Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zargana balığının tutulması
Zargana için ufat silikonlar var.ben bu sene onlardan kullanacağım.
Bul
Valla zarganayi k.çekmecede biz ufakken kıyıdan tülle gümüş yavrusu süzerdik 5 cm civarlarını bir patlak yapar içine koyardık sonra kola kutusu veya soda şişesinin üstüne ince 0.20 misina sarardık atınca rahat gitsin diye misina ucuna 9 numara iğne takardık sadece misina ve iğne olurdu. Kıyıdan belimize kadar suya girer oltamızı öle atardık 5 10 arkadaş aynanda aynı yerde suda hava kararana kadar olta atardık gümüş yavrusunu kuyruktan takardık ve fırlatırdık 8 10 mt giderdi bazen 15 mt tabi sadece poyraz havada  atınca yavaş yavaş sarardık oynatırdık zaten gümüş canlı olduğu için hemen atlardı. Yemi alınca bırakırdık bi 5 6 mt gittikten sonra bir boşluk veriri gerilme anında asıldır yoksa kusma ihtimali çok yüksetir zarganada. Yaklaşık 120 cm civarı bileğim kalınlığında yakalamıştım ozman 900 gramı vardı ozaman bileğim daha inceyid tabi şimdiki bileğime göre olsa o boya göre 2 kilo gelir SmileSmile Şu anda en güzel zarganayı büyükçekmecenin yaptığını düşünüyorum baya vardı çok ta yakaladım ama Ali beyinde dediği gibi zarganayı gece lüksle tutmak kadar zevklisi yoktur arkadaşlar herkezin o zevki tatması lazım ben bir akşamda 200 aşkın tutum. Sabah lüfere gidecek olan abilerimin  hepsine ben dağıtırdım zarganayı. Ayrıca gece lüksle zarganaya çıkacak arkadaş havada ay olmamasına  dikkat etsin en az 2 katına çıkarır adeti.
Bul
teşekkürler bilgiler için o şekilde lüxle tutarken bi video yapıp gönderecegim bu yaz
Bul
Merhabalar, bilgiler iyi güzelde benim sorunum yem bulmak , sardalya yavrusu ,sülünes nerden bulcam ben kefal yavrusunu ? burda balıkçılar satmıyor balık ymi yalnızca malzeme satıyolar ,bu yemleri nası bulabilirim ? ayrıca zargana midye ye gelirmi? bana burda gelir dediler ,midye de olur dediler ,ama ben diğer yemlerin nasıl bulunduğunu merak ediyorum .
Bul
Kuyruk altı yemde, topun önüne 1 kulaç 0.16 ucunda hırsızlı iğne (10no hırsız 7 no) kuyrkaltı sülük kesilmiş. iğnelerin arası yaklaşık 3-4 cm,sülüğün boyuda ona göre. zargana da gelir iri istavritte.
Bul
arkadaşlar zarganayem olrak istavrit in kuyruk altınıda kullana bilirsiniz inananı kıyıdan kamışla zargan topunu atabildiğiniz kadar atın ve yavaşça cekin eğer etraftaysa kesinlikle üzerine binecektir yanlız mutlaka hırsızlı takım yapın ve bence encok saldırdığı yemde neyazıkki kendi etidir bir deneyin zargananın kuyrunu kesin 2 ye flato flatoyuda ikiye bölün ince tarafı yukarki iğneye kalıntarafınada hırsızı gömün bakın kendi etine nasıl saldırıyor herkese rast gele
Bul
Biz balık bol olunca yaprak istavritle bile yakalıyoruz. Bir fırdöndü önüne 1 kulaç ince misina ve küçük sinek iğneye yaprak istavriti kuyruktan takıp akıntıya atıyoruz. Ama elle atıyoruz. 10 metre gittimi balık biner oltaya.
Bul
Paylasım icin tesekkyurler faydalı bi konu
Bul
ALİ yazdı:geçen sene zargana toplarken gece bir zargana geçti resmen kemer gıbıydı. kepçe vuramadım korkudan. o kadar balıktı yanı. bence zargana turuncu ipekle banko gelir.... ama daha once anlattığım gıbı kepçe ile çok tutulur...
Kaptan aynen katılıyorum ben truncu flıoş ve 6'lık slikon ile çok rahat yakalıyor ve büyük balığa çekmek için canlı olarak kullanıyordum. Kullanıyordum diyorum biliyorsunuz bu sene bir türlü çıkamıyorum. Bu hafta niyet vardı ama yine bir konser çıktı. Bakalım kısmet ne zamana
Bul
arkadaşlar vermişolduğunuz bilgiler için teşekkürler zargana yemi engezel yem kendi etidir kendi etine bayılır ....
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (ZARGANA) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 3 Boğaziçi 18 7,380 25-07-2012, 10:23
Son Yorum: ata_berk
  Zargana Gkmn34 11 2,483 23-07-2012, 22:25
Son Yorum: monawar
  zargana kzltp 10 2,860 03-12-2010, 18:05
Son Yorum: kzltp
  Lüfer için yapay zargana OZGUR__C 14 5,499 10-09-2010, 17:39
Son Yorum: gobekbalığı
  Zargana Av Teknigi RastGele 14 3,644 25-02-2010, 01:49