdaha motor alırsam yamahayıda mutlaka unutmayacağım Seerf
-bence her dönemin iyileri vardır rapala gibi malzemelerin en iyisi olabileceğini düşünmüyorum ama makine ve kamışların herkesin kendine göre iyisi vardır ve onu överler daha iyisini kullanınca onu överler bu kuraldır zaten Gulumse
Bul
aygroup yazdı:Ben hala bu takımı neresinden ana misinaya bağlayıp attığını anlayamadım..Lütfen anlatabilirmisin..

SiyirdimHappydenemiş abisi olmamış zaten Gulumsebu ballı şansa balıkta tutar bu takımlaSiyirdim
Bul
LeVrEkCi yazdı:-levent 2 kurşunlu takım teknede belki iş yaparda hele boğazda o takımı dibe oturtmak çok zor haa belki oturur ama orada kalır Gulumse
-faruk abi ipeği nasıl takımda kullanıyorsun?ben ipekle boğazda at çekle bile zargana tuttum millet agzı açık seyrettiGulumse
-birdaha motor alırsam yamahayıda mutlaka unutmayacağım Seerf
-bence her dönemin iyileri vardır rapala gibi malzemelerin en iyisi olabileceğini düşünmüyorum ama makine ve kamışların herkesin kendine göre iyisi vardır ve onu överler daha iyisini kullanınca onu överler bu kuraldır zaten Gulumse
gectigimiz sezon,Mehmet abi(Lakerda)cok zargana tutmustu..ondan sonra bu ipege merak sardim..org.gittigimizde,canakkaleden almistim..aynne Mehmet abi`nin dedigi gibi sirti cektim..hatta sagolsun,sema ve fotolar ile yardimci olmustu..fakat burada ya cok zargana yok..veya bizim denizlerde ipek is yapmiyor...
motor icin fazla bir sey yazmak istemiyorum.. muhabbet reklama girmesin ...
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:gectigimiz sezon,Mehmet abi(Lakerda)cok zargana tutmustu..ondan sonra bu ipege merak sardim..org.gittigimizde,canakkaleden almistim..aynne Mehmet abi`nin dedigi gibi sirti cektim..hatta sagolsun,sema ve fotolar ile yardimci olmustu..fakat burada ya cok zargana yok..veya bizim denizlerde ipek is yapmiyor...
motor icin fazla bir sey yazmak istemiyorum.. muhabbet reklama girmesin ...
faruk abi:
1-ipeğe bağladığın misinayı inceltmelisin ben 15 numara kullanıyorum 3 kulaç 15 numara gerisi bedene ve uzun salıyorum.
2-rapala düğümü gibi ipekte 1 cm lik boşluk bırakmalısın sıkmamalısın düğümü.
3-kurşunsuz kullanmalısın.
4-hızı değiştirerek değişik hızlarda denemelisin.
eger zargana varsa bunları yaptıgında mutlaka yakalarsın.
Bul
LeVrEkCi yazdı:SiyirdimHappydenemiş abisi olmamış zaten Gulumsebu ballı şansa balıkta tutar bu takımlaSiyirdim

Ben anlayana kadar daha çok zaman gerek....HappyHappy
Bul
LeVrEkCi yazdı:faruk abi:
1-ipeğe bağladığın misinayı inceltmelisin ben 15 numara kullanıyorum 3 kulaç 15 numara gerisi bedene ve uzun salıyorum.
2-rapala düğümü gibi ipekte 1 cm lik boşluk bırakmalısın sıkmamalısın düğümü.
3-kurşunsuz kullanmalısın.
4-hızı değiştirerek değişik hızlarda denemelisin.
eger zargana varsa bunları yaptıgında mutlaka yakalarsın.
iste bu dikkatimden kacmis..Hi
digerleri tmm
bunu yapmadim..dugumu saglam mi-saglam atiyordumSiyirdim
Nihat yine beni gorev basina getireceksin..tesekkurlerSeerf
bu hafta sonu ,paragati topladiktan sonra..deneme var...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni İşimiz hakkında fish or die 25 3,935 26-05-2015, 13:04
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Balıklarda Çıkan Ağır Metal Vb. Maddeler Hakkında MaVrUşGiL 10 2,376 31-01-2013, 14:51
Son Yorum: xfisher
  ***Forum hakkında*** LeVrEkCi 4 1,340 07-04-2012, 13:33
Son Yorum: YaKaMoZ
  Alabalık Hakkında Yanlış Bilinenler aygroup 15 4,052 21-10-2009, 17:27
Son Yorum: aygroup
  balık sepetleri hakkında ahmet-besiktepe 10 4,072 08-04-2009, 10:41
Son Yorum: naxos 5
  Antalya da tanışma ve balıkavı hakkında.. ANTALYALI07 93 11,451 04-12-2008, 22:47
Son Yorum: alperburdur
  iznik gölü hakkında LeVrEkCi 24 4,479 15-03-2008, 23:58
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi