Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dün akşamki eski dostlar
teke için ağ atan bende ilk kez duyuyorum ama karedes ve jumbo için ağ atan çoktur bazen bir denk gelir 50-60 tane büyük boy karedes ve jumbo olur.
Bul
yav bu tekeyi denizde genelde kayalıkların oralarda görüyorum ama denizde nasıl süzülüyor ,süzecek kadar çok varsa süper gerçekten..şu jumbo karidesler burda kıyıda olsa,mis gibi olur,kilosunu 60-80 ytl ye satıyorlar..denizin altını yaniSmiletut taze taze ye valla süper...ben tekeyi süzmeyi görmedim,ağla yemlik teke yi duyunca şaşırdım gerçekten.
nihat abi bu jumbolar nerelerde oluyor,sende geçen sene kepçeyle yakalamışsın,gece ışığa mı geliyorlar acaba..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Bul
aytekin ben gece tekneyle levreğe dolaşıyordum limana yaklaştım baktım ışığın altında yüzen avuç kadar bişey var yaklaşınca bir baktım jumbo suyun üstünde sanki yürüyorlar gibi sağa sola geziniyorlar kepçeyle toplamaya başladım bi 15 tane kadar almıştım ki bekçi gördü beni dışarı çıkarttı gümrük olduğu için çıkmak zorunda kaldım sonra kendisi limandan uzun bir kepçeyle sabaha kadar jumbo topladı ramazan ayıydı sahurda kalkıp bakmıştım hala daha çalışıyordu adam.
ve sonrasındada levrek yağdı oraya çok levrek tutuldu.jumboya geldi levrekler yani.
Bul
evet şimdi hatırladım abi,bekçi deyince aklıma geldi,bunların yaptığı ayıp gerçekten ..burdada gümrüklü saha var limanda ordada kayalıklarda acayip balık var..sanki mal kaçırıyoruz,balık avlatmıyorlar,ama orda çalışanlar maşallah yemeğe para vermiyorlardır hergün menüde balık Smile
nihat abi bilgiler için teşekkürler...
Bul
ANTALYALI07 yazdı:yav bu tekeyi denizde genelde kayalıkların oralarda görüyorum ama denizde nasıl süzülüyor ,süzecek kadar çok varsa süper gerçekten..şu jumbo karidesler burda kıyıda olsa,mis gibi olur,kilosunu 60-80 ytl ye satıyorlar..denizin altını yaniSmiletut taze taze ye valla süper...ben tekeyi süzmeyi görmedim,ağla yemlik teke yi duyunca şaşırdım gerçekten.
nihat abi bu jumbolar nerelerde oluyor,sende geçen sene kepçeyle yakalamışsın,gece ışığa mı geliyorlar acaba..

tekeler genelde liman içlerinde ve kayalardan oluşmuş ufak göletlerde olur. açıkdenize bakan kayalarda olmaz. gece gizlendikleri kaya altlarıdan çıkıp dolaşırlar. o sırada fenerle bakınca görüp kepçelersiniz.
Bul
birol bilgiler için çok teşekkürler..
Bul
.
Zafer ellerine sağlık,

İkinci resimdeki çinekobu (defne) çok sevdim ,
Efemine, Erkek,

Boyu kadar malzemeye kafa tutmuş,

Bu arada jumbo için yorum yazamadan duramıyacağım,

Jumbo, tereyagında,tavada, yumurta sarısı ile,
+ alkollü içecek (tercihen byz şmpny (Rhm. Zeki Müren menüsü)),

paylaşım için teşekkür,,,
.
berketli olsun abi jumbolar mükemmel..
^^#HER ŞEY KEŞKE BALIK TUTMAK KADAR ZEVKLİ OLSA#^^
>>><<BARIŞ-yalova77>><<<
Bul
Jumbolar güzelmiş,teke çıkarmaya devam Zafer.Bereketli afiyet olsun.
Bornova - izmir
Bul
zafer hayırlı olsun nevaleyi kapmışsınız yine
Gideceği limanı bilmeyene rüzgar ne yönden eserse essin fayda etmez.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bir başkadır eski İstanbul.. xfisher 17 5,796 09-06-2012, 10:56
Son Yorum: Avcı Altan
  Eski zaman İstanbul ve balıkları.... maxtar 13 7,512 13-12-2011, 15:49
Son Yorum: yycolak
  Eski albümümüz SerenaY66 44 5,365 11-08-2011, 19:45
  Eski avlardan NARLI'da çinekop peşinde... lapinavcısı_brs 11 3,398 03-11-2009, 12:01
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Nerede o eskİ yayinlar ÇAĞLAN_06 23 4,351 25-05-2009, 05:52
  bunlarda eski avlar.... ANTALYALI07 12 2,772 12-06-2008, 23:35
Son Yorum: fish or die
  eski resimlerden seçmeler araphüso26 22 4,153 06-03-2008, 20:31
Son Yorum: araphüso26
  eski avlardan birkaç foto... ANTALYALI07 13 2,961 11-06-2007, 09:32
Son Yorum: ceyhan balık
  levrekçi lüferleri(eski) LeVrEkCi 22 4,186 02-05-2007, 16:28
Son Yorum: LeVrEkCi
  eski günler... Mustafa-DANIS 14 2,708 05-03-2007, 20:41