Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrek avcılıgı yemleri olta takımları
selam ben murat bodrumdan .bu levrek işinde atladığım bişey var ama nedir çözemedim bi türlü :yakalamk şöle dursun .ben ne yapyıysam olmuyo burda mamun sübye herşey denedi ama maalesef olmuyo arkadaşlar.2 iğneli olarak atılabilirmi bu olta kıyıdan yoksa tek iğnelimi atmak daha iyidir sizce yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler
Bul
xxl üstad yazdı:Teşekkürler levrekçi Biliyorsun ben levreği sırtı ile tutuyorum.Bazen kepçeyi almadan çıktığım olur.levrek binince tekneye kadar getiriyor ve sudan çıkarmadan biraz bekletirim ve hayvan dümdüz yatınca hafifçe kafasını sudan çıkartırım o da gaslamalarını açar ve ben de parmaklarımı gaslamalarına sokarak tekneye alırım. Bilirsin buradaki en önemli konu telaş etmeden balığı getirmektir.Faydası olur diye düşündüm

Bende kaşikla tutmak istiyorum levrek için hangi kaşıgı kullanmam gerekir kaç no ?model?renk?
Bul
mkarakoc101 yazdı:selam ben murat bodrumdan .bu levrek işinde atladığım bişey var ama nedir çözemedim bi türlü :yakalamk şöle dursun .ben ne yapyıysam olmuyo burda mamun sübye herşey denedi ama maalesef olmuyo arkadaşlar.2 iğneli olarak atılabilirmi bu olta kıyıdan yoksa tek iğnelimi atmak daha iyidir sizce yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler

merhaba bodrumda sular çok temiz ve berrak oldugu için 2 iğneli olta kesinlikle olmaz levrek uyanık balıktır görür oltayı daha saglıklı olsun dersen suda görülmeyen misinaları tavsite edebilirim bu sadece benim kendi düşüncem ben tekne ile avcılıkta canlı yem kurşun arasını 12-14 kulaç kullanıyorum levrek kurşunu görmesin diye.
xxl üstad levrege 00 numara (sıfır sıfır)kaşık kullanmalısın ispendek alırsın.
Bul
Son mesajdan bu yana epey zaman gemiş ama, bir iki deneyimimi de ben aktarayım dedim!..
Burada ustalarım sıkça 3 Y kuralından söz eder:
Yerini, Yelini, Yemini...
Şu sıralar Edremit körfezinde sırtı (sıyırtı) ile levreğe dönüyorum.
04:00 da evden çıktığımda 04:30 da denize açılabiliyorum.
Saat 7:30 8:00 gibi dönüyorum.
Kısmetsiz olduğu günler olsa da genellikle balık alıyorum.
4.30 fiber teknemde 10'luk Changfa motorla avlanıyorum.
Dizel motorun yakıtı ucuz olsa da gürültüsü nedeni ile verim düşüyor. Benzinli kıçtan takmaların daha verimli olacağını umuyorum.
Son günlerde 6'lık veya 9'luk silikon çekiyorum.
Özellikle aralarından biri çok iyi iş yapıyor, onu paylaşayım dedim.
Rapala lar son günlerde pek iş yapmıyorlar.
Silikonlar iyi çalışıyor!
Piyasadaki hemen bütün silikonları deniyorum.
Birbirleri ile kıyaslıyorum.
Gözlemlerim şöyle:
Silikonlardan gümüş simli olanlar var.
Bir kaç çeşit.
Kopya olanlar değil, Orijinal olan bir çeşidi çok iyi iş yapıyor.Alkis
Hemen denediğim bütün rapala ve silikon çeşitlerine fark attı.
Tavsiye ederim.
Sonra 4'lük veya 6'lık sırtı beyaz karnı kırmızı silikon da iyi iş yapıyor.
Ama hiçbiri bu günlerde Gümüş simli olanların yerini tutmuyor.
Ha.. Bir de unutmayın. Slikonu çekerken yüzüp yümediğine çok dikkat edin ve sık sık yosun takılıp takılmadığını kontrol edin.
Verim için bu da önemli...
Başınızı ağrıttım...
Saygılar..
Bol Avlar...
<<Kazatacı...>>
Bul
akif abi bilgiler için teşekkürler bende kendimce levrek avlamaya çalışıyorum genelde canlı yem en iyisi silikonda iş yapıyor ama canlı gibi olmuyor tabii şu en çok iş yapan silikonların resimlerini gönderebilirseniz seviniriz paylaşım için teşekkürler sizi daha sık aramızda görmak isteriz kolay gelsin rastgele
Bul
baaak tamam yeni bi şeyler daha keşfettik 5 gün sonra direkt levreğe hadi bana rastgele dün arkadaşlar söyledi iş yerinde levrek almış 6.5 kilo burdan . ama aldığı yeri söylemiyor sanki ben bitircem orasını
Bul
Nihat abi bende ufak bir tiyo paylaşmak istiyorum. bizlerden yaşça çok büyük bir balıkçı amcamızdan öğrendiğimiz yöntemle levrek avlıyoruz. balığa gittiğimizde ilk olarak küçük ısparoz, karagöz veya bunlara benzer yemlik balıklar tutarız. bunların gözlerinin arkasındaki boşluktan 3.0 iğneyi geçirip atarız. levrek atladımı kaçarı yok.
Bul
Ben dün 2 tane kaya balığı yakaladım 2 olta levreğe attım gece 12 ye kadar bekledim yarasalardan başka kimse oltaya vurmadı
Aliço doğru söylüyor galiba tarif de birşey eksik
Bul
SELAM DOSTLAR DİYEREK BAŞLAMAK İSTERİM...Çünki sitede çook yeniyim Smile

Anlaşılan sitede işler bayaa yavaş işliyor. mesajların tarihlerine bakınca Smile)

Her balıkçıda olduğu gibi tam bilgi olmamak üzere Smile
trabzon, giresun ve samsun hatdında 12-15 cm gelincik balığı ile çok ciddi avlar yaptım.

Saroz, gökçeada ve ayvalıkta ise canlı yem den çok verim aldım.

Yem konusuna gelince arkadaşlarıma tek tavsiyem o bölgede çapari veya kurtla hangi balık tutuluyor ve bol bulunuyorsa tercihinizi o yönde kullanın...
Bu düşüncem deneyimlerimle sabitdir.

Trabzonda barbunla (bol bulunur)
Gökçeadada kolyoz ve zargana ile (bol bulunur)
Ayvalık ve cunda da kayabalığı ve ilarya ile (bol bulunur)

NOT: farkındaysanız o bölgede bol bulunan balıklardan bahsetdim...

UNUTMAYIN BİR BALIK YEM OLARAK O BÖLGEDE ÇOK KARŞILAŞTIĞI YEMİ TERCİH EDER.

Unutmadan; her zaman yanınızda iki olta bulunsun ve birini gezer kurşunla dibe attıysanız diğerinide zargana topuyla 1.5 - 2 mt. köstekle üste atın Smile))

RAST GELE............
Bul
en usta levrekçiden büyük bilgiler.
sağolasın nihatım.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  levrek avı Tropheus 48 15,656 16-01-2014, 13:02
Son Yorum: SpinAvcısı
  LEVREK hakkında bildiklerim İSTEK ÜZERİNE :) LeVrEkCi 73 21,188 23-01-2013, 14:20
Son Yorum: bucalı
  levrekci (92 cm boy levrek resimleri) Lapsetur 304 68,723 20-01-2012, 10:15
Son Yorum: LeVrEkCi
  levrek için yem hunter 27 9,895 29-10-2010, 12:45
Son Yorum: seabasshunter
  levrek DeNiZKuRdU 17 4,978 01-04-2009, 02:45
Son Yorum: yuksell07
  at çekle karataşta levrek karataş ünal 22 10,984 14-02-2009, 01:02
Son Yorum: murki

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi