Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(KUYRUKALTI) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 5
hüseyin bilgiler için teşekkürler..gerçekten zevkli bir av şekli...
Bul
Bu dediğim kamıştan İstanbul da ki her vapurda bir tane olurSmile Çünkü gemi personeli her zaman Karadenizlidir. Bu yöntemi bilirler. Vapur yanaşınca hemen çıkarırlar 10-15 tane alırlar. Sonra başka iskeleye giderler. Dönüşte yine kaldıkları yerden devam bu şekilde yem değiştirmeden balıkları toplarlar. Biz de küçükken onlardan öğrenmiştik. Ve senelerce bu şekilde yem yakaladık.
Bul
Çımariva yazdı:Bu dediğim kamıştan İstanbul da ki her vapurda bir tane olurSmile Çünkü gemi personeli her zaman Karadenizlidir. Bu yöntemi bilirler. Vapur yanaşınca hemen çıkarırlar 10-15 tane alırlar. Sonra başka iskeleye giderler. Dönüşte yine kaldıkları yerden devam bu şekilde yem değiştirmeden balıkları toplarlar. Biz de küçükken onlardan öğrenmiştik. Ve senelerce bu şekilde yem yakaladık.

hehehe Karadeniz tabi yaw. Yakişur hehe. Yalnız gecen gün Gölcükte kaşıkla bir çinekop almıştım. İstavrit çekenlerden birine verdim adam bu ne paluğu demezmi Smile))) Nerelisin dedim Rize dedi tam dumur yaşadım. Bir de böyle karadenizli var.
Bul
Hüseyin biz birazdaha değişik yapıyoruz hehe çinekop bastımmı kraçaları yapıştırıyor duvara kepçeyi indir yeter kepçe doluyor
birde gece zargana topuna bağlıyoruz teke veya kuyrukaltı ufak ufak çek küt atlıyor istavrit gece daha irileri oluyor
birde geceleri kıl çapari yapıyorsun oda iş görüyor
bu anlattıklarımın hepsi uzun uzadıya anlatılacak bir konu aslında
birgün lüfere nasıl yem yakılır video çekimi yapacam iğne bağlamayı video çekimi yapacam çoook iş var çoook
kamış atış seminerleri vermem lazım
Bul
Bizim de bir taraf rizeli
Benim yazdığım bu kişilerde %80 rizeli çıkar. Vapurda bir çımacı varsa büyük olasılıkla rizelidir. Ama her balığı bilmezler. İstavrit Hamsi Palamut u iyi bilirler ama Smile
Bul
Harun yazdı:Hüseyin biz birazdaha değişik yapıyoruz hehe çinekop bastımmı kraçaları yapıştırıyor duvara kepçeyi indir yeter kepçe doluyor
birde gece zargana topuna bağlıyoruz teke veya kuyrukaltı ufak ufak çek küt atlıyor istavrit gece daha irileri oluyor
birde geceleri kıl çapari yapıyorsun oda iş görüyor
bu anlattıklarımın hepsi uzun uzadıya anlatılacak bir konu aslında
birgün lüfere nasıl yem yakılır video çekimi yapacam iğne bağlamayı video çekimi yapacam çoook iş var çoook
kamış atış seminerleri vermem lazım

Bizim durum biraz farklı. Teke bulmak biraz zor. Gece çaparide bazen işe yarıyor. Ben sadece tekniği paylaşmak için yazdım. İri istavrit gece yemli de olabiliyor. Bu olta başlı başına bir zevk. Kurnaz insanların bulduğu bir teknik. Balığı kandırmanın güzel bir yolu...
Bul
Ben de gidemesem de Anne tarafından Trabzonluyum. Hamsi, istavrit, palamut karadenizlilere zaten akraba sayılır ama çinekop da bilinmeli yaw. Asil balık ayıp olur. Smile
Bul
Ne demek bana göre en güzel balık sarıkanat Smile)
Bul
Hehehe onun sülalesi güzel. Smile
Bul
Şimdi bu yöntemi duyunca rahmetli Ali Pasinerin kitabında anlattıkları aklıma geldi. Pamuk ile lüfer nasıl yakalanır. Aynı yukardaki yöntemle kuyruk altı yerine iğneye biraz pamuk parçası sarılır. Kıyıdan önce 1 istavrit tutulur. Sonra onun kuyruk altıyla yemlik istavritler avlanır. daha sonra bu istavritler ile de lüfer avlanır. Nekadar zevkli, güzel ve nostaljik bir yöntem.
Rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 13,026 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  (ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1 Boğaziçi 51 15,121 30-06-2016, 04:43
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,958 30-06-2016, 04:41
  Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... ishak BALLICA 39 17,231 20-12-2013, 19:43
Son Yorum: tahsinmersin
  Antalya kıyıdan musmusti 13 4,136 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 6,093 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,853 05-08-2012, 23:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  (ZARGANA) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 3 Boğaziçi 18 7,367 25-07-2012, 10:23
Son Yorum: ata_berk
  Kıyıdan Palamut Avı nasıl yapılır ? mrs303 24 25,119 05-03-2012, 22:52
Son Yorum: YaKaMoZ
  İzmirde kıyıdan LEVREK !! blue_zaire 33 15,059 15-11-2011, 20:04