Yorumları: 261
Konuları: 6
LeVrEkCi yazdı:cengizhan balık her zaman güneş doğarken ve batarken bol olur ama benim için en ideal balık zamanı gün doğmadan önceki 1 saat önceden hazırlanıp tam gün doğarken oltaları suda bulundurmaktır.
balıklar geceden merada olacağı için gün aydınlanırken ilk tekne veya kıyı avındaysam ilk oltacı olmak isterim.tekne ile levrek avlarımda gün aydınlanmadan merada olduklarım daha verimli geçmiştir.
cengizhancım bir izmirli olarak bu saatlerin dışına çıkmamanı öneriyorum.nihat abinin verdiği saatler doğru saatler.yanlız bir ekleme mırmır avında gecede fena geçmiyor.en azından tecrübe ettiğim avlar için konuşuyorum.
Yorumları: 74
Konuları: 4
merttekol yazdı:cengizhancım bir izmirli olarak bu saatlerin dışına çıkmamanı öneriyorum.nihat abinin verdiği saatler doğru saatler.yanlız bir ekleme mırmır avında gecede fena geçmiyor.en azından tecrübe ettiğim avlar için konuşuyorum.
eyw. abi teşekkür ederim
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Sonuçta balığına göre farklılık gösterir, konuları tararsan İzmir den gelen kıyıdan av raporlarında trofeler büyük bir çoğunlukla gece avıdır bilgin olsun...
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
kardeş gece avı verimli oluyor rast gele.
Yorumları: 2,222
Konuları: 70
Biraz avlayacagın balıga baglı kumsaldan mırmır dıyorsan en verımlısı gece boru kurduyla yapılan avdır..yok levrek avlayacagım dıyosan gece 3 ten sabah 8-9 arası ıyı av verır..
genelde tum balıklar bu saatlerde yemlenır gunesın dogmasıyla bırlıkte daha derınlere yol alırlar ama öğle saatındede istisna trofeler her zaman olmustur
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ
KemalİZM'İR !
blue_zaire yazdı:Biraz avlayacagın balıga baglı kumsaldan mırmır dıyorsan en verımlısı gece boru kurduyla yapılan avdır..yok levrek avlayacagım dıyosan gece 3 ten sabah 8-9 arası ıyı av verır..
genelde tum balıklar bu saatlerde yemlenır gunesın dogmasıyla bırlıkte daha derınlere yol alırlar ama öğle saatındede istisna trofeler her zaman olmustur 
teşekkür ederim abi yorumun için
Yorumları: 7,271
Konuları: 96
Sabah gün doğmadan ve akşam gün batımı balık avında artık ezberlenmiş saatlerdir.Fakat hiçbir zaman kesin kural değildir.Elbetteki meraya ve hedef balığa göre bazı istisnalar mutlaka olur.Uykudan fedakarlık edemeyip benim gibi gündüz sıcağında avlanırsan da güzel balıklar alabilirsin.Özellikle sabaha karşı saat 4 te oltaları suyla buluşturduysan saat 9 a kadar çok güzel av yapabilirsin. Gündüz gece farkında ise benim yaşayarak öğrendiğim farklardan birisi şu; öncelikle sessizlik ve rapala ile avlanırken gündüz takip eden balık durgun suda rapalayı koklar ve döner,gece ise şapırtıya gelen balık rapalanın tuzak olduğunu anlayamadan yakalanır.Yemli avlarda ise sargos ve iri levreklerin gece avlanmaya çıktığı bilinir.
Bunlarla ilgili örnekler çoğaltılabilir.Ben ise en iyi avlarımı gündüz yapmışımdır.Çünkü gece çok fazla avlanamadım.Sabaha karşı balığa çıktığım çok oldu ama daha çok gündüz avlanırım.

[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT]
![[Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930]](http://www.amatorbalikci.net/image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930)
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Yorumları: 261
Konuları: 6
cengizhan saatini sabahın 3 üne kur git abicim 4 te denize at oltanı.9 a 10 a kadar merada balık varsa koparırsın.ha gündüzde balık alırsın.akşam 4 ile gün batımına kadarda güzel balık alırsın.ama hedef balığın mırmır,levrek yada sargos değilse çipuraysa(benim gibi)geceleri ekstra beklersin balık alıcam diye.çipura yada mercan cinsi balıklar ekseriyetle sabah suyunda alınır.bunu teknedede kıyıdada böyle yaşarsın.dayımız birebir balıkçıdır 2 tane teknesi var profesyonel satıcıdır.karidesinide avlar çipurasınıda,dilinide,kefalinide osunuda busunuda mevsimine göre.ağınıda serer,olta avıda yapar.40 yıllık balıkçıdır.biz dayımızdan bunu öğrendik.artı gece saat 23 ten 03 e kadarda bilahare yatarsın.çok şansa balık alırsın.anca çok arıcan balığı kulaç kulaç gezicen bulmak için.senki acemisin koçum benim dediğimi yap.yavaş yavaş işi kaptıkça kendine ve avlağına göre saat belirlersin.ama saat 23 ile 03 arası haybeye bekleme yat uyu..
Yorumları: 2,662
Konuları: 70
merttekol yazdı:cengizhan saatini sabahın 3 üne kur git abicim 4 te denize at oltanı.9 a 10 a kadar merada balık varsa koparırsın.ha gündüzde balık alırsın.akşam 4 ile gün batımına kadarda güzel balık alırsın.ama hedef balığın mırmır,levrek yada sargos değilse çipuraysa(benim gibi)geceleri ekstra beklersin balık alıcam diye.çipura yada mercan cinsi balıklar ekseriyetle sabah suyunda alınır.bunu teknedede kıyıdada böyle yaşarsın.dayımız birebir balıkçıdır 2 tane teknesi var profesyonel satıcıdır.karidesinide avlar çipurasınıda,dilinide,kefalinide osunuda busunuda mevsimine göre.ağınıda serer,olta avıda yapar.40 yıllık balıkçıdır.biz dayımızdan bunu öğrendik.artı gece saat 23 ten 03 e kadarda bilahare yatarsın.çok şansa balık alırsın.anca çok arıcan balığı kulaç kulaç gezicen bulmak için.senki acemisin koçum benim dediğimi yap.yavaş yavaş işi kaptıkça kendine ve avlağına göre saat belirlersin.ama saat 23 ile 03 arası haybeye bekleme yat uyu..
Saati 02:00 ye kur 03:00 de meranda ol. 3.30 da oltaların suda olsun. sabah 09.00 da evine dön kardeşim.
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!